20 Kasım 2015, Cuma 13:41:54

SHGM'den 'bagaj' uyarısı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçak altına verilen valizlerin kilitlenmesi durumunda açılıp aranacağını duyurdu.
  • Ankara dan Münih e geldik bagajlarımız gelmemiş 3gün oldu daha haber yok lutfansa hava yolları 180 yolcunun bagajı da gelmedi
  • ABD'de yasayan ve is icabi yillardir ABD icinde devamli seyahat eden biriyim. Almanya'ya da gidiyorum yilda bir kez. Yemin ederim hic valizim acilmadi. Ama bu yil buyuk bir heyecanla geldigim Turkiye'de valizimin acilip (kilidi kirilarak) icinden bazi esyalarin calindigini gormek cok uzdu beni. Uc yil once de kilitsiz valizim Turkiye'den ABD'ye giderken acilmis ve alintilar olmustu. Son iki yilda olmamisti ve icim rahatlamisti. Ne yazik ki bu defa hem Turkiye'ye giderken hem de gelirken oldu...Ne desem bilmiyorum. Kim bilir daha kimlerin valizleri acilip calmalar oluyor. Mutlaka uzerine gidilmeli bu ac hirsizlar durdurulmali.
  • Hem Turkiye'ye geliste hem de gidiste valizlerim acildi: 12 Mayis'da ABD'den THY ile Istanbul aktarmali Ankara'ya geldim. Kilitli Valizim kaybolmustu ertesi gunu geldi. Kilidin kirilip icinden parcalar alindigini teslim aldiktan bir saat sonra anladim. Kozmetik alet, ayakkabi, Pijama'min alti ve cocuk ayisina kadar almislar... 4 Haziran'da geri donusum Lufthansa ile Munih daha sonra Hamburg aktarmali oldu. Hamburgda valizlerimi alinca birinin acildigini farkettim ama ben oyele kapattim zannedip kontrol etmedim. ABD'ye gelince, Ankara'da aldigim iki cok guzel ayakkabi ve 3 elbisemin calindigini gordum. Daha neler kaybettigimi bilmiyorum ufak tefek... Devamli ABD-Kanada-Avrupa arasinda kilitsiz valizlerle seyahatlarimda hic boyle bir olay basima gelmedi. Bu kez Turkiye tatilim bu hirsizlik yuzunden cok uzucu gecti. Yaziklar olsun! Bati'da cocuk ayilari sokaga atilirken bizim insanlarin bunu calmalari gercekten cok uzucu. YAZIKLAR OLSUN!!!!
  • cok şikayet alınır değerli eşya kayboldu diye
  • gecen yil basi Londra dan THY ile istanbula geldik, bavulumuz bir gun gelmedi geldiginde ise esimin ic camasari cantasi calinmisti
  • Ya siz nasıl insalanlarsiniz Senelerdir seyahat ediyorum her seferinde valizim açılmış geliyor .kilitliyor um artik simdi kilidi kırarız diyorsunuz peki içinden çalınan ve kilidin tamir parasini da sizden alacaz ozaman dimi? Amerikaya özenti Avrupaya özenti .valizleri kilit vurmayın diye haber veriyorsunuz da amerikada ne valiz kaybolmuyor ne de hırsızlık oluyor . Atatürk Hava limanında kaybolan eşya sırası ta gümrüge kadar uzanıyor .valizleri en çalınan veya kırılan valizlerin hadi hesabı yok!!! bravo türkiye bravo
  • HİRSİZ VAR!!!!
  • İçinden bişe kaybolursa görüşürüz
  • Adam gibi sistem kurun, ne teshiste gec kalin, ne de kilit kirin. Ama olur mu, maksat isguzarlik olunca dunyada bir numarayiz!
  • Amerika'dan kalkan uçaklar için de aynı şey geçerli yani bagajlarınızı kilitlemeyin diyorlar. Ama onların Kabul ettiği kilit varsa bagajında kilitliyebiliyorsun cünkü onlarda ANAHTARI VAR. Kırmaya gerek kalmıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), uçak altına verilen valizlerin kilitlenmesi durumunda açılıp aranacağını duyurdu.

Twitter üzerinden yapılan açıklamada valizlerin güvenlik ekipleri tarafından aranacağını ve bu nedenle bagajlara kilit vurulmaması gerektiiği belirtildi.

Açılan bagajların aranmasının ardından bagajlara not bırakılacağını da bildiren SHGM, yolcuları uyardı.

SHGM'nin Twitter üzerinden yaptğı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: 'Uçak altı bagajlarınız güvenlik sebebi ile Güvenlik Birimlerince açılıp incelenebileceği için bagajınızı KİLİTLEMEMENİZ gerekmektedir. Uçak altı KİLİTLİ BAGAJLAR, gerektiğinde Güvenlik Birimlerince kilitleri kırılarak açılmak zorunda kalınmakta ve  içine NOT konulmaktadır.

