04 Aralık 2014, Perşembe 15:38:02

SHGM'DEN ANONS KARARI!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçaklarda Türkçe anons yapılmasıyla ilgili bir genelge yayınladı.
  • Milli Eğitim Çakallığının 19 uncu şurasında Osmanlıca Zorunlu ders haline getirilmiş. Müjde. Andımızda okullardan kaldırılmadı mı? Haluk Bilginer soytarısı bile "benim çocuğumun varlığı niye Türk varlığına armağan oluyormuş?" diye tepki gösteriyor. Türkçe ve Türk milliyetçiliği resmi olarak bu kadar ayaklar altına alınmış iken şuursuz şuranın kararı ile yakında Türkçe diye bir dil bırakılmaz, tüm bu dertler bitmiş olur. Endişeniz olmasın. AB ye girince ne Türkiye ne de Türkçe diye birşey kalmayacak. O zaman biz AB ye değil tüm yabancılar bize girmiş olacaklar. Bilal Ekşi boş yere debelenmiş. Rahmetli " ..Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler..." derken bu günleri işaret etmemişmidir. Adam ne demiş ise bir bir yaşıyoruz, bir adam daha ne kadar uyarmaya çalışsın ki?
  • Anonslara da Türkçe başlamak zorunlu tutulsa. Türk şirketlerinde, Türk uçaklarında uçuyoruz. Yabancı pilot varken ingilizce ile başlanıyor
  • İyi bir gelişme yalnız bu yabancı pilotlar zahmet edip en azından basit anonsları türkçe yapsalar da çuvalla aldıkları paranın hakkını verseler.
  • SHGM, ER uçuşlarında Türk pilot istirahat halindeyken meydana gelebilecek EMERCENSİ durumda onu uykudan kaldırıp mı anons yapılacak,yoksa her ekipte bir yabancı olursa ancak Dediğiniz olur
  • Gerekçe yine de ilginç değil mi ; Anons! İstihdam, vatandaşını koruma vs değil yani...:))
  • Helal olsun hele şükür. İnsanına sahip çık SHGM... YABANCI KENDI ULKESINE SENI PILOT ALMIYOR!! HERŞEYİN TAMAM OLSUN GENEDE ALMIYOR SEBEP? Türk Pasaport
  • Arkadaşlar TGS ye alım varmı?
  • JAR göre SHGM yakında yeni yönetmenlik cıkarır Yabancı pilotlara dil dersi vermeye. Yunanlar ve Bulgarlar bayılır bu işe. Allahını seferseniz büsürü Arslan Gibbi Türk gencleri var hazır ATPL le neymis JAR degilmiş. Devlet bu işe el koyması lazım yeter artıkın bukadar asalanmaya.kardeşlerim Türk olan Türkiyede önçe ucar sonra digerleri.
  • Sivi havacılık anonstan önce yabancı pilot uygulamasına düzenleme getirsin.Türk pilot gitsin yunanistanda uçsun bakalım.O biraz zor.
  • Yabanci pilotlari Turk vatandasi yaptik mi sorun cozulur, ayni Fitbolculari vatandas yaptigimiz gibi. Playback anonsla da durumu idare ederiz. Demokrasilerde care tukenmez. Ileri demokrasilerde zaten care kendiliginden cikar, aramaya luzum bile kalmaz.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, uçaklarda Türkçe anons yapılmasıyla ilgili bir genelge yayınladı. Buna göre artık kokpitlerde en az bir Türk pilot ve Türkçe anons zorunluluğu getirildi.

Türkiye'de yabancı pilot sayısının artması sonrasında zaman zaman aynı uçakta iki pilotun da yabancı olması nedeniyle Türkçe anons yapılmamasına Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) el koydu.

Son zamanlarda bazı uçuşlarda iki pilotun da yabancı olması nedeniyle Türkçe anons yapılmadığı konusunda şikayetlerin arttığını açıklayan SHGM, bundan sonra iç ve dış hatlarda kokpitte en az bir Türk pilotun bulunması zorunluluğunu getirdi. SHGM ayrıca anonsların önce Türkçe, daha sonra ihtiyaç duyulan yabancı dilde yapılması hükmünü de kararlaştırdı.

