17 Aralık 2014, Çarşamba 12:47:38

SHGM'DEN BALON KAZASI AÇIKLAMASI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu sabah yaşanan balon kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı.
  • Siz sadece çevre kalite vs işlerle uğraşın bol bol denetleme yapın hata bulun. İşiniz bu. Sivil havacılık bu mu demek ? Ya da ikinci işiniz çalıştay yapmak.
  • Kontrolümü kaybetmeden yazmaya çalışıyorum; SAYIN SHGM YETKILILERI LÜTFEN SEZONLUK UÇUŞLARA GEÇiN lüften. Bu buradan yaptığımız üçüncü işaret fişeği. Geçen sene de teklif ettik....... Sezon kapansın dedik. Ölüm oldu. Daha ne olsun, OG
  • Balon paraşüt ymc paraşütü gibi kumaştan imal edilmiş ve omurgasız hava araclari sert ve ani rüzgarlardan daima etkilenir.Sicak hava balonu tamamen rüzgara tabi kumandasiz bir alettir.Pilot irtifalar arasındaki rüzgar yon ve farkliliklarini kullanarak bolonu sevk ve idare eder.Ancak iniş bölgesi ruzgarlari coğrafik yapidan da etkilenerek bu gibi durumlara sebep olabilir.Alınabilecek en efektif yöntem EMNİYET KEMERİnin sepetlere ivedilikle eklenip kullaniminin herkese zorunlu hale getirilmesidir.Ayrıca SHGM yetkilileri kalkis öncesi ve iniş sonrasi denetimleri yapmali uymayanları agir yaptirimlar getirmelidir.Kazalarin olmaması dileğiyle ölenlere rahmet yaralilara acil şifalar.Herkese geçmiş olsun.
  • Atmosfer balon.
  • bu kazayı yapan hangi şirket?
  • Temsilcilik açıldı böyle oldu

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bu sabah yaşanan balon kazasıyla ilgili bir açıklama yaptı. 2 sert inişin yaşandığını açıklayan SHGM, 1 kişinin hayatını kaybettiğini, 2'si ağır olmak üzere 5 kişinin de yaralandığını kaydetti.

SHGM'den yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Nevşehir Kapadokya bölgesinde bir Sıcak Hava Balonun sert iniş yapması nedeniyle 1 yolcu hayatını kaybetti 2 yolcu da ağır yaralandı.

TC-BSD tescil işaretli Sıcak Hava Balonu 07:45 sularında Kapadokya Karadağ bölgesinde sert iniş yapması sonucunda 1 Çinli yolcu hayatını kaybetti, 2 Çinli yolcu da ağır yaralandı. Aynı saatlerde TC-BLD tescil işaretli Sıcak Hava Balonunun da aynı bölgede sert iniş yaptığı ve 3 yolcunun hafif yaralandığı bilgisi alınmıştır. İlk belirlemelerde Karadağ bölgesindeki ani rüzgâr değişikliğinin bu sert inişlere yol açtığı değerlendirilmektedir.

Nihai durum, Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun başlattığı inceleme sonucunda ortaya çıkacaktır.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü olarak Kapadokya bölgesindeki turizm faaliyetlerine büyük katkısı olan Sıcak Hava Balon operasyonlarının emniyet içerisinde sürdürülmesi için Temmuz 2013’te bölgede daimi temsilcilik açılmış, balonların takibi için GPS projesi hayata geçirilmiş ve meteoroloji tahmin şartları iyileştirilmiştir.

Sert inişe yol açan sebeplerin Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulunun yapacağı inceleme sonucunda ortaya çıkacağını kamuoyunun bilgisine saygılarımıza arz ederiz.

SHGM'DEN BALON KAZASI AÇIKLAMASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Sadece ~ 9 yıl önce
Siz sadece çevre kalite vs işlerle uğraşın bol bol denetleme yapın hata bulun. İşiniz bu. Sivil havacılık bu mu demek ? Ya da ikinci işiniz çalıştay yapmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Kontrolümü kaybetmeden yazmaya çalışıyorum; SAYIN SHGM YETKILILERI LÜTFEN SEZONLUK UÇUŞLARA GEÇiN lüften. Bu buradan yaptığımız üçüncü işaret fişeği. Geçen sene de teklif ettik....... Sezon kapansın dedik. Ölüm oldu. Daha ne olsun, OG

Yanıtla

Kalan karakter 1000
husnu ~ 9 yıl önce
Balon paraşüt ymc paraşütü gibi kumaştan imal edilmiş ve omurgasız hava araclari sert ve ani rüzgarlardan daima etkilenir.Sicak hava balonu tamamen rüzgara tabi kumandasiz bir alettir.Pilot irtifalar arasındaki rüzgar yon ve farkliliklarini kullanarak bolonu sevk ve idare eder.Ancak iniş bölgesi ruzgarlari coğrafik yapidan da etkilenerek bu gibi durumlara sebep olabilir.Alınabilecek en efektif yöntem EMNİYET KEMERİnin sepetlere ivedilikle eklenip kullaniminin herkese zorunlu hale getirilmesidir.Ayrıca SHGM yetkilileri kalkis öncesi ve iniş sonrasi denetimleri yapmali uymayanları agir yaptirimlar getirmelidir.Kazalarin olmaması dileğiyle ölenlere rahmet yaralilara acil şifalar.Herkese geçmiş olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Atmosfer balon.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
balon ~ 9 yıl önce
bu kazayı yapan hangi şirket?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
738 ~ 9 yıl önce
Papua Gine Hava Yolları .
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Temsilcilik açıldı böyle oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000