SHGM'den 'bagaj' uyarısı

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Hüsniye ~ 7 yıl önce
Ankara dan Münih e geldik bagajlarımız gelmemiş 3gün oldu daha haber yok lutfansa hava yolları 180 yolcunun bagajı da gelmedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COK UZGUN bir TURK! ~ 7 yıl önce
ABD'de yasayan ve is icabi yillardir ABD icinde devamli seyahat eden biriyim. Almanya'ya da gidiyorum yilda bir kez. Yemin ederim hic valizim acilmadi. Ama bu yil buyuk bir heyecanla geldigim Turkiye'de valizimin acilip (kilidi kirilarak) icinden bazi esyalarin calindigini gormek cok uzdu beni. Uc yil once de kilitsiz valizim Turkiye'den ABD'ye giderken acilmis ve alintilar olmustu. Son iki yilda olmamisti ve icim rahatlamisti. Ne yazik ki bu defa hem Turkiye'ye giderken hem de gelirken oldu...Ne desem bilmiyorum. Kim bilir daha kimlerin valizleri acilip calmalar oluyor. Mutlaka uzerine gidilmeli bu ac hirsizlar durdurulmali.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruziye ~ 7 yıl önce
Hem Turkiye'ye geliste hem de gidiste valizlerim acildi: 12 Mayis'da ABD'den THY ile Istanbul aktarmali Ankara'ya geldim. Kilitli Valizim kaybolmustu ertesi gunu geldi. Kilidin kirilip icinden parcalar alindigini teslim aldiktan bir saat sonra anladim. Kozmetik alet, ayakkabi, Pijama'min alti ve cocuk ayisina kadar almislar... 4 Haziran'da geri donusum Lufthansa ile Munih daha sonra Hamburg aktarmali oldu. Hamburgda valizlerimi alinca birinin acildigini farkettim ama ben oyele kapattim zannedip kontrol etmedim. ABD'ye gelince, Ankara'da aldigim iki cok guzel ayakkabi ve 3 elbisemin calindigini gordum. Daha neler kaybettigimi bilmiyorum ufak tefek... Devamli ABD-Kanada-Avrupa arasinda kilitsiz valizlerle seyahatlarimda hic boyle bir olay basima gelmedi. Bu kez Turkiye tatilim bu hirsizlik yuzunden cok uzucu gecti. Yaziklar olsun! Bati'da cocuk ayilari sokaga atilirken bizim insanlarin bunu calmalari gercekten cok uzucu. YAZIKLAR OLSUN!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eto ~ 8 yıl önce
cok şikayet alınır değerli eşya kayboldu diye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Londra Istanbul ~ 8 yıl önce
gecen yil basi Londra dan THY ile istanbula geldik, bavulumuz bir gun gelmedi geldiginde ise esimin ic camasari cantasi calinmisti

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kime ne ~ 8 yıl önce
Ya siz nasıl insalanlarsiniz Senelerdir seyahat ediyorum her seferinde valizim açılmış geliyor .kilitliyor um artik simdi kilidi kırarız diyorsunuz peki içinden çalınan ve kilidin tamir parasini da sizden alacaz ozaman dimi? Amerikaya özenti Avrupaya özenti .valizleri kilit vurmayın diye haber veriyorsunuz da amerikada ne valiz kaybolmuyor ne de hırsızlık oluyor . Atatürk Hava limanında kaybolan eşya sırası ta gümrüge kadar uzanıyor .valizleri en çalınan veya kırılan valizlerin hadi hesabı yok!!! bravo türkiye bravo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gerçek Bilgi ~ 8 yıl önce
Bence sen yanılıyorsun dostum."Amerikada ne valiz kayboluyor nede çalınıyor"cümlesi dikaktimi çok ama çok fazla çekti.eminim çok fazla uçan veya havacılık haberlerini takip eden birisi değilsin.Abd ve AB den örnekler vermişsin ama ben atladığın noktaları hatırlatmak istiyorum."Yıl 2013 New York JFK havalimanı şut altında adamlar çete kurmuş,valizlerdeki değerli eşyaları çalmak üzere tam 400 çalışan tespit edilip kovuldu.Yıl 2011 Cezayir-İstanbul seferi paris aktarmalı çok yakın bir tanıdığım kişinin bavulu parçalanmış ve içindeki 65.000 USD çalınmıştı.Ülkeden para çıkarmak yasak olduğu için şikayetçi olamadı fakat o bavul da paris de parçalanmıştı" hani demek istediğim örnek verdiğin yerleri gözünde çok büyütme. Google amcaya JFK bavul çetesi yaz birde kendin oku.
hırsız var ~ 8 yıl önce
HİRSİZ VAR!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkat ~ 8 yıl önce
aman uzun duymasın
Furkan ~ 8 yıl önce
İçinden bişe kaybolursa görüşürüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M. ~ 8 yıl önce
Adam gibi sistem kurun, ne teshiste gec kalin, ne de kilit kirin. Ama olur mu, maksat isguzarlik olunca dunyada bir numarayiz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxxxx ~ 8 yıl önce
Amerika'dan kalkan uçaklar için de aynı şey geçerli yani bagajlarınızı kilitlemeyin diyorlar. Ama onların Kabul ettiği kilit varsa bagajında kilitliyebiliyorsun cünkü onlarda ANAHTARI VAR. Kırmaya gerek kalmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000