11 Eylül 2012, Salı 14:23:37

DUDAK UÇUKLATACAK!

Başbakanlık uçak filosu için sipariş edilen ve halen ABD’nin San Francisco kentinde VIP dönüşümü yapılan uçağın toplam maliyetinin 400 milyon doları aşacağı kaydedildi.
  • Allah insaallah bu ucagin geldigi gün icinde Tayyiple beraber düsürür, ölümüde bu ucagin icinde olur bu insanlar zulümden kurtulur, tüyü bitmemis yetimin hakki var, adam özde degil sözde Müslüman, yüzü Mümin ici seytana bakin, israfa bakiniz mahserde bu millet bunun hesabini alir sizler hic merak etmeyin ilk basta ben iki elim iki yakasinda olacak Tayyipin elimi yakasindan birakmayacagim, orada 2500 tane korumasida olmayacak ne bok yiyecek bakalim
  • Uçuk çıkta !.... Ne halleri varsa görsünler bu millet adam olmaz,milletin %80 olmuş yabancı yalakası ötesinide siz getirin artıkç
  • Yapılsın arkadaş, Başbakan A319'unu kullanırken "Başbakana bak, zerre kadar yakışmıyor" denildi. O da başbakan, kullanacak tabii. Arap Emirleri çok mu sağlam adamlar da altın kaplanı B747-400'lerle gidiyorlar her yere? Tartışmaya kapalı bir konu bence. Fors meselesi. Uluslararası ortamda alçakgönüllülük yapılmaz.
  • halkınızın bindiğine niye binmiyorsunuz .
  • air Force One minute :))
  • neden böyle vip ucagi? Neden yeni? ve neden Amerikada VIP dönüsü? 400 millbiraz vazla degil mi? su ülkede hic bir tek YTL fazlalik yok ve bir gidis yollunda olan basbakan icin de bu 400 mill vazla degil mi?
  • Geldiklerinde GAP ve ATA vardı tenezül edip doğru dürüst binmediler italyadan 319 kiralamaya başladılar başbakan bir yere gideceği zaman o 319 Türkiye cumhuriyeti yazısı ve bayrakla giydirilir dış gezilere öyle gidilirdi.Bu seyehatlerin uçak masrafları muamma.Daha sonra ANA geldi 6 ayda bir halısından tuvaletine kadar değişti.Yettimi HAYIR yetmedi cillop gibi CBK (gulfstream) geldi buna da cumbaba binsin dediler eeee başkan yetimmi kalsın haydi bi tanede 330 alalım en azından 747 den hesaplı laf söz olmaz dendi.Şimdi vatandaş; sesinizi kesin ve seyredin sadece.Adamların acıması yok hakkını arayanı bir kalemde silip sıfır a indiriyolar.Hem bir araştırın bakalım dünyada devlet erkanı ve sülalesi bu kadar seyehat eden başka bir ülke varmı? Bu seyehatlerden ne ile mi dönüyolar, DÜNYA BARIŞI ama bizim ihtiyacımız olan dünya değil tabiki bir tane komşusuyla bile barışık olmayan tek ülkeyiz, ama bi dünya afrikalı dostumuz var HAYAL Dİ GERÇEK OLDU.Saygılarımla......
  • Ben mi safım yoksa sen mi? İşiniz gücünüz vatan,millet,sakara... diyerek iftira ile kararmış vicdanlarınızla,doğru-yanlış demeden yalnızca bağırıp çağırmak! 10 yılda ne değişmişmiş. Hani bir tane bolu tüneli varya,İşde o tünel ak parti gelmeden önce milyarlarca dolarlık yatırıma rağmen,patates deposu olması için teklifler veriliyordu. Herşeyi geç, M.kemal atatürk Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır der! Bu adamlar herşeyden önce ulusal güvenlik için IMF'ye borcu bitirme noktasına getirip,Yerli savunma sanayi payını yurt içinde karşılama oranını %25'den,%54'lere çıkarmış ve ar-ge yapılan yatırımlarla atak,altay... gibi envantere girecek silahlarımız ile yerli savunma sanayimiz şaha kaldırmıştır.Bu adamlar ister yesin,ister uçursun... Ülkemi savunmam için en temel ihtiyacım,silah teknolojisini geliştirmeleri bile benim için hayli hayli yeterdi.Fakat kayagazı,nükleer teknoloji ve bir sürü yatırım ile ülkem bölgesinde ve küresel ölçede etki edebilecek konuma gelmesi uzak değildir!
  • şu ülkemizde biliyorsunuzki en çok çalışan en az parayı yani alt tabaka çalışır üst tabaka yer :=)
  • GERÇEKTEN O FİYATSA.AÇABA RAHAT OTURUP RAHAT UÇABİLECEKLERMİ O UÇAKTA ??BİR İŞÇİ HALEN 640 TLYE ÇALIŞIRKEN İÇLERİNE SİNECEKMİ.O UÇAK.İNŞALLAH DOĞRU DEĞİLDİR..DORUYSA ERDOĞANDAN ALACAĞIM VAR AHİRETTE.HAKKIMI HELAL ETMEM..

