04 Mayıs 2008, Pazar 14:34:48

Tarhan Tower Vatan’ı yaktı

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru’nun TT Havayolları’nın sahibi Ali Tarhan’dan rüşvet istediğine yönelik haberin asılsız olduğu ortaya çıktı. Habere sürmanşetten yer veren Vatan Gazetesi konuyla ilgili olarak bir tekzip metni yayınlamak zorunda kaldı.
  • Sayın Kıdık, bu haberi yaptığınıza göre Sn. Ali ARIDURU aklandı mı demek istiyorsunuz? Tarhan Tower sustuğuna göre o halde Sn. Ali ARIDURU'ya bir özür borçlu değil mi? Yok haklıysa çıksın açıklasın ve insanları zan altında bırakmasın.

Gazetenizin 20.02.2008 tarihli nüshasının 1. sayfasında (Sürmanşetten) “GENEL MÜDÜR BENDEN 800 BİN DOLAR RÜŞVET İSTEDİ” ve sekizinci sayfasında “SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ BENDEN 800 BİN DOLAR İSTEDİ” başlığı ile yayınlanan, Yusuf Demir imzalı müvekkilin itibarını kırıcı, şöhretine zarar verici, suç isnadı içeren müvekkilin kişilik haklarına saldırı niteliğinde olan yazılar bir takım etik dışı özel Saiklerle hukuka aykırı bir biçimde müvekkil aleyhinde suç isnatlarında, ağır ithamlarda bulunarak, basın kanununa aykırı olarak yazılmış ve yayınlanmıştır. Gazetenizin 20.02.2008 tarihli nüshasında, Yusuf Demir imzalı yayınlanan iddiaların tamamı gerçek dışıdır. Olayda iddia sahibi Ali Tarhan, “Tarhankule Havayolları Ticaret A.Ş” yetkilisidir. Müvekkilimiz Sayın Dr. Ali Arıduru, bugüne kadar ne Ali Tarhan ile ne de adı geçen şirketin başka bir yetkilisi ile hiçbir kişisel görüşme yapmamıştır. Müvekkilimizin RÜŞVET İSTEDİĞİ ŞEKLİNDEKİ İDDİALAR TAMAMEN İFTİRADIR.

 

Müvekkilimiz Sayın Dr. Ali ARIDURU, T.C Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdür olarak tüm çalışmalarını mevzuata uygun olarak yerine getirmeye azami titizliği gösteren bir anlayışa sahip olarak çalışmayı hedef kabul etmiş bir bürokrattır.

 

Ali Tarhan’ın yetkilisi olduğu “Tarhankule Havayolları Ticaret A.Ş” 31 Ekim 2005 tarihinde işletme ruhsatı almak için başvuruda bulunmuştur. Kendilerine 23.01.2006 tarihinde geçerli olmak üzere “Asıl ruhsata” ilişkin hazırlıklarını tamamlaması için altı ay süre ile ön izin verilmiştir. Daha sonra yapılan operasyon denetlemelerinin hemen hemen tümünde uçuş emniyetini etkileyen bulgular tespit edilmiş, bakımla ilgili olarak da uçuş emniyetini doğrudan etkileyen uygunsuzluklar bulunmuştur. Tespit elden “Bulgular” ve “Bakım Hataları” dolayısı ile adı geçen firmaya gerekli ikazlar yapılmıştır. Firma, yapılan bu ikazların giderilmesi hususunda teknik faaliyetlerde bulunmamayı alışkanlık haline getirmiş ve gerekli özeni göstermemiştir.

 

Tarhankule Havayolları Ticaret A.Ş. hakkında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nce yapılan operasyon denetlemeleri ve sonuçları 17-18.05.2006 asıl ruhsat denetlenmesi (37 bulgu tespit edilmiştir) 16 Haziran 2006 tarihinde Tarhankule Havayolları Ticaret A.Ş’ye MD82 tipi (1983 model) bir uçakla “iç ve dış hatlarda Tarifesiz Servislerle Yolcu ve Yük Taşımacılığı” yağmak üzere bir yıl süre ile TR-019 nolu geçici “İşletme ruhsatı verilmiştir”.

 

27–28.01.2006 operasyon denetlemesi (15 Bulgu Tespit Edilmiştir.)

 

11.10.2006 operasyon denetlemesi (6 Bulgu Tespit Edilmiştir.)

 

14.12.2006 tarihinde işletmenin ikinci uçağı (MD82 tipi 1983 Model) tescile girmiştir.

 

05–11.02.2007 Wet-Lease / İran (Özel Yetkilendirme)

 

12–13.04.2007 İşletme Ruhsatı Yenileme Denetlemesi (37 bulgu Tespit Edilmiştir.)

 

12–13.04.2007 tarihinde gerçekleştirilen denetleme sonrasında işletmenin denetlemede tespit edilen bulguları giderememesi ve SHY-6A görev yönetmeliğinde belirtilen standartlarda bir organizasyon yapısı oluşturamaması mevcut işletme ruhsatı 15.09.2007 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

06.07.2007 Operasyon Denetlemesi (20 Bulgu Tespit Edilmiştir.)

 

30–31.10.2007 işletme ruhsatı yenileme denetlemesi (166 bulgu tespit edilmiştir.)

