21 Eylül 2012, Cuma 15:12:31

SHGM'DEN GECE UÇUŞLARINA İZİN

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), helikopterlerin gece görerek uçuş yapmasını sağlayacak mevzuatı yayınladığını duyurdu.
  • HEMS nedir acaba? Health Emergency Medical Services'in kısaltması olabilir mi? Eğer öyle ise bu talimata yazmaya gerek var mı? Türkçesi neden kullanılmaz?
  • Amerika'da 20 yıl önce Cessna 172 (bilmeyenler için yazayım tek parvaneli küçük bir uçak) ile gece VFR (görerek şartlarda) uçuş yapabiliyorduk. Gittiğiniz hemen hemen her havaalanında (küçük olanlarında bile-yani kule hizmeti vermeyenler de bile-hepsinde olmasa da 95% oranında) ışıklandırma sistemini telsizde belli bir frekansta belli sayıda telsiz tuşuna ardı arkası basarak açıp kapatabiliyordunuz. Şimdi biz bu karar ile tarih yazmış oluyoruz değil mi? Bu başarıda katkıları olanları tebrik ediyor, müsait yerlerinden öpüyorum...
  • okudunmu inceledinmi kardeşim. Okuduysan ne anladın? hangi tarihi karar? SHGM bu işin neresindeymiş. Talimatın özeti şu; bu işi yapacak olan şirkete diyorki sen gece görerek uçacaksan bana bir yazı yaz taahüt etki her türlü sorumluluk sende ve senin pilotlarındadır. Ben veya devletin ilgili diğer kuruluşları hiç bir sorumluluk kabul etmiyoruz. İşine gelirse uç işine gelmezse de sen bilirsin. Peki bu uçuşların yapılabilmesi için yeterli seyrüsefer alt yapısı varmı yok: Yeteri sayıda ve uçulabilecek yerlerde ışıklandırılmış ve seyrüsefr cihazlarıyla donatılmış heliportlar varmı o da yok. peki bu uçuşlar nasıl yapılacak? nereye yapılacak? bunu bilen yok. Herkonuda olduğu gibi yeni bir ben yaptım oldu. Sen yapınca olsaydı SEE BIRD'te oludu.
  • Bu tarihi adım için SHGM'ye teşekkürler.

Türkiye hava sahasında gece görerek şartlarda helikopterlerin HEMS, ambulans, insani yardım ve arama kurtarma amaçlı uçuş yapabilmesine yönelik olarak hazırlanan "Gece Görerek Şartlarda Helikopterlerin HEMS, Ambulans, Arama Kurtarma Ve İnsani Yardım Maksatlı Uçuşlarına İlişkin Talimat (SHT G-VFR-H)" talimatı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İŞTE SHGM'NİN YAYINLADIĞI TALİMAT

Gece uçuşu talimatı

SHGM'DEN GECE UÇUŞLARINA İZİN

Yorumlar

İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
HEMS nedir acaba? Health Emergency Medical Services'in kısaltması olabilir mi? Eğer öyle ise bu talimata yazmaya gerek var mı? Türkçesi neden kullanılmaz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçekten tarihi karar! ~ 12 yıl önce
Amerika'da 20 yıl önce Cessna 172 (bilmeyenler için yazayım tek parvaneli küçük bir uçak) ile gece VFR (görerek şartlarda) uçuş yapabiliyorduk. Gittiğiniz hemen hemen her havaalanında (küçük olanlarında bile-yani kule hizmeti vermeyenler de bile-hepsinde olmasa da 95% oranında) ışıklandırma sistemini telsizde belli bir frekansta belli sayıda telsiz tuşuna ardı arkası basarak açıp kapatabiliyordunuz. Şimdi biz bu karar ile tarih yazmış oluyoruz değil mi? Bu başarıda katkıları olanları tebrik ediyor, müsait yerlerinden öpüyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
okudunmu inceledinmi kardeşim. Okuduysan ne anladın? hangi tarihi karar? SHGM bu işin neresindeymiş. Talimatın özeti şu; bu işi yapacak olan şirkete diyorki sen gece görerek uçacaksan bana bir yazı yaz taahüt etki her türlü sorumluluk sende ve senin pilotlarındadır. Ben veya devletin ilgili diğer kuruluşları hiç bir sorumluluk kabul etmiyoruz. İşine gelirse uç işine gelmezse de sen bilirsin. Peki bu uçuşların yapılabilmesi için yeterli seyrüsefer alt yapısı varmı yok: Yeteri sayıda ve uçulabilecek yerlerde ışıklandırılmış ve seyrüsefr cihazlarıyla donatılmış heliportlar varmı o da yok. peki bu uçuşlar nasıl yapılacak? nereye yapılacak? bunu bilen yok. Herkonuda olduğu gibi yeni bir ben yaptım oldu. Sen yapınca olsaydı SEE BIRD'te oludu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal Olsun ~ 12 yıl önce
Bu tarihi adım için SHGM'ye teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000