01 Mayıs 2008, Perşembe 08:37:56

Sabiha Gökçen LİMAK'a devredildi

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın işletmesi, bugünden itibaren LİMAK-GMR-MAHB ortaklığının kurduğu Sabiha Gökçen Uluslararası Hava Limanı Yatırım Yapım İşletim AŞ'ye (ISGIA) devredildi.

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndaki mevcut terminaller, otopark, kargo ve yer hizmetleri ile uçak yakıt ikmal operasyonlarının  Savunma Sanayi Müsteşarlığı  bünyesindeki Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ)’den İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş’ye (İSG) işletme devri 1 Mayıs Perşembe 2008 günü saat 00:00 itibarı ile gerçekleşti.

 

1 Mayıs 2008, İstanbul. İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı’ndaki terminal, kargo, yer hizmetleri ve uçak yakıt ikmal operasyonlarının işletmesi, 01 Mayıs 2008 Perşembe günü saat 00:00 itibarı ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı bünyesindeki Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) tarafından Limak Holding (LİMAK), GMR Infrastructure (GMR) ve Malaysia Airports Holdings Berhad (MAHB) ortaklığıyla kurulan İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş’ye (ISG) devredildi.

 

İSG Uluslararası Havalimanı Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilmeye yeni başlanan “Terminal İşletme Ruhsatı” alan ilk havalimanı oldu. 

 

ISG, mevcut  terminallerin  yanı sıra yer hizmetlerinin işletilmesi, kargo operasyonları ve uçak yakıt ikmal operasyonlarını da 20 yıl süre ile gerçekleştirecek. 2010 yılında devreye alınacak 10 milyon yolcu kapasiteli, toplam 320 bin m² kapalı alana sahip yeni dış hatlar terminali ve ekleri asgari 250 milyon Euro’ya mal olacak. Devirle birlikte 1000’i aşkın HEAŞ çalışanı da  ISG bünyesine geçti.

 

Devir teslimin tamamlanması nedeniyle bir açıklama yapan İSG Uluslararası Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletme A.Ş. CEO’su Yetik K. Mert, “İstanbul Sabiha Gökçen konforlu, süratli ve yolcu odaklı bir havalimanı. Varolan tesisleri kaliteli ve profesyonel insan kaynakları ile destekleyerek büyütüp geliştireceğiz. Hizmet kalitesini en üst düzeyde tutarken, yapacağımız yatırımlarla Sabiha Gökçen’in uluslararası havacılıktaki konumunu daha da güçlendireceğiz. İstanbul Sabiha Gökçen’in bundan sonraki hedefi bugünle kucaklaşan ve yarını hedefleyen havalimanı olmaktır..” dedi.

 

Megapol havalimanları kategorisinde Avrupa’nın sıfırdan inşa edilen en yeni havalimanı Sabiha Gökçen aynı zamanda, 2002 – 2007 yılları arasında Avrupa’da en fazla büyüyen havalimanı oldu.

 

Sabiha Gökçen LİMAK'a devredildi

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000