19 Temmuz 2011, Salı 10:38:55

EN İYİSİ ONLAR…

Rekorlarıyla adından sık sık söz ettiren ve turistlerin akın ettiği havalimanı ICF Airports, 10-25 milyon yolcu kategorisinde Avrupa’nın en iyisi seçildi.
  • gayet ii neyı varmış
  • Bu havalimanını görmeden bu ödülleri dağıttılar herhalde. Gelmiş geçmiş en kötü işletilen havalimanı. Kimseyi örnek almadın, bari DHMI işlettiği meydanları örnek al daha iyi olur.
Avrupa Havalimanları Birliği (ACI EUROPE) tarafından en iyiye layık görülen ICF Airports Antalya Havalimanı iç hatlar terminalinde düzenlenen törende ödülünü aldı. 20 Haziran’da Lizbon’da verilen ödülü temsilen Antalya’da düzenlenen törene Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Yavuz, DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Havaalanları Daire Başkanı Cemil Acar da katıldı.

ICF Airports 46 ülkeden 400 havalimanını temsil eden ACI tarafından yapılan değerlendirmede yılın en iyi havalimanı olmasında ağırladığı yolcu sayısı ve 100 milyon avroluk yatırımıyla inşa edilen iç hatlar terminali belirleyici oldu.

SHGM Genel Müdürü Bilal Ekşi yaptığı konuşmada; ‘öncelikle hepinizi saygıyla selamlıyor, Avrupa Uluslararası Havalimanları Konseyi- ACI Europe tarafından Antalya Havalimanı’nın “Avrupa’nın En İyi Havalimanı” seçmesi vesilesiyle sizlerle bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğumu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum.

Türkiye’nin yolcu ve uçak trafiği açısından en yoğun havalimanlarından biri olan Antalya Havalimanı’nı başarıyla işleten ICF Airports’un değerli yöneticilerini ve çalışanlarını en içten dileklerimle kutluyor, aldıkları bu ödül ile sivil havacılığımıza yaptıkları katkıdan dolayı ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

Sayın Başbakanımızın talimatları, Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali YILDIRIM’ın ‘Her Türk Vatandaşı hayatında en az bir kez uçağa binecektir” hedefi ile 2003 yılında hayata geçirilen Bölgesel Havacılık Politikası çerçevesinde sivil havacılığımızın başarılarına her gün bir yenisinin eklendiğini görmenin mutluluğu içindeyiz.

2002 yılından itibaren hem yolcu sayılarında ve hem de uçuş ağlarında meydan gelen müthiş gelişmeler hepimizin malumlarıdır.

Bu gelişmeleri aynı hızda devam ettirmek için; İkili hava ulaştırma anlaşmalarımız çerçevesinde yurt dışı uçuş ağımıza yeni noktaların ilave edilmesine yönelik çalışmalarımız devam ediyor. Hiç anlaşmamız olmayan ülkelerle yeni anlaşmalar imzalamanın yanısıra, mevcut anlaşmaları da revize ediyoruz. Genel Müdürlüğümüz bu yıl Kolombiya, Madagaskar, Afganistan, Pakistan, Macaristan, Irak, Ukrayna ve Meksika olmak üzere 8 ülkeyle daha uçuşların geliştirilmesine yönelik müzakerelerde bulunmuştur.

Hepinizin bildiği gibi, sivil havacılık faaliyetlerinin uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinden taviz vermeden, uluslararası kural ve standartlara göre gerçekleştirilmesi bu büyümenin sürdürülebilir olması bakımından hayati önem taşımaktadır.

Bu çerçevede sivil havacılık sektörünün düzenlenmesi ve denetlenmesinden sorumlu olan Genel Müdürlüğümüz, uluslararası standartların diğer ülkelerle eş zamanlı olarak ülkemizde hayata geçirilmesi yönünde büyük gayret sarf etmekte ve mevzuat, denetleme, lisanslandırma, sertifikasyon, ruhsatlandırma gibi çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.

Uçuş emniyeti açısından büyük önem taşıyan Hava Aracı Emniyet Denetimleri çerçevesinde bu yıl çok önemli bir hedef belirledik. Özellikle yerli havayolu işletmelerimizin yurtdışı operasyonlarında bulgu oranını 0.8’e düşürmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda, havayolu işletmelerimizin iç kontrol mekanizmalarını da devreye sokulması, eksikliklerin giderilmesine yönelik çalışmaların eşgüdüm içinde yapılması, sürecin takibi ve eğitim çalışmaları yürütülmektedir. Söz konusu hedef çerçevesinde yer hizmetleri kuruluşlarının da kendi görev alanlarına giren konularla ilgili olarak gerekli denetimlerini gerçekleştirmesine yönelik eğitimler verilmektedir. Havayolu işletmelerimizin yurt dışında yapılan SAFA denetimlerindeki bulgu sayısının en aza indirilerek, sağlıklı ve niteliksel bir büyümelerine katkı sağlamayı hedefliyoruz.

