23 Temmuz 2012, Pazartesi 14:22:25

BU ANLAŞMA BAŞKA ANLAŞMA...

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile Atlantik Uçuş Okulu (AFA) arasında imzalanan işbirliği protokolü ile havacılık eğitiminde bir ilke imza atıldı…
  • başarıların devamını dillerim
  • Sermed Temizkan gibi bir isimden söz ediyorsak gerisi teferruat, her sey dört dörtlük olacaktir bence. Saygilar Kaptanim..
  • AFAnın nasıl eğitim verdiği ve bu işe yaptığı yatırımı pekçok kişiden duydum.. Sıfır uçaklar almanın yanında bildiğim kadarı ile şimdide Antalyada kendi pistlerini yapıyorlar. Bence uçuş okulu; modern ve yeni simulatörleri ile, uçak ve özel eğitim pisti ile bir bütündür. Bence SHGM 3-5 derme çatma uçak alan kerkese bu yetkiyi vermemelidir. Araba ehliyeti olmayan adama uçuş eğitimi veriyorsanız bu eğitim mutlaka ama mutlaka yeni uçaklarla olmalıdır. Neticede can taşıyorsunuz. AFa yı bu yönü ile çok taktir ediyorum.
  • 10:12:23 ' deki arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Ben AFA ' da değilim ama arkadaşlarım var ve biliyorum ki hepsi kendi başlarına uçaklarını alıp gidiyorlar. Edremit'e uçuyorlar biliyorum. Bunu bölgede uçanlarda biliyordur sanırım. Hakkıyla bir iş yapıyorlar bence ve aldıkları parayı hak ediyorlar. Bu arada az önce baktım internet sayfaları değişmiş ve bence çok güzel olmuş. Yakışmış onlara. Önceki çok kötüydü.
  • İşe alınma işlemleri gereği, Atlasjet'ten similatörde yapılan kontrolde yeterli bulunmayarak geri gönderilen yabancı F/O'lar var. Line eğitimi sırasında da gönderilenler olabilir. Ancak AFA henüz mezun vermedi ve Atlasjete daha gelebilen yok. Kendilerine de aynı usuller uygulanacaktır. Yeterli görülmeyenlerin -ki olacağını tahmin etmiyorum, AFA'nın standatları da yüksektir- Tip eğitimine başlaması mümkün değildir. Böyle birşey olursa, AFA eğitim tekrarı verecektir diye düşünüyorum. Bu iş gönül işidir, yürek işidir, beyin işidir, bilek işidir. Para verdi diye standartlara ulaşmayanların mezun edileceğini düşünmüyorum.
  • Ben de AFA da eğitim alan bir öğrenciyim. Başka uçuş okulunda arkadaşlarımda var ve kendileri ile sık sık buluşup konuşuyoruz. Hemen hemen hepsi AFA'da olmadığına bin pişman. Uçaklar yeni, hepsi glass kokpit, simulator de uçaklar gibi sıfır ve inanılmaz bir şey. Eğitim tam hakkı ile veriliyor. Uçuşun tek saniyesi boş geçmiyor. Bitirince tip ve line eğitimide alacağım. Hele şu ortamda bir yere girmeme şansım yok gibi. Keşke ülkemizde tüm uçuş okulları AFA standartlarında olsa.
  • AFA nın durumu şu an henüz kapalı bir kutu, mezunların iş durumundan sonra netlik kazanacak. Her önüne geleni direkt olarak almıyor bu bir gerçek Ama olaki olumlu sonuçlanırda mezunları sıkıntısız bir şekilde şirkette işe başlarlarsa, bu diğer havayolu şirketlerinede örnek teşkil etmelidir. Onlarda kendi akademilerini kurarak şirketlerinde uçacak pilotları kendileri yetiştirirse havayollarındaki pilot açığı bir nebze olsun kapanmış olur, emin olun...
  • Arkadaşım eğitim alanların sonradan ne olacağını bilemem bekleyip göreceğiz. AFADA HENUZ TIP AŞAMASINA GELEN ÖĞRENCİ YOK. Nasıl Line Check te elendi senin arkadaşın? Bilip bilmeden yazıyosunuz. Bu arada bende Atlantik öğrencisiyim soracağın varsa birebir cevaplayayım.
  • SERMED BEYİN SÖZÜNDE DURUP DURMAYACAĞINI GÖRÜCEĞİZ ÖĞRENCİLERE VERİLEN SÖZLER TV DEKİ BEYANLARI VAR YOUTUBE DA İŞ GARANTİLİ YAZIN ÇIKAR
  • atlasjet'te 11 A321, 3 A320 ve 1 tane de A319 var. bilgine.

