02 Ekim 2009, Cuma 14:31:33

TÜRKİYE, ICAN 2009'DAN TAM NOT ALDI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)'nün ev sahipliğinde, 28 Eylül-02 Ekim 2009 tarihlerinde İstanbul Swissôtel’de gerçekleştirilen ve Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’nun önderliğinde 64 ülkeden yaklaşık 250 temsilcinin katıldığı ICAN’09 Konferansı sona erdi.
  • 2009 HEDEFİ BENCE 109 OLMALI
  • 100.anlaşma aşıldı diye durduk hedef 190 olmalı bence
  • TEBRİKLER az kalır bence
  • 2008 yılında 28 ülke katılan bir toplantıta 2009 da 64 ülke katılırsa bu toğlantıya olan inanç ve ev sahibi ülkenin başarısnı gösterir.ICAN2009 için tek söylenecek söz WE CAN

İstanbul’da düzenlenen ICAN 2009 Konferansı 5 günlük yoğun bir programın ardından son buldu. ICAO üyesi ülkelerin birbirleriyle ikili müzakere imkanı bulduğu ICAN’09, katılımcılardan tam not aldı.

Ev sahibi konumundaki Türkiye, bu kapsamda toplam 34 ülkeyle ikili havacılık müzakerelerinde ve görüşmelerde bulundu. Müzakereler sonucunda; Çad, Fiji, Gana, Ruanda, Zambia, Uganda, Dominik Cumhuriyeti ve Jamaika olmak üzere toplam 8 ülke ile ilk kez ikili hava ulaştırma anlaşması imzaladı. ICAN’09 organizasyonu öncesi 97 olan ikili anlaşma sayısı böylece 105’e yükseldi.

ICAN 2009İlki geçtiğimiz yıl Dubai’de gerçekleştirilen ICAN Havacılık Müzakereleri Konferansı’nın ikincisine ev sahipliği yapan Türkiye’yi temsilen bir kapanış konuşması yapan SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru,  görüşmelerin ve organizasyonun çok olumlu bir havada geçtiğini ifade etti. Arıduru, “Açılış gününde de söylediğim gibi ICAN Konferansları’nın geleneksel hale gelmesi gerektiğini düşünüyorum. Müzakerelerin bir bölümü anlaşmalarla sonuçlanırken bir bölümü de gelecek yıllar için önemli fırsatlar doğurmuştur. 7 ülke ile mutabakat imzaladık. Kapanış yemeğinin ardından da Jamaika ile anlaşma imzalayacağız. ICAN’09 Konferansları çerçevesinde 200 ikili havacılık müzakeresi yapılıp, 50’nin üzerinde ikili hava ulaştırma anlaşması imzalandı. İmzalanan ve revize edilen ikili havacılık anlaşmaları ile ülkeler yurtdışı uçuş ağlarını genişletmişlerdir. Havayolu işletmelerinin yapacağı yeni seferler ile küresel havacılık sistemine katkıda bulunulmuştur” dedi.

Ülkelerin tek bir çatı altında toplanmasının önemine de dikkat çeken SHGM Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, “64 ülkenin aynı organizasyon çatısı altında bir araya getirilmesi ile zaman ver paradan tasarruf etme imkânının yanı sıra ülkeler belirlenen yeni nokta ve sefer artışlarıyla uçuş ağlarını genişleterek ekonomilerine önemli katkılar sağladı” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sivil havacılık vizyonunu ICAO üyelerine tanıtma imkanı bulduğunu belirten Arıduru, “Sivil havacılık alanında dünya gündemde olan önemli konular ve sektöründeki eğilimlerle ilgili bilgi alışverişinde bulunuldu. Türkiye’nin uluslararası arenada tanıtımına önemli katkı sağlandı. İkili ve çoklu müzakereler aracılığıyla Türk Sivil Havacılığı’nın mevcut potansiyeli  ve Pazar imkanları tüm ülkelere tanıtıldı” ifadelerini kullandı.

Oscar DerbySon olarak tüm katılımcılara ve organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali Arıduru, “Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye’nin tanıtımı ve sivil havacılığımızın geleceği açısında önemli bir organizasyonu geride bıraktık. Gelecek yıl Jamaika’da düzenlenecek ICAN’10 Konferansı’nda görüşmek üzere...” dedi.

Öte yandan önümüzdeki yıl ICAN Konferansı’na ev sahipliği yapacak olan Jamaika adına söz alan Jamaika Sivil Havacılık Genel Müdürü Oscar Derby ise Türkiye’nin misafirperverliğini göklere çıkararak, “Önümüzdeki yıl ülkemizde gerçekleştirilecek organizasyonun heyecanını şimdiden yaşamaya başladık. Türkiye’ye ve İstanbul’a hayran kaldım. Sizlerinin misafirperverliği bizim için büyük bir tecrübe oldu. Umarım gelecek yılda aynı güzellikte bir organizasyonda buluşacağız. Bizler de sizi aynı şekilde ağırlayıp ülkemizin güzelliklerini göstermek isteriz” şeklinde konuştu.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün ICAN’09 Havacılık Müzakereleri Konferansı’na davetli temsilcilere verdiği öğle yemeğiyle, organizasyon sona erdi.

ICAN 2009

TÜRKİYE, ICAN 2009'DAN TAM NOT ALDI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
2009 HEDEFİ BENCE 109 OLMALI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
100.anlaşma aşıldı diye durduk hedef 190 olmalı bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TEBRİKLER az kalır bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
2008 yılında 28 ülke katılan bir toplantıta 2009 da 64 ülke katılırsa bu toğlantıya olan inanç ve ev sahibi ülkenin başarısnı gösterir.ICAN2009 için tek söylenecek söz WE CAN

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000