20 Temmuz 2012, Cuma 15:49:39

SHGM’DEN SERT UYARI...

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü pilotlara yönelik sert uyarılarda bulundu. SHGM uyarıları dikkate almayanların nasıl cezalandıracağını da alenen deklere etti.
  • Aman devamlı sert uyarı yapın şu yabancı pilot meselesine işsiz pilotlar için sakın kılınızı kıpırdatmayın yansın keten helvalar
  • Hayır!! öğrenciler tam tersine kayıtlarda yada evraklarımda bir hata olur hassasiyeti ve endişesi içinde gerekirse bazan düzeltme yapılabilmesi için kurşun kalem kullanmıştır. Onun dışında aklı başında hiç bir öğrenci ne buna tenezzül eder 10-20 dakika vs için nede kendini riske eder. Zaten aslolan, bu işten ekmek yiyecek isen mümkün mertebe gerektiği kadar uçabilmendir. Eksik eğitimle akademi bitirmek değil. Kaldı ki eksiksen bitiremezsinde.. Bunun sınavı var vs si var... Ama doğru bir şeye parmak basılmış evet!! Uçuyorsan yanında logbbok'unu bulundurmalısın vede uçuştan sonra hemen kaydetmelisin. Son olarakta, uçuş eğitim akademinle koordine etmelisin bu verileri. Sonrasında hata payı kalmaz. Kursun kalem kullanmayada gerek kalmaz. Direkt yazarsın tükenmez bir kalemle. Bu konuyu lütfen FTO (Uçuş eğitim kurumlarıyla) daha fazla bağdaştırıp, suçsuz insanlarında günahına girmeyin su mübarek zamanlarda. Lütfen..
  • tabiiki kaptan pilot olmak için yazana dikkatli oku uçuş saatleri eksik diyor yüksek değil
  • cabuk kaptan olmak icin sisirmek lazim ucus saatlerini....
  • sghm ye katılıyorum tüm özel şirketlerde aynen geçerli bu +1 ekiple bile saat geçer bacak geçer ekip aynı uçakta pass gider gelir o uçuş 8 bacak olur mesailerin tutması için saatler farklı yazılır ama planlama denetlemecileri bunları yakalamayı bilmez burdan ihbar ediyorum özel şirketleri incelemeyi bilsinler neler neler yakalarlar
  • suraya bilmeden fsx'cilerde varaya uyuz oluyorum...ppl'den sonra alinan check icin kursunla yaziyoruz sonra en son tekrar ucugain logbooklari ve alt toplamlar cross-check edip en son tukenmeze geciliyor,duzgun is olsun,o kadar isin sonunda bir ssuru kirtasiye isi var zaten ,,burdada bilmeden yorum yazanlara gidin diyorum baska islerle islerle ugrasin,isin icinden birisi zaten bole sacma sapan seyler yazmaz..
  • Pilotlar uçtugunu az yazıp bakımdan mı kazanıyor, yoksa az yazıp patrondamı çalıyor.?Geçmişe dönük incelenmeli.
  • Uyarı FTO ve TRTO'lara yapılmış. SÜTAŞ'ın Bell 407' si ne FTO ne de TRTO uçuşu yapıyor. Bu nerden çıktı şimdi? FTO ve TRTO'larda bu sorunun yaşandığını herkes bilyor zaten Öğrenciyle 50 saat uçuş anlaşıp 25-30 saat uçulduğunu bu ülkedeki sağır sultan bile biliyor. Konuyu başka yerlere çekmenin ne anlamı var?
  • Her konuda olduğu gibi bu konuda da hemen bir bilgi kirliliği yaratıp kafa karıştırmazsak olmazdı zaten, Yazıdan da anlaşılacağı üzere uyarı FTO ve TRTO kuruluşlarına yapılmış. Bu sorunun çok uzun zamandan beri başta bazı FTO lar olmak üzere bazı TRTO'larda da yaşandığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. İsmi herkesçe malum bazı uçuş okullarının öğrencilerle anlaştığı uçuş saatinin yarısı kadar gerçek uçuş yaptığını bununda uzun zamandır şikayet konusu olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Uyarıda onlara yapılmış SÜTAŞ'ın Bell- 407 helikopteriyle ne alakası var anlayan bizede anlatsın illada adres şaşırtması yapıp konuyu mezrasının dışına taşırarak sulandıracağız. Böğle birşey olsa SHGM sadece uyarmaz 600 saat uçup 300 saat gösteren pilotuda o helikopterleri de yere indirir.
  • Bizim logbook sghm'de lisans bekliyoruz birde bu cikti basimiza,ucuslari yanlis yazmAmak icin kursunla yazip en son karsilastirip tukenmeze geciriliyor,herhangi bir uc kagit icin degil PPL islendigi icin hata yapmamak adina yapilan birsey neyse hayirlisi olsun bakalim.

