06 Nisan 2011, Çarşamba 17:43:17

SHGM, 6 ŞİRKETİN UÇUŞUNU DURDURDU!

Türkiye'nin peri bacaları ve balon turlarıyla ünlü turizm merkezi Kapadokya'da faaliyet gösteren 6 balon firmasının uçuşları, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nce durduruldu.
  • Yönetmeliğe göre şartları yerine getiren firmaların sorunları kalmadı. Sultan Balon - Cihangiroğlu ve THK hala çalışmalarına devam ediyor fakat Kurumun işi çok zor görünüyor çünkü daha balon ruhsatı bile yok!Yıllarca Hava Taksi ruhsatıyla idare edildi ama zamanı geldi sizin ruhsat almanızın,Bu süreç enaz 5 ay sürer kolay gelsin şimdiden.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • bu devirde herşey para ise ; çalıştığı firmaları daha fazla para verdiği için bırakıp kucaktan kucağa gezenler var iken; sizleri tırmalayan lisanslar mı oldu ? shgm vermiş lisansı zorunuza gitmesin :) Telsiz kursunda ingilizce iki lafı biraraya getiremeyipte nasıl oldu da belge aldın diye sorarlar adama. kıssadan hisse
  • Yine bir haber yine alaksızca tarkimi çekemeyenlerden biri... Tarkim sana ne yaptı?hangi tekerine çomak soktu? bırakın bu işleri lütfen işinize bakın.Rekabet bu değil.sende tarkim gibi işini en iyi şekilde yap,öyle yarş ispatla kendini.böyle alaksız şekilde laf atarak değil...
  • karışmasın shgm de patır patır düşmeye devam etsin balonlar burdaki yorum yapmaya çalışan zavallılar bunu mu istiyor
  • 5 tane balon mu? Adam sanki taşımacılık yapıyor, ne saçma. Hadi 2 olabilir, yedekli olsun diye, 4 de pilot olsun. Oturdukları yerden kurak koyuyorlar. Acaba kimlerinki uygun bulundu merak ediyorum.
  • birine birşey olmadan durdurdunuz helal olsun
  • tarkiminki ne zaman durdurulacak nakalım
  • arkadaşlarım herşeyden anlaaarrr...yeter ki engellenmesinleerr...
  • shgm yonetiminin degiseceginin konusuldugu bu gunlerde artik shgm yasasinin (5431) yeni yonetim tarafindan degistirilmesi koklu degisikliklerin yapilmasi buyuk firsat olacaktir. Umarim sessiz azinligin sesini airport haber yonetimi olarak duyurabilirsiniz.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkililerine göre, 8 Eylül 2010'da yayımlanan "Balonla Hava Taşıma İşletmeleri Talimatı (SHT-BALON) Revizyon 1" yönetmeliği kapsamında Nevşehir'de faaliyet gösteren 15 balon firmasına, yönetmelik şartlarına uygun hizmet verebilmeleri için 6 ay süre verildi.

Sürenin tamamlanmasının ardından Mart ayında 15 balon firması denetlendi.

Denetlemede, eksiklikleri bulunan "Türk Hava Kurumu", "Royal", "Cihangiroğlu", "Sultan", "Sultan Kelebek" ve "Han Havacılık" balon firmalarının, yeniden ek süre istemeleri üzerine Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından bir ay daha ek süre verildi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, bu ek sürede de eksikliklerini tamamlayamayan bu firmaların "filolarında en az beş adet sıcak hava balonu ile en az beş adet pilot" bulundurmadıkları gerekçesiyle faaliyetlerini durdurma kararı verdi.

Firmaların, eksikliklerini tamamladıklarında yeniden uçuş yapmalarına izin verileceği bildirildi. (CNNTürk)

SHGM, 6 ŞİRKETİN UÇUŞUNU DURDURDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yönetmeliğe göre şartları yerine getiren firmaların sorunları kalmadı. Sultan Balon - Cihangiroğlu ve THK hala çalışmalarına devam ediyor fakat Kurumun işi çok zor görünüyor çünkü daha balon ruhsatı bile yok!Yıllarca Hava Taksi ruhsatıyla idare edildi ama zamanı geldi sizin ruhsat almanızın,Bu süreç enaz 5 ay sürer kolay gelsin şimdiden.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu devirde herşey para ise ; çalıştığı firmaları daha fazla para verdiği için bırakıp kucaktan kucağa gezenler var iken; sizleri tırmalayan lisanslar mı oldu ? shgm vermiş lisansı zorunuza gitmesin :) Telsiz kursunda ingilizce iki lafı biraraya getiremeyipte nasıl oldu da belge aldın diye sorarlar adama. kıssadan hisse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine bir haber yine alaksızca tarkimi çekemeyenlerden biri... Tarkim sana ne yaptı?hangi tekerine çomak soktu? bırakın bu işleri lütfen işinize bakın.Rekabet bu değil.sende tarkim gibi işini en iyi şekilde yap,öyle yarş ispatla kendini.böyle alaksız şekilde laf atarak değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
karışmasın shgm de patır patır düşmeye devam etsin balonlar burdaki yorum yapmaya çalışan zavallılar bunu mu istiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
5 tane balon mu? Adam sanki taşımacılık yapıyor, ne saçma. Hadi 2 olabilir, yedekli olsun diye, 4 de pilot olsun. Oturdukları yerden kurak koyuyorlar. Acaba kimlerinki uygun bulundu merak ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birine birşey olmadan durdurdunuz helal olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tarkiminki ne zaman durdurulacak nakalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşlarım herşeyden anlaaarrr...yeter ki engellenmesinleerr...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
shgm yonetiminin degiseceginin konusuldugu bu gunlerde artik shgm yasasinin (5431) yeni yonetim tarafindan degistirilmesi koklu degisikliklerin yapilmasi buyuk firsat olacaktir. Umarim sessiz azinligin sesini airport haber yonetimi olarak duyurabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000