SHGM'DEN KONUYLA İLGİLİ YAYINLANAN GENELGEDE:

SHGM'DEN ANONS KARARI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

19. Şura ~ 9 yıl önce
Milli Eğitim Çakallığının 19 uncu şurasında Osmanlıca Zorunlu ders haline getirilmiş. Müjde. Andımızda okullardan kaldırılmadı mı? Haluk Bilginer soytarısı bile "benim çocuğumun varlığı niye Türk varlığına armağan oluyormuş?" diye tepki gösteriyor. Türkçe ve Türk milliyetçiliği resmi olarak bu kadar ayaklar altına alınmış iken şuursuz şuranın kararı ile yakında Türkçe diye bir dil bırakılmaz, tüm bu dertler bitmiş olur. Endişeniz olmasın. AB ye girince ne Türkiye ne de Türkçe diye birşey kalmayacak. O zaman biz AB ye değil tüm yabancılar bize girmiş olacaklar. Bilal Ekşi boş yere debelenmiş. Rahmetli " ..Memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar, gaflet, delalet ve hatta hıyanet içinde bulunabilirler..." derken bu günleri işaret etmemişmidir. Adam ne demiş ise bir bir yaşıyoruz, bir adam daha ne kadar uyarmaya çalışsın ki?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ka2 ~ 9 yıl önce
Anonslara da Türkçe başlamak zorunlu tutulsa. Türk şirketlerinde, Türk uçaklarında uçuyoruz. Yabancı pilot varken ingilizce ile başlanıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyi bir gelişme yalnız bu yabancı pilotlar zahmet edip en azından basit anonsları türkçe yapsalar da çuvalla aldıkları paranın hakkını verseler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
SHGM, ER uçuşlarında Türk pilot istirahat halindeyken meydana gelebilecek EMERCENSİ durumda onu uykudan kaldırıp mı anons yapılacak,yoksa her ekipte bir yabancı olursa ancak Dediğiniz olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gerekçe yine de ilginç değil mi ; Anons! İstihdam, vatandaşını koruma vs değil yani...:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 9 yıl önce
Helal olsun hele şükür. İnsanına sahip çık SHGM... YABANCI KENDI ULKESINE SENI PILOT ALMIYOR!! HERŞEYİN TAMAM OLSUN GENEDE ALMIYOR SEBEP? Türk Pasaport

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Arkadaşlar TGS ye alım varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GINA ~ 9 yıl önce
Kardeşim gina geldi artık. Git ilçendeki şube başkanlığna üye ol ve talepde bulun. yeter artık laftan analamıyor musun. noterden yazılı belge mi istiyorsun.. allah...sabah sabah asabımı bozma. bu siteye de alım yorumu yapma
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
JAR göre SHGM yakında yeni yönetmenlik cıkarır Yabancı pilotlara dil dersi vermeye. Yunanlar ve Bulgarlar bayılır bu işe. Allahını seferseniz büsürü Arslan Gibbi Türk gencleri var hazır ATPL le neymis JAR degilmiş. Devlet bu işe el koyması lazım yeter artıkın bukadar asalanmaya.kardeşlerim Türk olan Türkiyede önçe ucar sonra digerleri.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eser ~ 9 yıl önce
Sivi havacılık anonstan önce yabancı pilot uygulamasına düzenleme getirsin.Türk pilot gitsin yunanistanda uçsun bakalım.O biraz zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun yok ~ 9 yıl önce
Yabanci pilotlari Turk vatandasi yaptik mi sorun cozulur, ayni Fitbolculari vatandas yaptigimiz gibi. Playback anonsla da durumu idare ederiz. Demokrasilerde care tukenmez. Ileri demokrasilerde zaten care kendiliginden cikar, aramaya luzum bile kalmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000