13 Haziran 2009, Cumartesi 08:13:16

Helikopterin enkazı tesadüfen mi bulundu?

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili olarak kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, kazanın olduğu Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne bağlı Kızılöz Köyü yakınlarındaki Keş Dağı’nda incelemelerde bulundu.
  • Aha buraya yazıyorum.TBMM araştırma komisyonunun böyle bir helikopter kazası ile ilgili yaptığı araştırmanın bence hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.Öylesine yapılmış bir araştırmadan öteye geçemez.Ölümlü bir helikopter kazası olması nedeniyle benim kanaatim sadece davaya bakan Hakim''in bilirkişi olarak bilgi isteyeceği ekip bu işe en yetkili kurul olur.Bu kurulun (SHGM 'den bir ekipte olabilir)vereceği rapor en geçerli rapor onayını alacaktır.Hukuki ve teknik geçerliliği olan rapor bu rapor olacaktır.
  • Amerika gibi gelişmiş Ülkeler her türlü acil durumlarda aranmak için tek bir 911 numara ve deneyimli ekip kurmuşken ve çok başarılı çalışmalara imza atmışlarken,biz neden hala Sağlık için ayrı,polis için ayrı,itfaiye için ayrı,arama kurtarma için ayrı telefon numarasına sahip birimlerden fayda bekleriz anlaya mıyorum?. Görülüyor ki asli görevi hangisi üstlenecek belli değil.
  • TBMM komistonuna bilgi veren kaptan F akbulak SHGM tarafından Aforoz edilerek iş akdinin fesh edilmesi sağlanmıştır Kamuoyunun bilgisine ......yazık hemde çooook...İlkellik akıyor heryanımızdan ne diyeyimki.
  • Her ihtimal araştırılıyor da dolaylı olarak ölüme neden olma suçu ile yargılanacak şahısları araştıran yok.Mesela telefon görüşmelerinin yapıldığı istasyon gerçekten 112 miydi.Konuşan hanımefendi için Stajyer doktor deniliyor. Doktor mu? Hemşiremi? Hademe mi ? Öğrenim durumu ne? Görevi ne yoksa oralarda dolaşmakta olan bir insan mı? Devler sırrı gibi saklanıyor. Kadrosuz,araç,gereçsiz Arama Kurtarma timleri kimin sorumluluğunda.Bir uçak kazasında arama kurtarma faaliyetlerinin bağlı olması gereken kuruluş hangisi? Çok önemli ve hayati değeri olan bir açıklama yapan Sn. Valiye bu yanlış bilgiler hangi kanaldan ulaştı.Bunlar sorulmuyor.

Korucu ve köylüleri dinleyen Komisyon Başkan Yardımcısı ve AKP Milletvekili Sadık Yakut, enkazın bulunmasının bir tesadüf gibi göründüğünü söyledi.

Araştırma Komisyon Başkan Yardımcısı ve TBMM Başkanvekili Sadık Yakut ve komisyon üyeleri MHP Adana Milletvekili Kürşat Atılgan, CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir ile AKP İstanbul Milletvekili Nusret Bayraktar bu sabah Kahramanmaraş Havaalanı’ndan Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait helikopterle enkazın bulunduğu Keş Dağı’na indi. Burada kazayla ilgili inceleme yapan üyeler, bölgeye getirilen ve enkazı bulan korucu ve köylüleri dinledi.

Başkan Yardımcısı Sadık Yakut, coğrafi yapının zor olduğunu, enkazın bulunmasının ise bir tesadüf gibi göründüğünü belirtti. Kazanın meydana geldiği günlerde dağda 3 metre kar olduğu bilgisini aldıklarını belirten Yakut, “Bugün hava açık, her yer net bir şekilde görülüyor. Ancak kazanın yaşandığı gün burada 3 metre kalınlığında kar varmış. Coğrafya çok çetin. Bu koşullarda bu coğrafi şartlarda gerçekten enkazın bulunmasının bir tesadüf neticesi olduğu görülüyor. Önemli olan bundan sonraki arama kurtarma çalışmalarında Türkiye’nin daha hazırlıklı olması, geçmişteki yanlışların tekrar etmemesi, biz bunun çabası içindeyiz” dedi.