 

İşte SHGM’den yapılan uyarı

Genel Müdürlüğümüzce son dönemde gerçekleştirilen FTO ve TRTO kuruluşlarının denetlemeleri esnasında, pilot şahsi uçuş kayıt defterlerinin (logbook) sadece kurşun kalem ile doldurulduğu veya önce kurşun kalem ile doldurulup daha sonra sabit bir kalem ile üzerinden geçildiğine yönelik tespitler yapılmıştır.

Uçuş kayıtlarının gerçekçi ve tutarlı olabilmesi için, uçuş gerçekleştikten hemen sonra uçuş kayıt defterinin pilot tarafından sabit bir kalem ile doldurulması gerekmektedir.

Belge üzerindeki bilgilerin hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde işlenmesi gerekliliği ve bu eksikliğin oluşturabileceği olumsuzlar göz önüne alınarak, Genel Müdürlüğümüzce bundan sonra gerçekleştirilecek denetlemeler esnasında karşılaşılacak bu işlemin "Seviye-1" bulgu olarak değerlendirilmesine karar verilmiştir.

Tüm işletmelerimizin ve pilotlarımızın konuya hassasiyetle yaklaşması büyük önem taşımaktadır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

AirportHaber’in edindiği bilgilere göre Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün bu sert uyarıyı yapmasının arkasında önemli bir bulgunun yattığı ileri sürüldü. SHGM’nin SÜTAŞ’a ait bir helikopterde kayıtların motor kayıtları ile uyuşmadığını tespit ettiği iddia edildi. İddiaya göre SÜTAŞ’a ait Bell 407 helikopterinde 600 saat uçuş yapılmasına rağmen 300 saat uçuş yapıldı gibi gösterildiği pilotların logbook’lara kasıtlı olarak düşük yazdıkları kaydedildi.

SHGM’DEN SERT UYARI...