Şubat ayında yapımı ve test uçuşları tamamlandıktan sonra VIP dönüşümü için ABD’ye uçan TC-Tur tescilli Airbus 330-200 tipi uçağın işlemleri halen devam ediyor. Yaklaşık bir buçuk yıl sürmesi beklenen VIP dönüşüm sürecinin sonunda son derece lüks ve konforlu haliyle Türkiye’ye getirilecek uçak Başbakanlık VIP uçak filosuna katılacak ve filonun en büyük uçağı olarak hizmete girecek.

Avrupalı uçak üreticisi Airbus’tan 200 milyon dolara mal edilen uçağın VIP dönüşüm maliyeti de dudak uçuklatacak. Toplantı salonları, dinlenme ve yatak odaları, özel güvenlik sistemleri ve banyodan mutfağa kadar bir çok detay eklenen uçakların maliyetleri bazen satış fiyatlarını da geçiyor.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da Amac Aerospace Turkey adında bir hangar açan dünyanın en büyük özel VIP uçak dönüşüm tesislerinin sahibi Kadri Muhiddin, Airporthaber’e VIP uçak dönüşümü ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Daha çok Ortadoğulu müşterilerin büyük gövdeli uçakların VIP dönüşümü konusunda talebi olduğunu vurgulayan Muhiddin, satış fiyatı 250 ile 300 milyon dolar arasındaki Boeing 777-200 tipi bir uçağın VIP dönüşümünü yaparak kullanıcısına teslim ettiklerini ve toplam maliyetinin satış fiyatı ile hemen hemen aynı olduğunu kaydetti. Muhiddin ayrıca, Boeing’in son modeli 747-8 tipi bir uçağın da VIP dönüşümünün 300-400 milyon dolara çıkacağını kaydetti.

Bu bilgiler ışığında Başbakanlık VIP uçak filosu için alınan ve bir yıl içinde teslim alınması beklenen Airbus 330-200 tipi uçağın da VIP dönüşüm maliyetinin en az 200 milyon doları bulması ve uçağın Türkiye’ye toplam maliyetinin 400 milyon doları aşması bekleniyor.

SORU ÖNERGESİ OLMUŞTU

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray’ın Airbus 330-200 tipi uçakla ilgili verdiği soru önergesini yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “Böyle bir uçak yok” açıklamasını yapmıştı.  Çıray soru önergesinde şu ifadelere yer vermişti:
“Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık envanterinde 5 uçak olduğunu; kendilerinde Airbus 330 tipi bir uçakla ilgili herhangi bir bilgi olmadığını söyleyerek lüks uçağı gizlemeye çalışmıştır. Sayın Bozdağ’a soruyorum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü envanterindeki TC-TUR Airbus 330-243 model uçak ne zaman alınmıştır. Türkiye’ye teslim edilmiş midir? Edilmemiş ise Nasıl İstanbul’da gösterilebiliyor. Ayrıca Başbakan’ın kullanması için uçağa VIP donanım yapılmış mıdır? Başbakan’ın rahatı bu millete kaç milyon dolara mal olmuştur"

DUDAK UÇUKLATACAK!

Yorumlar Tüm Yorumlar (59)

