25 Nisan 2012, Çarşamba 10:15:36

SHGM YABANCI PİLOT SORUNUNA EL ATTI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türkiye’de uçan yabancı first officer (F/O) pilotların en az 1500 uçuş saati olması koşulunu getirdi. Türk pilotlara yapılan İngilizce yeterlilik sınavı artık yabancı pilotlara da yapılacak.
  • AA/EASA karşılıklı tanıma kapsamındaki bir ülke tarafından tanzim edilmiş lisansa sahip pilotlar için VALİDASYON BELGESİ TANZİM EDİLMEYECEKTİR. Havacılık işletmeleri JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırabilmeleri için, aşağıda belirtilen şartlar ve hususlar çerçevesinde “JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi“ alacaklardır: BU YAZI SHGM NİN YAYINLADIGI BİLDİRİDEDİR
  • Bununla yabancı pilottan istenen validasyonlar artık ilk işe girişte istenecek ve bir daha istenmeyecek.200 saatlik avrupalı bebeler ellerini kollarını sallayarak gelecek ve SXS,THY gibi şirketlerde -siz bakmayın yazılan o İngilizce sınav zorunluluğuna-Türklere yapılan İngilizce ve mollyhawk sınavlarına girmeden girecekler.Frozen çözüldükten sonra ver elini kendi ülkelerindeki havayolları.Benim anlamadığım iş bilmez SHGM yetkililerinin eminim bu tavizi kendi aptallıkları ile kaybetmek üzere oldukları EASA yetkileri için ve pensilvanyalı cemaatçi bazı pilotların uçuş saati yazıp kritik görevlere gelmesi için yaptıkları ortada.Yemezler iş bilmez yandaş SHGM.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • JAA/EASA karşılıklı tanıma kapsamındaki bir ülke tarafından tanzim edilmiş lisansa sahip pilotlar için Validasyon Belgesi tanzim edilmeyecektir. Havacılık işletmeleri JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırabilmeleri için, aşağıda belirtilen şartlar ve hususlar çerçevesinde “JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi“ alacaklardır:
  • tabii herkesin tercihi farklı.
  • daha cok gelsinler insallah
  • sadece fo larlamı flight safety saglanır ucagın commander i kaptandır ne fo sundan bahsediyosun bir sürü yabancı kaptan var zaten pegasusta ve mutluyuz..
  • kesinlikle yabancı kaptanlar süper!!
  • bencede yabancı kaptanlar bizim türklerden daha iyi.. %100 flight safety.. bizimkiler daha check list i tam anlamıyla yapmıyor ki ucabilsin buyrun ams kazası ısparta kazası diarbakır daha sayayımmı hepsi gitti işte bilgisizliklerinden
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), ICAO ve JAA/EASA Lisanslı Pilot Çalıştırma Usulleri’ne yönelik genelge yayınladı. Yabancı uyruklu pilotların Türkiye’de görev yapabilme koşullarına ilişkin genelgede üç önemli konu dikkat çekti.

Yabancı uyruklu pilotların Türkiye’de görev yapabilmeleri için almaları gereken validasyon belgesinin JAA/EASA karşılıklı tanıma kapsamındaki bir ülke tarafından verilmesi halinde geçerli lisansa sahip pilotlar için artık verilmeyeceği bunun yerine havacılık işletmelerinin “JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi“ alacakları kaydedildi. Pilotlar yerine şirketlere verilen yetki belgeleri bir yıl geçerli olacak. Pilot işten ayrıldığında belge geçersiz hale gelecek.

YABANCILAR DA İNGİLİZCE SINAVINA GİRECEK
ICAO belgesine sahip pilotlara ise validasyon verilmeye devam edilecek. Bir yıl süre ile verilecek validasyon belgesini alabilmek için pilotlar SHGM’nin bilgi sınavlarına girecek ve lisansında ingilizce dil yeterliliği olmayan yabancı pilotlar da tıpkı Türk pilotlar gibi SHGM’nin açtığı İngilizce yeterlilik sınavına katılacak ve level 4 seviyesinde olduğunu kanıtlayacak.