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

SHGM ???? ~ 12 yıl önce
Aman devamlı sert uyarı yapın şu yabancı pilot meselesine işsiz pilotlar için sakın kılınızı kıpırdatmayın yansın keten helvalar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kasten Yanlış Yorumlar Yazmayın ~ 12 yıl önce
Hayır!! öğrenciler tam tersine kayıtlarda yada evraklarımda bir hata olur hassasiyeti ve endişesi içinde gerekirse bazan düzeltme yapılabilmesi için kurşun kalem kullanmıştır. Onun dışında aklı başında hiç bir öğrenci ne buna tenezzül eder 10-20 dakika vs için nede kendini riske eder. Zaten aslolan, bu işten ekmek yiyecek isen mümkün mertebe gerektiği kadar uçabilmendir. Eksik eğitimle akademi bitirmek değil. Kaldı ki eksiksen bitiremezsinde.. Bunun sınavı var vs si var... Ama doğru bir şeye parmak basılmış evet!! Uçuyorsan yanında logbbok'unu bulundurmalısın vede uçuştan sonra hemen kaydetmelisin. Son olarakta, uçuş eğitim akademinle koordine etmelisin bu verileri. Sonrasında hata payı kalmaz. Kursun kalem kullanmayada gerek kalmaz. Direkt yazarsın tükenmez bir kalemle. Bu konuyu lütfen FTO (Uçuş eğitim kurumlarıyla) daha fazla bağdaştırıp, suçsuz insanlarında günahına girmeyin su mübarek zamanlarda. Lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oku ve anla ~ 12 yıl önce
tabiiki kaptan pilot olmak için yazana dikkatli oku uçuş saatleri eksik diyor yüksek değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tabiki kaptan pilot olmak icin ~ 12 yıl önce
cabuk kaptan olmak icin sisirmek lazim ucus saatlerini....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eski planlamacı ~ 12 yıl önce
sghm ye katılıyorum tüm özel şirketlerde aynen geçerli bu +1 ekiple bile saat geçer bacak geçer ekip aynı uçakta pass gider gelir o uçuş 8 bacak olur mesailerin tutması için saatler farklı yazılır ama planlama denetlemecileri bunları yakalamayı bilmez burdan ihbar ediyorum özel şirketleri incelemeyi bilsinler neler neler yakalarlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
offfff ~ 12 yıl önce
suraya bilmeden fsx'cilerde varaya uyuz oluyorum...ppl'den sonra alinan check icin kursunla yaziyoruz sonra en son tekrar ucugain logbooklari ve alt toplamlar cross-check edip en son tukenmeze geciliyor,duzgun is olsun,o kadar isin sonunda bir ssuru kirtasiye isi var zaten ,,burdada bilmeden yorum yazanlara gidin diyorum baska islerle islerle ugrasin,isin icinden birisi zaten bole sacma sapan seyler yazmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aradaki kazanç kime ~ 12 yıl önce
Pilotlar uçtugunu az yazıp bakımdan mı kazanıyor, yoksa az yazıp patrondamı çalıyor.?Geçmişe dönük incelenmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Uyarı FTO ve TRTO'lara yapılmış. SÜTAŞ'ın Bell 407' si ne FTO ne de TRTO uçuşu yapıyor. Bu nerden çıktı şimdi? FTO ve TRTO'larda bu sorunun yaşandığını herkes bilyor zaten Öğrenciyle 50 saat uçuş anlaşıp 25-30 saat uçulduğunu bu ülkedeki sağır sultan bile biliyor. Konuyu başka yerlere çekmenin ne anlamı var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
Her konuda olduğu gibi bu konuda da hemen bir bilgi kirliliği yaratıp kafa karıştırmazsak olmazdı zaten, Yazıdan da anlaşılacağı üzere uyarı FTO ve TRTO kuruluşlarına yapılmış. Bu sorunun çok uzun zamandan beri başta bazı FTO lar olmak üzere bazı TRTO'larda da yaşandığı herkes tarafından bilinen bir gerçek. İsmi herkesçe malum bazı uçuş okullarının öğrencilerle anlaştığı uçuş saatinin yarısı kadar gerçek uçuş yaptığını bununda uzun zamandır şikayet konusu olduğu herkes tarafından bilinen bir gerçektir. Uyarıda onlara yapılmış SÜTAŞ'ın Bell- 407 helikopteriyle ne alakası var anlayan bizede anlatsın illada adres şaşırtması yapıp konuyu mezrasının dışına taşırarak sulandıracağız. Böğle birşey olsa SHGM sadece uyarmaz 600 saat uçup 300 saat gösteren pilotuda o helikopterleri de yere indirir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 12 yıl önce
Bizim logbook sghm'de lisans bekliyoruz birde bu cikti basimiza,ucuslari yanlis yazmAmak icin kursunla yazip en son karsilastirip tukenmeze geciriliyor,herhangi bir uc kagit icin degil PPL islendigi icin hata yapmamak adina yapilan birsey neyse hayirlisi olsun bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000