Yakut, helikopterde bulunan ELT cihazıyla Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından belirtilen ELT cihazının farklı olup olmadığı yönündeki bir soruyu ise, “Delilleri topluyoruz, tanıkları dinliyoruz, komisyon çalışması bittikten sonra komisyon raporu TBMM’ye ve kamuoyuna sunulacaktır. Kaza nasıl meydana geldi, pilotaj hatası mı var, acaba helikopterde teknik bir hata mı var. Yoksa arama kurtarma çalışmalarında bir eksik mi var. Bütün bunları bir bütün olarak ele alıp, çalışmalarımızı, araştırmalarımızı, delil toplamalarımızı bunlara göre yapıyoruz. Ama şimdiden bu konularla ilgili bir şey söylemek pek sağlıklı olmaz” diye yanıtladı.

ARAMA KURTARMADA ZAFİYET VAR

CHP Sivas Milletvekili Malik Ejder Özdemir de, aramalarda bir zafiyetin söz konusu olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Elbette şartların zor, koşulların zor olduğunu biliyoruz. Ancak arama kurtarmada bir zafiyetin olduğu kesin. 2001’de yasası çıkmış, arama-kurtarma yönetmeliği çıkmış. Arama-kurtarma birimi söz konusu. Kağıt üstünde var ama bunun elemanı yok, personeli yok, araç-gereci yok. Görünen o ki, bu arama kurtarma çalışmaları sırasında tam bir organizasyon bozukluğu var. Koşulların ağır olduğunu biliyoruz, görüyoruz ama bir eksikliğin de olduğu muhakkak. Daha sonra komisyon raporunda belirteceğiz.”

Komisyon, incelemelerinin ardından helikopter ile Kahramanmaraş’a döndü. Komisyon, kendi aralarında da değerlendirme yaptıktan sonra hazırlayacağı raporu, ilerleyen günlerde TBMM’ye sunacak.

Helikopterin enkazı tesadüfen mi bulundu?

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Aha buraya yazıyorum.TBMM araştırma komisyonunun böyle bir helikopter kazası ile ilgili yaptığı araştırmanın bence hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur.Öylesine yapılmış bir araştırmadan öteye geçemez.Ölümlü bir helikopter kazası olması nedeniyle benim kanaatim sadece davaya bakan Hakim''in bilirkişi olarak bilgi isteyeceği ekip bu işe en yetkili kurul olur.Bu kurulun (SHGM 'den bir ekipte olabilir)vereceği rapor en geçerli rapor onayını alacaktır.Hukuki ve teknik geçerliliği olan rapor bu rapor olacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Amerika gibi gelişmiş Ülkeler her türlü acil durumlarda aranmak için tek bir 911 numara ve deneyimli ekip kurmuşken ve çok başarılı çalışmalara imza atmışlarken,biz neden hala Sağlık için ayrı,polis için ayrı,itfaiye için ayrı,arama kurtarma için ayrı telefon numarasına sahip birimlerden fayda bekleriz anlaya mıyorum?. Görülüyor ki asli görevi hangisi üstlenecek belli değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TBMM komistonuna bilgi veren kaptan F akbulak SHGM tarafından Aforoz edilerek iş akdinin fesh edilmesi sağlanmıştır Kamuoyunun bilgisine ......yazık hemde çooook...İlkellik akıyor heryanımızdan ne diyeyimki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Her ihtimal araştırılıyor da dolaylı olarak ölüme neden olma suçu ile yargılanacak şahısları araştıran yok.Mesela telefon görüşmelerinin yapıldığı istasyon gerçekten 112 miydi.Konuşan hanımefendi için Stajyer doktor deniliyor. Doktor mu? Hemşiremi? Hademe mi ? Öğrenim durumu ne? Görevi ne yoksa oralarda dolaşmakta olan bir insan mı? Devler sırrı gibi saklanıyor. Kadrosuz,araç,gereçsiz Arama Kurtarma timleri kimin sorumluluğunda.Bir uçak kazasında arama kurtarma faaliyetlerinin bağlı olması gereken kuruluş hangisi? Çok önemli ve hayati değeri olan bir açıklama yapan Sn. Valiye bu yanlış bilgiler hangi kanaldan ulaştı.Bunlar sorulmuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000