Uçuş emniyeti ve havacılık güvenliğinin bir diğer bacağı da Havaalanlarımızdır. Bu kapsamda ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu çerçevede; Apron kazalarını azaltmaya yönelik olarak Yer Hizmet Kuruluşları ile çalışma başlatılmış olup bu kapsamda da sektörümüzün uluslararası camiada daha iyi bir noktaya gelmesini hedefliyoruz.

Havaalanlarımızın standartlarını Uluslararası seviyede muhafaza için denetimlerimizi ve özellikle DHMI ile işbirliğimizi devam ettiriyoruz. Bu kapsamda; uluslararası Atatürk, Esenboğa, Antalya, Adnan Menderes, Dalaman, Sabiha Gökçen, Milas-Bodrum, Trabzon, Adana, Samsun Çarşamba, Ferit Melen, Gaziantep, Nevşehir Kapadokya, Süleyman Demirel, Kars ve Şanlıurfa Gap Havaalanları Genel Müdürlüğümüz tarafından sertifikalandırılmış havaalanlarıdır.

Genel Müdürlüğümüz, düzenleme ve denetleme işlevlerinin yanısıra özellikle havaalanlarına yönelik Ekonomik Havaalanları, Engelsiz Havaalanları, Her İle Bir Heliport Projesi, Open-Sky Havaalanları ve Yeşil Havaalanları gibi pek çok projeyi de başlatmış ve sürdürmektedir.

Havaalanlarındaki tüm çevresel etkileri azaltmak ve mümkünse ortadan kaldırmak amacıyla başlatılan “Yeşil Havaalanı Projesi” kapsamındaki 2'si Bakım Kuruluşu, 2'si yer Himet Kuruluşu, 1 Uçuş okulu ve 2'si Havaalanı İşleticisi olmak üzere Toplam 7 Kuruluşumuz "Yeşil Kuruluş

(Green Company)" unvanı almaya hak kazanmıştır. Bu kuruluşlardan bir tanesi de Antalya Havaalanı'nı işleticisi ICF Airports’dur.

Bu yılın ilk altı aylık döneminde 2 milyon 131 bin iç hatlar, 7 milyon 771 bin dış hatlar olmak üzere 10 milyon yolcuya ev sahipliği yapan Antalya Havalimanı, günde 900’den fazla uçağın iniş kalkış ile önemli bir rekora imza atmıştır. Ülkemizin yurt dışına açılan en önemli kapılarından biri olan Antalya Havalimanı işleticisini, göstermiş olduğu duyarlılıktan ve Yeşil Kuruluş ilan edilmesinden dolayı da ayrıca kutlamak isterim.

ICF Airports’un hizmet kalitesinden ödün vermeden çalışmalarını sürdüreceğine ve dünya çapında elde ettiği ödüllere yenilerini ekleyeceğine içtenlikle inanıyorum.

“Avrupa’nın en iyi havaalanı” seçilen Antalya Havalimanı ICF Airports’un değerli çalışanlarına bir kez daha tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum’dedi.

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal ise; ‘Bu başarının sağlanmasında tüm terminal çalışanının büyük katkısı var. Onlara teşekkür ediyorum. ICF Airports yap-işlet-devret modelinin örneği olması adına çok önemli bir meydan. Başarı hak edilerek kazanıldı. Sayın Başbakan ve Sayın Bakanın bu başarıda çok büyük emekleri var’ dedi.

ICF Antalya Genel Müdürü Alexander Laukenmann da misafirlere Türkçe hitap etti. Laukenmann yaptığı konuşmada Yap-İşlet-Devret modelinin en iyi örneklerinden biri olduklarını, çok emek harcadıklarını ve 10 milyon yolcu ağırladıklarını vurguladı. 



EN İYİSİ ONLAR…

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
gayet ii neyı varmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu havalimanını görmeden bu ödülleri dağıttılar herhalde. Gelmiş geçmiş en kötü işletilen havalimanı. Kimseyi örnek almadın, bari DHMI işlettiği meydanları örnek al daha iyi olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000