 

30.31.10.2007 tarihinde gerçekleştirilen denetleneme sonrası işletmenin denetlemede tespit edilen bulguları giderememesi ve SHY-6A yönetmeliğinde belirtilen standartlarda bir organizasyon yapısı oluşturamaması mevcut işletme ruhsatı 15.12.2007 tarihine kadar uzatılmıştır.

 

28.11.2007 tarihinde SHGM’de yapılan toplantıda işletme yönetici personeli ile işletmede gerçekleştirilen denetlemelerde tespit edilen bulgular değerlendirilmiş ve işletmenin yönetici personel tarafından söz konusu bulgular kabul edilmiştir.

 

İşletmenin yönetim organizasyonunda yer alan yönetici personel, Pilot, Kabin Memuru ve teknisyen vb. personel sık sık değişmesi SHY-6A Yönetmeliğinde belirtilen standartlarda belirtilen bir organizasyon yapısı oluşturulmaması işletmede görevli kokpit ekibi eğitimlerinde zafiyetlerin yaşanmaması SHT6A–50 talimatına aykırı davranılması ve diğer operasyon el bakımı müdürlüğü tarafından tespit edilen teknik bulgular sebebiyle 10.12.2007 tarihinde Bakanlık makamı ( Sn. Suat Hayri Aka) huzurunda işletme yöneticileriyle tekrar durum değerlendirme toplantısı yapılmıştır. İşletmenin işletme ruhsatı 12.12.2007 tarihinden itibaren 3 ay süre ile askıya alınmıştır.

 

28.01.2008 operasyon denetlemesi (20 bulgu tespit edilmiştir.)

 

Yukarıda belirttiğimiz uygunsuzlukları gidermediği için adı geçen firmaya 5 defada toplam 57.229 YTL para cezası kesilmiştir. Bütün bunlara rağmen firmanın uygunsuzluklarını gidermemesi ve şu anda bu uygunsuzlukların hemen hemen hepsinin devam etmesi sebebiyle firmanın ruhsatı YENİLENMEMİŞTİR.

 

Başka bir ifadeyle firmanın uçaklarının uçuş yapması imkânı önlenmiştir.

 

Firma yetkilileri uçuş emniyeti bakımından gerekli olan teknik düzenlemeleri yapma yerine, Genel Müdürlük yetkililerine çeşitli defalarca tehdit ederek fiili kuvvet kullanma yolunu seçmiştir. Aynı şekilde firma yetkilisi olan N. TARHAN müvekkilimiz sn. Doktor Ali ARIDURU’ya mesnetsiz iftirada bulunarak onun şahsiyet haklarına, şeref ve haysiyetine saldırıda bulunmayı tercih etmiştir. Şüphesiz bu konuda yargı mercileri adaletin gereğini yerine getirecektir.

 

Sn. Ali Nazım ONARAN sizin de bildiğiniz gibi hukuk her zaman ve her yerde daima haklıların ve doğruların yanında olmuştur.

 

İzah edilen sebeplerde; haksız ve hukuk dışı yazıların yayınlanmasıyla müvekkilim uğradığı ağır saldırıdan doğan ve doğacak zararları bertaraf etmek amacıyla, sorumlular aleyhinde gerekli bütün yasal başvurular adli merciiler nezdinde gerçekleştirilecektir.

 

Kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz ederiz. 25.02.2008

 

Doktor Ali ARIDURU vekilleri Av. Dr. Atilla ÖZER-Av. Selçuk AŞCI

 

 

AirportHaber diyor ki:

 

Bugüne kadar ilkeli ve doğru yayıncılık anlayışından taviz vermeyen AirportHaber olarak, yukarıda bahsi geçen konudan gazete ve çeşitli internet sitelerinde yayınlanmadan çok önce haberdar olmamıza rağmen doğruluğundan emin olunmayan ve tek taraflı iddia olarak ortaya atılan görüşlere haber değeri taşımadığı için yer vermemiştik. Ancak, haberin gazete ve internet sitelerine düşmesinden sonra haber atlamamak adına Vatan Gazetesi’nden Yusuf Demir imzalı haberi alıntı yaparak sitemizde yayınlamıştık.

 

Bu davranışımız gazetecilik açısından doğru olmuş olsa da o dönem Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün aleyhine haberlere yer vermemekle ve SHGM Genel Müdürü Ali Arıduru’yu korumakla itham edilen AirportHaber’in haklılığı, Vatan Gazetesi’nde yayınlanan bu yazıyla ortaya çıkmış oldu. AirportHaber olarak kesin delil bulunmadan kişilere  iftira atılmasına yönelik olayları haber olarak görmeyeceğiz ve okuyucularımıza saygımızı göz önünde bulundurarak bu tarz yaklaşımlara sitemizde yer vermedik ve vermeyeceğiz.

TEKZİP METNİNE YOL AÇAN AÇIKLAMALARI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Tarhan Tower Vatan’ı yaktı

Yorumlar

aeromoderato ~ 16 yıl önce
Sayın Kıdık, bu haberi yaptığınıza göre Sn. Ali ARIDURU aklandı mı demek istiyorsunuz? Tarhan Tower sustuğuna göre o halde Sn. Ali ARIDURU'ya bir özür borçlu değil mi? Yok haklıysa çıksın açıklasın ve insanları zan altında bırakmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000