16 Nisan 2012, Pazartesi 12:37:54

SHGM'DEN YANIT GELDİ: 'YETKİLİ BİZİZ'

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, kurumun ilgili kanunlar çerçevesinde bugüne kadar olduğu gibi denetim faaliyetleri konusunda yetkili kurum olarak faaliyetine devam ettiğini bildirdi...
  • EASA yetkisi / denetleme hakkı elinden alındı diye duydum ben.
Bir basın yayın organında yer alan ''SHGM'nin yetkisi elinden alındı'' başlıklı habere istinaden SHGM'den yapılan yazılı açıklamada, Yetkili Denetim Sistemi ile ilgili çalışmaların, geçen yılın Haziran ayında başladığı ve ilk taslak metnin 2 Ağustos 2011 tarihinde Kurumun web sitesinde yayımlanarak sektör görüşüne sunulduğu belirtildi. 
 
Sektörden gelen talep ve öneriler doğrultusunda, Genel Müdürlükçe taslağa son şeklinin verildiği ve ''Sivil Havacılık İşletmeleri Yetkili Denetim Kuruluşları Yönetmeliğinin'' 5 Nisan 2012 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi: 
 
''Yönetmeliğin 1. maddesinde de görüleceği üzere, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilen kuruluşlar Sivil Havacılık adına denetim yapacaklardır. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2920 ve 5431 Sayılı Kanunlar çerçevesinde bu güne kadar olduğu gibi denetim faaliyetleri konusunda yetkili kurum olarak faaliyetine devam etmektedir. 
 
Sivil havacılık sektörünün 2003 yılından beri hızla büyüme ve gelişmesi doğrultusunda daha iyi hizmet vermeye yönelik atılan bu adımın 'SHGM'nin yetkisi elinden alındı' şeklinde haberleştirilmesi doğru olmadığı gibi iyi niyetli bir yorum da değildir. Sonuç olarak hiç bir bilgi, belge ve araştırmaya dayanmadan, yapılan bu tür yayınların sivil havacılık sektörüne zarardan başka bir katkısı olmayacağını kamuoyunun takdirlerine sunarız.'' 
SHGM'DEN YANIT GELDİ: 'YETKİLİ BİZİZ'

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
EASA yetkisi / denetleme hakkı elinden alındı diye duydum ben.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000