HAK ARAYAN ~ 11 yıl önce
Allah insaallah bu ucagin geldigi gün icinde Tayyiple beraber düsürür, ölümüde bu ucagin icinde olur bu insanlar zulümden kurtulur, tüyü bitmemis yetimin hakki var, adam özde degil sözde Müslüman, yüzü Mümin ici seytana bakin, israfa bakiniz mahserde bu millet bunun hesabini alir sizler hic merak etmeyin ilk basta ben iki elim iki yakasinda olacak Tayyipin elimi yakasindan birakmayacagim, orada 2500 tane korumasida olmayacak ne bok yiyecek bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
;) ~ 12 yıl önce
Uçuk çıkta !.... Ne halleri varsa görsünler bu millet adam olmaz,milletin %80 olmuş yabancı yalakası ötesinide siz getirin artıkç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enver ~ 12 yıl önce
Yapılsın arkadaş, Başbakan A319'unu kullanırken "Başbakana bak, zerre kadar yakışmıyor" denildi. O da başbakan, kullanacak tabii. Arap Emirleri çok mu sağlam adamlar da altın kaplanı B747-400'lerle gidiyorlar her yere? Tartışmaya kapalı bir konu bence. Fors meselesi. Uluslararası ortamda alçakgönüllülük yapılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
halk ! ~ 12 yıl önce
halkınızın bindiğine niye binmiyorsunuz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tie- yeap ~ 12 yıl önce
air Force One minute :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neden ~ 12 yıl önce
neden böyle vip ucagi? Neden yeni? ve neden Amerikada VIP dönüsü? 400 millbiraz vazla degil mi? su ülkede hic bir tek YTL fazlalik yok ve bir gidis yollunda olan basbakan icin de bu 400 mill vazla degil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik atık ~ 12 yıl önce
Geldiklerinde GAP ve ATA vardı tenezül edip doğru dürüst binmediler italyadan 319 kiralamaya başladılar başbakan bir yere gideceği zaman o 319 Türkiye cumhuriyeti yazısı ve bayrakla giydirilir dış gezilere öyle gidilirdi.Bu seyehatlerin uçak masrafları muamma.Daha sonra ANA geldi 6 ayda bir halısından tuvaletine kadar değişti.Yettimi HAYIR yetmedi cillop gibi CBK (gulfstream) geldi buna da cumbaba binsin dediler eeee başkan yetimmi kalsın haydi bi tanede 330 alalım en azından 747 den hesaplı laf söz olmaz dendi.Şimdi vatandaş; sesinizi kesin ve seyredin sadece.Adamların acıması yok hakkını arayanı bir kalemde silip sıfır a indiriyolar.Hem bir araştırın bakalım dünyada devlet erkanı ve sülalesi bu kadar seyehat eden başka bir ülke varmı? Bu seyehatlerden ne ile mi dönüyolar, DÜNYA BARIŞI ama bizim ihtiyacımız olan dünya değil tabiki bir tane komşusuyla bile barışık olmayan tek ülkeyiz, ama bi dünya afrikalı dostumuz var HAYAL Dİ GERÇEK OLDU.Saygılarımla......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HPM900 14:40:58 ~ 12 yıl önce
Ben mi safım yoksa sen mi? İşiniz gücünüz vatan,millet,sakara... diyerek iftira ile kararmış vicdanlarınızla,doğru-yanlış demeden yalnızca bağırıp çağırmak! 10 yılda ne değişmişmiş. Hani bir tane bolu tüneli varya,İşde o tünel ak parti gelmeden önce milyarlarca dolarlık yatırıma rağmen,patates deposu olması için teklifler veriliyordu. Herşeyi geç, M.kemal atatürk Vatanını en çok seven işini en iyi yapandır der! Bu adamlar herşeyden önce ulusal güvenlik için IMF'ye borcu bitirme noktasına getirip,Yerli savunma sanayi payını yurt içinde karşılama oranını %25'den,%54'lere çıkarmış ve ar-ge yapılan yatırımlarla atak,altay... gibi envantere girecek silahlarımız ile yerli savunma sanayimiz şaha kaldırmıştır.Bu adamlar ister yesin,ister uçursun... Ülkemi savunmam için en temel ihtiyacım,silah teknolojisini geliştirmeleri bile benim için hayli hayli yeterdi.Fakat kayagazı,nükleer teknoloji ve bir sürü yatırım ile ülkem bölgesinde ve küresel ölçede etki edebilecek konuma gelmesi uzak değildir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
şu ülkemizde biliyorsunuzki en çok çalışan en az parayı yani alt tabaka çalışır üst tabaka yer :=)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir okuyucu ~ 12 yıl önce
GERÇEKTEN O FİYATSA.AÇABA RAHAT OTURUP RAHAT UÇABİLECEKLERMİ O UÇAKTA ??BİR İŞÇİ HALEN 640 TLYE ÇALIŞIRKEN İÇLERİNE SİNECEKMİ.O UÇAK.İNŞALLAH DOĞRU DEĞİLDİR..DORUYSA ERDOĞANDAN ALACAĞIM VAR AHİRETTE.HAKKIMI HELAL ETMEM..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000