14 Ekim 2011, Cuma 14:35:35

SHGM’NİN BU ÇAĞRISINA KULAK VERİLMELİ

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, sivil havacılığın çeşitli branşlarında faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri için bilgi havuzu oluşturuyor. Peki amaç ne?
  • Öncelikle kendisinden yetki alan (pilot yada teknisyen vb ) kişilerin bireysel sorularını sorabileceği ve sorunlarını iletebilecekleri bir yapı kurmalı. Kurumların işlerini, iş takipçileri yapabiliyor (yasal mı? bilemem) ama bireysel bir başvuru için aşağıdan yukarıya telefon etmek hoş bir durum değil. Kapılar shgm ye (lisans olarak) bağlı insanlara yarı açık , iş takipçilerine tam açık olmamalı. Bu durum güven duygusunu zedeliyor.
  • SHYO ' daki meslektaşlarımızın hayatlarıyla oynuyorlar, geleceklerini karanlığa itityorlar. Tabi konuşulaşak , her seferinde bu yaranın kapanması istenecek. Aslında bu Türkiye' nin yarasıdır. Yabancılar hemen yardımımıza yetişecekler korkmayın! Yabancı pilotlar, teknisyenler.. bizlerden daha iyi çünkü sivil havacılık otoriteleri daha gerçek bir otorite. Okulların da belli hatası var ama olan öğrenciye oluyor, etkilenen insanın geleceği. Lütfen çözelim bu konuları Türkiye teknisyensiz pilotsuz kalmasın.... Not : Kısaltmaların büyük yazılacağını ilkokulda öğretilmeli. (her haberde shyo diye yazan arkadaşa)
  • ve bide kopya ile lisansa nasıl izin veriyorsunuz?
  • arkadaşım shgm fazlası ile bu okullarla işbirliği yaptı ancak anlayamıyorsunuz. çünkü hiç tecrübe sahibi olmadan lisans almak istiyorsunuz.avrupa birliği uyum sürecinin başlaması ile bu olay yasaklandı. bu yasaktan önce de shyo okulları ile defalarca görüşüldü öğrencileriniz zor duruma düşecek. okullarınızı mühendisliğe çevirin, 147 yetkisi de verelim en azından hem unvanları, hem 147 sertifikaları olur, hem lisans kolay alırlar sınava girmeden ve tecrübe şartı azaltılarak, hem de mühendis olarak da iş bulabilirler diğer mühendisler gibi. ama okul müdürleri bu işe yanaşmadı. bana burada isimler verdirtmeyin. bilip bilmeden konuşmayın. shyo'lardaki o çok değerli hocalarınızın müdürlerinizin de her dediğine inanmayın atlamayın.
  • Shgm nun boyle bisey yapmasi elbette guzel bisey bunu yaparken gercekten sorunlari gozetmeli ve bilgi almali fakat utun sektorde oldugu gibi havaciliktada bu tarz islerin basinda universiteler gelmeli (SHYO) eger universitelerle gorusmezse ve oradaki ogrenci derneklerini dikkate almazsa yazik olur. Yada su gunlerde oldugu gibi iSKUR la gorusmesin :) onlarin sorunlari vardir belki:)
  • Talta gibi derneklerin kopya ile easa lisansı almasını ve diğer illegal işlere zemin hazırlamak mı? shgm önce lisans düzeyli okullarla (shyo) koordineli iş yapsın.piyasaların düzenin bozulmasına yardım etmesin.
Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), sivil havacılık alanında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarına yönelik yeni bir çalışma başlattı.
 
Sivil havacılık faaliyetlerin havacılık işletmelerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarıyla da eşgüdüm içinde sürdürülmesi amacıyla SHGM tarafından "Sivil Havacılık Sivil Toplum Kuruluşları Bilgi Havuzu"  oluşturuluyor.
 