EN AZ 1500 UÇUŞ SAATİ ŞART OLACAK
Yabancı pilotlara yönelik bir başka değişiklik de uçuş saatlerine yönelik oldu. Daha önce 200 saatlik CPL eğitimini tamamlayarak Türkiye’ye gelen yabancı pilotlar Türkiye’deki havayolu şirketlerinde tip eğitimi alarak ikinci pilot olarak uçabiliyorken yeni düzenlemede ikinci pilotlara en az 1500 uçuş saati zorunluluğu getirildi.

JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi veya Validasyon Belgesi, pilot işletmeden ayrıldıktan sonra en geç 15 gün içerisinde SHGM’ye iade edilecek. Halen ICAO lisansı olan ve bir havayolunda görev yapan pilotlar, validasyon belgesinin geçerlilik süresince uçuşlarını yapabilecek. JAA/EASA lisansı ile görev yapan Türk pilotlar için de, havacılık işletmeleri en geç 30 Haziran 2012 tarihine kadar JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi almak zorunda kalacak.

“TÜRK PİLOTLARA ÖNCELİK VERİN”
Genelgenin içeriğine yönelik SHGM tarafından yapılan değerlendirmede, “Havacılık sektörümüzün hızla büyümesi sebebi ile nitelikli pilot temini konusunda içinde bulunulan sıkıntıların ve dışa bağımlılığın önümüzdeki yıllarda da devam etmemesi için, havacılık işletmelerinin pilot yetiştirme konularında sorumluluk almaları ve pilot istihdamında Türk pilotlarına öncelik vermeleri Türk Sivil havacılığının geleceği açısında önem arz etmektedir. Yukarıda belirtilen kurallar çerçevesinde, JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi ya da Validasyon Belgesi olmayan pilotlara görev verilmemesi ve uçuş emniyetinin olumsuz etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

©AirportHaber.com

SHGM YABANCI PİLOT SORUNUNA EL ATTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

JAA/EASA LI PİLOTLAR ELLERİNİ SALAYARAK GELECEKLER ~ 12 yıl önce
AA/EASA karşılıklı tanıma kapsamındaki bir ülke tarafından tanzim edilmiş lisansa sahip pilotlar için VALİDASYON BELGESİ TANZİM EDİLMEYECEKTİR. Havacılık işletmeleri JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırabilmeleri için, aşağıda belirtilen şartlar ve hususlar çerçevesinde “JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi“ alacaklardır: BU YAZI SHGM NİN YAYINLADIGI BİLDİRİDEDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bununla yabancı pilottan istenen validasyonlar artık ilk işe girişte istenecek ve bir daha istenmeyecek.200 saatlik avrupalı bebeler ellerini kollarını sallayarak gelecek ve SXS,THY gibi şirketlerde -siz bakmayın yazılan o İngilizce sınav zorunluluğuna-Türklere yapılan İngilizce ve mollyhawk sınavlarına girmeden girecekler.Frozen çözüldükten sonra ver elini kendi ülkelerindeki havayolları.Benim anlamadığım iş bilmez SHGM yetkililerinin eminim bu tavizi kendi aptallıkları ile kaybetmek üzere oldukları EASA yetkileri için ve pensilvanyalı cemaatçi bazı pilotların uçuş saati yazıp kritik görevlere gelmesi için yaptıkları ortada.Yemezler iş bilmez yandaş SHGM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
JAA/EASA karşılıklı tanıma kapsamındaki bir ülke tarafından tanzim edilmiş lisansa sahip pilotlar için Validasyon Belgesi tanzim edilmeyecektir. Havacılık işletmeleri JAA/EASA lisanslı pilot çalıştırabilmeleri için, aşağıda belirtilen şartlar ve hususlar çerçevesinde “JAA Lisanslı Pilot Çalıştırma Yetki Belgesi“ alacaklardır:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
tabii herkesin tercihi farklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
daha cok gelsinler insallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
sadece fo larlamı flight safety saglanır ucagın commander i kaptandır ne fo sundan bahsediyosun bir sürü yabancı kaptan var zaten pegasusta ve mutluyuz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
kesinlikle yabancı kaptanlar süper!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bencede yabancı kaptanlar bizim türklerden daha iyi.. %100 flight safety.. bizimkiler daha check list i tam anlamıyla yapmıyor ki ucabilsin buyrun ams kazası ısparta kazası diarbakır daha sayayımmı hepsi gitti işte bilgisizliklerinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000