11 Temmuz 2008, Cuma 14:52:22

SHGM, Irak'la anlaşma imzaladı

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2008 yılında ikili havacılık anlaşması yaptığı ülke sayısı 13’e ulaştı.

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni  dış hat uçuş noktalarının belirlenmesi amacıyla ikili müzakerelerini tüm hızıyla sürdüren SHGM, 11 Temmuz 2008 tarihinde Irak ile İkili Havacılık Anlaşması imzaladı.

Bu yıl içinde daha önce Suriye, Sri Lanka, Avusturya, Kırgızistan, Singapur, Bahreyn, Rusya, İran, Özbekistan, Yeni Zelanda, İspanya ve Malezya ile havacılık müzakeresinde bulunan SHGM’ nin Irak ile birlikte 2008’in ilk yarısında anlaşma yaptığı ülke sayısı 13’e yükseldi.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru başkanlığında Ankara’da Irak Sivil Havacılık yetkilileri arasında gerçekleştirilen müzakereler sonucunda her iki ülke arasındaki mevcut seferlerin artırılması konusunda mutabakata varıldı. 

Ankara’da imzalanan Mutabakat Zaptı’na göre, iki ülke arasında mevcut olan sefer sayısının tayin edilen her bir hatta haftada 14 sefer yapılması konusunda anlaşma sağlandı.

Müzakerelerde, mevcut İkili Havacılık Anlaşmasının günün koşullarına göre  revize edilmesi yolunda güvenlik ve emniyet konuları mevcut anlaşmaya derc edildi.

Anlaşmanın tümünün güncellenmesi hususunda Irak Sivil Havacılık Yetkililerine taslak metin sunulmuştur. Söz konusu metnin bir sonraki toplantıya kadar değerlendirilerek mevcut anlaşmanın yenilenmesi hususunda mutabakata varıldı.

SHGM, Irak'la anlaşma imzaladı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000