STK Bilgi Havuzu ile; sivil havacılığın çeşitli branşlarında faaliyet gösteren dernek ve vakıflara ilişkin bilgilerin bir havuzda toplanarak, sivil havacılığın sürdürülebilir büyümesi için gerekli çalışmaların koordineli bir şekilde hayata geçirilmesi amaçlanıyor.
 
Özellikle sivil havacılıkta "mesleki" alanda faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının branşlarındaki çalışmalarıyla ilgili bilgi paylaşımının hedeflendiği yeni uygulamanın; sektörün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda en uygun çözüm önerilerinin gerçekleştirilmesine katkı sağlayacağı düşünülüyor.
 
Sivil havacılık alanında faaliyet gösteren dernek ve vakıflar, SHGM tarafından oluşturulan formu doldurmak suretiyle başvuruda bulunabilecek.
 
SHGM’NİN BU ÇAĞRISINA KULAK VERİLMELİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Öncelikle kendisinden yetki alan (pilot yada teknisyen vb ) kişilerin bireysel sorularını sorabileceği ve sorunlarını iletebilecekleri bir yapı kurmalı. Kurumların işlerini, iş takipçileri yapabiliyor (yasal mı? bilemem) ama bireysel bir başvuru için aşağıdan yukarıya telefon etmek hoş bir durum değil. Kapılar shgm ye (lisans olarak) bağlı insanlara yarı açık , iş takipçilerine tam açık olmamalı. Bu durum güven duygusunu zedeliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
SHYO ' daki meslektaşlarımızın hayatlarıyla oynuyorlar, geleceklerini karanlığa itityorlar. Tabi konuşulaşak , her seferinde bu yaranın kapanması istenecek. Aslında bu Türkiye' nin yarasıdır. Yabancılar hemen yardımımıza yetişecekler korkmayın! Yabancı pilotlar, teknisyenler.. bizlerden daha iyi çünkü sivil havacılık otoriteleri daha gerçek bir otorite. Okulların da belli hatası var ama olan öğrenciye oluyor, etkilenen insanın geleceği. Lütfen çözelim bu konuları Türkiye teknisyensiz pilotsuz kalmasın.... Not : Kısaltmaların büyük yazılacağını ilkokulda öğretilmeli. (her haberde shyo diye yazan arkadaşa)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ve bide kopya ile lisansa nasıl izin veriyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım shgm fazlası ile bu okullarla işbirliği yaptı ancak anlayamıyorsunuz. çünkü hiç tecrübe sahibi olmadan lisans almak istiyorsunuz.avrupa birliği uyum sürecinin başlaması ile bu olay yasaklandı. bu yasaktan önce de shyo okulları ile defalarca görüşüldü öğrencileriniz zor duruma düşecek. okullarınızı mühendisliğe çevirin, 147 yetkisi de verelim en azından hem unvanları, hem 147 sertifikaları olur, hem lisans kolay alırlar sınava girmeden ve tecrübe şartı azaltılarak, hem de mühendis olarak da iş bulabilirler diğer mühendisler gibi. ama okul müdürleri bu işe yanaşmadı. bana burada isimler verdirtmeyin. bilip bilmeden konuşmayın. shyo'lardaki o çok değerli hocalarınızın müdürlerinizin de her dediğine inanmayın atlamayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Shgm nun boyle bisey yapmasi elbette guzel bisey bunu yaparken gercekten sorunlari gozetmeli ve bilgi almali fakat utun sektorde oldugu gibi havaciliktada bu tarz islerin basinda universiteler gelmeli (SHYO) eger universitelerle gorusmezse ve oradaki ogrenci derneklerini dikkate almazsa yazik olur. Yada su gunlerde oldugu gibi iSKUR la gorusmesin :) onlarin sorunlari vardir belki:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Talta gibi derneklerin kopya ile easa lisansı almasını ve diğer illegal işlere zemin hazırlamak mı? shgm önce lisans düzeyli okullarla (shyo) koordineli iş yapsın.piyasaların düzenin bozulmasına yardım etmesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000