09 Ocak 2009, Cuma 08:12:09

SHGM 16 ülke ile havacılık anlaşması yaptı

Yurtdışı uçuşların arttırılması ve yeni dış hat uçuş noktalarının belirlenmesi amacıyla müzakerelerde bulunan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2008 yılında 16 ülke ile ikili havacılık anlaşması imzaladı...
  • Yeni zelanda ya sri lanka ya hangi türk şirketi uçacak ? yada ordan buraya acaba uçmak isteyen yada talep var mı? tabiki YOK: SHGM anlaşma muhabbetine bütün dünyayı devletin kesesinden gezip tozuyolar. Dünyanın en ücra köşelerindeki ülkelerle anlaşma yapmaya devam et SHGM . Yakında Küba, karayip adaları na filan da gider anlaşma yaparsınız nasıl olsa kimse uçamaz ordan buraya
  • 16 ülke içinde iranda varsa atlas ısparta(FOCUS)kazasından Önce bu şirketin orada yaşadığı ve uçuşunun kesilmesi icab eden olay hakkında bilgi alınabilinir ve böylece ölen onca insanın suçluları ortaya çıkabilir inşallah!

Suriye, Sri Lanka, Kırgızistan, Avusturya, Singapur, Bahreyn, Rusya, İran, Özbekistan, Yeni Zelanda, İspanya, Malezya, Irak, Ürdün, Libya ve Hindistan ile imzalanan ikili hava ulaştırma anlaşmaları çerçevesinde yurt dışında 25yeni uçuş noktası oluşturuldu.

Bu ülkelerin pek çoğu ile mevcut anlaşmalar günün koşullarına göre yeniden revize edilerek frekans artışı sağlanırken, Sri Lanka ve Yeni Zelanda ile ilk kez imzalanan hava ulaştırma anlaşmaları ile Türkiye’nin sivil havacılık alanında anlaşması bulunan ülke sayısı 90’a yükseldi.

Singapur, Rusya, Yeni Zelanda, İspanya, Libya ve Hindistan ile yapılan anlaşmalarda çoklu tayin konusunda mutabakat sağlanarak, birden fazla havayolu işletmesinin karşılıklı olarak belirlenen noktalara uçuş yapması imkanı oluşturuldu. Ürdün, İran, Rusya, Özbekistan ve Irak ile yapılan müzakerelerde de kargo konusunda çoklu tayine gidilirken, frekans kısıtlamaları bu ülkelerle karşılıklı olarak ortadan kaldırıldı.

Uluslararası toplantılarda 58 ülke ile sivil havacılıkta işbirliği görüşüldü…

Anlaşmaların tümüne bakım, eğitim ve yer hizmetleri gibi sivil havacılığın diğer alanlarında da işbirliği yapılması ile ilgili maddelerin eklendiği bu ikili müzakerelerin yanı sıra 2008 yılında sivil havacılıkta işbirliğini içeren 6 tane çoklu görüşme düzenlendi.


Ortadoğu, Akdeniz, Kafkas, Karadeniz, Afrika ülkeleri ile sivil havacılık alanında işbirliği yapmak üzere düzenlen bu çoklu görüşmeler ile birlikte SHGM, 2008 yılında toplam 58 ülke ile müzakere gerçekleştirdi.

Özellikle eğitim ve bakım konularında işbirliği yapılmasını içeren bu görüşmelerde, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada eğitim ve bakım merkezi olmasına yönelik önemli girişimlerde bulunuldu.

SHGM 16 ülke ile havacılık anlaşması yaptı

Yorumlar

Kpt ~ 15 yıl önce
Yeni zelanda ya sri lanka ya hangi türk şirketi uçacak ? yada ordan buraya acaba uçmak isteyen yada talep var mı? tabiki YOK: SHGM anlaşma muhabbetine bütün dünyayı devletin kesesinden gezip tozuyolar. Dünyanın en ücra köşelerindeki ülkelerle anlaşma yapmaya devam et SHGM . Yakında Küba, karayip adaları na filan da gider anlaşma yaparsınız nasıl olsa kimse uçamaz ordan buraya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zort ~ 15 yıl önce
16 ülke içinde iranda varsa atlas ısparta(FOCUS)kazasından Önce bu şirketin orada yaşadığı ve uçuşunun kesilmesi icab eden olay hakkında bilgi alınabilinir ve böylece ölen onca insanın suçluları ortaya çıkabilir inşallah!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000