09 Mayıs 2014, Cuma 15:54:38

SHGM 4 AYLIK VERİLERİ AÇIKLADI

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından bu yılın 4 ayında yerli ve yabancı havayollarına 10 bin 557 uçuş izni verildi.
  • AirArabianın Hatay-Şarjah tarifeli uçuşuna izin verilmedi diye biliyorum.Neden izin verilmediğini bilen varsa yazsın lütfen..
  • 10557 permi mi verilmiş yoksa uçuşa izin mi verilmiş? Varsalım ki uçuşa izin verilmiş. Bunun kaçı gercekleşmiş? Kaçı iptal etmiş? Kaçı değişiklik talebinde bulunmuş vs? Yolcu trafiğini hangi veriye dayanarak açıklamışlar? Bence bu konuda DHMİ'nin rakamlarını dikkate almakta fayda var. SHGM Kaç tarifeli, kaç Charter veya kaç transit uçuşa permi vermiş onu açıklasın yeter. Bu açıklama sadece kafaları karıştımış gibi...

SHGM'den yapılan açıklamaya göre, yerli ve yabancı havayollarının havalimanları ve hava sahasını kullanmak amacıyla SHGM Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yaptığı başvurular kapsamında, 1 Ocak-30 Nisan tarihleri arasında verilen izin sayısı 10 bin 557'ye ulaştı.

Türkiye'deki havalimanları ve hava sahasını kullanan ticari uçak sayısı 326 bin 372'ye, havalimanlarında taşınan yolcu sayısı ise 43 milyon 804 bin 857'ye yükseldi. Geçen yılın aynı döneminde 10 bin 292 uçuş izni verilmiş, havalimanları ve hava sahasını kullanan ticari uçak sayısı 279 bin 327, taşınan yolcu sayısı 37 milyon 573 bin 265 olarak gerçekleşmişti.

Geçen yıla oranla ticari uçak sayısında 47 bin, yolcu sayısında ise 6 milyonluk artış oldu. "E-Permi" uygulaması çerçevesinde yerli ve yabancı tüm havayolu işletmelerinin SHGM Bilgi Yönetim Sistemi üzerinden yaptığı uçuş izni başvurularında, hava araçlarına ait Uçuşa Elverişlilik Sertifikası, Gürültü Sertifikası, Tescil Sertifikası ve Mali Mesuliyet Sigorta belgeleri, ayrıca kiralık uçaklar için kiralama sözleşmeleri ve sigorta belgeleri ayrı ayrı incelemeye tabi tutuluyor.

Yapılan incelemeler sonucunda 246 havayoluna ve 2 bin 839 turistik charter taşıyıcıya ait olmak üzere toplam 4 bin 533 uçağın Türkiye hava sahası ve havalimanlarını kullanmasına izin verildi.

SHGM 4 AYLIK VERİLERİ AÇIKLADI

Yorumlar

HTY ~ 10 yıl önce
AirArabianın Hatay-Şarjah tarifeli uçuşuna izin verilmedi diye biliyorum.Neden izin verilmediğini bilen varsa yazsın lütfen..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrumu? ~ 10 yıl önce
10557 permi mi verilmiş yoksa uçuşa izin mi verilmiş? Varsalım ki uçuşa izin verilmiş. Bunun kaçı gercekleşmiş? Kaçı iptal etmiş? Kaçı değişiklik talebinde bulunmuş vs? Yolcu trafiğini hangi veriye dayanarak açıklamışlar? Bence bu konuda DHMİ'nin rakamlarını dikkate almakta fayda var. SHGM Kaç tarifeli, kaç Charter veya kaç transit uçuşa permi vermiş onu açıklasın yeter. Bu açıklama sadece kafaları karıştımış gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000