15 Temmuz 2008, Salı 12:33:41

Ruhsat almayan kalmayacak

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Gayrisihhi İşyerleri İçin İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı vermeye başladı…

Bilindiği gibi, 10.03.2007 tarih ve 26458 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren sivil hava ulaşımına açık havaalanları bünyesinde yer alan tüm tesislere işyeri açma ve çalışma ruhsatının verilmesi konusunda Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkili kılınmıştı. Bu çerçevede SHGM tarafından hazırlanan yönetmelik ise, 5 Nisan 2008 tarih ve 26838 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğin yürürlüğe girmesi ile ruhsat başvuruları başlamış olup, bu başvurular en kısa sürede değerlendirilerek işyerlerine ruhsat verilecek. Ayrıca terminaller ile sihhi İşyerleri için SHY(33B) yönetmelik çalışmaları da devam etmekte olup; yönetmeliğin yayınlanmasına müteakip ruhsat verme işlemlerine başlanacak. Böylece yönetmeliğin yayın tarihinden itibaren bir yıl içerisinde ruhsat almayan işyeri kalmayacak.

Ruhsat Bedellerinde İndirim

Son dönemlerde yükselen petrol fiyatlarının artması sonucu dünyada yaşanan petrol krizi nedeniyle ülkemizdeki havayolu taşımacılığı ve havacılık sektörünün bu durumdan etkilenmemesi için Ulaştırma Bakanlığınca alınan tedbirler çerçevesinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından mevcut hizmet tarifesinde indirime gidilerek Gayrisıhhi İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı bedelleri % 50 ila % 95 oranlarında azaltıldı. Yeni hizmet tarifesi SHGM web sayfasında yayınlandı.

Ruhsat almayan kalmayacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000