11 Haziran 2008, Çarşamba 07:35:04

Sudan SHGM'den yardım istedi

Sudan Sivil Havacılık Yetkilileri, 4 Haziran 2008 tarihinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Türkiye’deki sivil havacılık sisteminin kendi ülkelerinde kurulması konusunda destek istedi.

Türk sivil havacılığında son yıllarda yaşanan gelişmeleri yakından takip ettiklerini ve bu konuda Türkiye’yi model almak istediklerini belirten Sudanlı yetkililer, yeniden yapılandırılan SHGM’nin çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.

Konuk heyete ev sahipliği yapan Sivil Havacılık Genel Müdürü Dr. Ali ARIDURU, belirtilen talepler doğrultusunda, eğitim ve bakım konuları başta olmak üzere havaalanlarının işleyişi ve YİD modeli konusunda destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.

SHGM’nin Traceca, Akdeniz, D-8 ve Karadeniz ülkeleri ile düzenlediği bölgesel işbirliği toplantılarının önemine değinen Sudanlı havacılık yetkilileri, sivil havacılık konusunda bölgedeki diğer ülkelere göre çok daha ileri düzeyde olan Türkiye’nin çevre ülkelere sivil havacılık alanında yapacağı liderliğin ekonomik, ticari ve kültürel pek çok kazanımı da beraberinde getireceğini ifade etti.

 

Sudan SHGM'den yardım istedi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000