Bugün yapılan basın toplantısında Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA arasında imzalanan protokole dair detaylar paylaşıldı. Girne Amerikan Üniversitesi Yönetici Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Asım Vehbi, Girne Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek, Girne Amerikan Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı ve AFA Genel Müdürü Sermed Temizkan’ın hazır bulunduğu toplantıda, GAÜ-AFA işbirliğiyle ilgili bilgiler aktarıldı.

Havacılık sektörü ile ilgili mesleklerin önümüzdeki 20 yılın yükselen meslekleri olacağına dikkat çekildiği toplantıda Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA arasında yapılan stratejik işbirliğinin, havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu küresel mesleki bilgiye yön veren bireylerin yetişmesinde önemli katkılar sağlayacağı ifade edildi.

Tanıtım toplantısında konuşan Asım Vehbi, “Biz yıllardır aklımızda olan bir projeyi hayata geçirdik. Okulumuzda 68 ülkeden öğrenci ve 98 farklı bölüm var. Pilotaj eğitimi çok özel bir eğitim. Gelişen havacılık sektöründe pilot ihtiyacı her geçen gün artıyor. Biz de doğru eğitimlerle akademik ve endüstriyel bir işbirliğine girme kararı aldık. YÖK’ten gerekli izinleri aldık. Havacılık bölümü bizim okulumuz için çok fazla sorgulanan bir bölümdü ve hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ATLASJET’İN BÜTÜN PİLOTLARI AFA’DAN

Vehbi’nin ardından görüşlerini aktaran Sermed Temizkan ise, “AFA olarak en genç uçak filosuna sahip okuluz. Zaten havacılık eğitimi çok kapsamlı ve önemli bir eğitim süreci. Bu anlaşma ile önemli bir adım attık. Girne Amerikan Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler AFA’da pilotluk eğitimi alabilecekler. AFA olarak havayolu olan tek uçuş okuluyuz. Zaten Atlasjet’in pilot ihtiyacı tamamen AFA’dan karşılanıyor. Böyle bir avantaj söz konusu. Hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Görüşlerini aktaran Amerikan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Olgun Çiçek ise Uluslar arası onaylı ve tecrübeli insanlarla çalıştıklarını ifade ederek, “Üniversitemizde herhangi bir bölümde okuyan öğrenci aynı zamanda pilotluk eğitimi de alabilecek. Böyle bir avantaj ve ayrıcalık var. Yani öğrenci üniversiteyi bitireyim sonra pilotluk eğitimi alırım demesine gerek yok. Hem üniversite eğitimini alıp hem de pilot olabilecek. Fiyatlarla ilgili bilgiler internet sitelerimizde mevcut” dedi.

Bölüm Başkanı Dr. Hakkı Doğankaya da, “2005’te filizlenen bir projeden bahsediyoruz. Pilotluk havacılığın en önemli unsurlarından bir tanesi. Üniversite olarak biz de katkıda bulunup bu yönde bir adım atmaya karar verdik ve çok kısa sürede birleştik. Hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Girne Amerikan Üniversitesi ve AFA’nın birleşme kararı almasının ardından buradan mezun olacak öğrencilere Atlasjet’te çalışma imkanı doğabileceği belirtilen toplantıda, başarılı öğrencilerin iş bulma sıkıntısı yaşamayacağı vurgulandı. Verilen eğitimle pilot adayının herhangi bir havayolu şirketinde de çalışabileceği ve başarılı olan adaylara Atlasjet’in kapısının açık olduğu ifade edildi.

GAÜ ve AFA işbirliği ile küresel ve yerel düzeyde havacılık bilincinin geliştirilmesi; havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynaklarının yetiştirilmesi; Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ile gerekli yasal izin sürecinin tamamlanmasını takiben AFA Uçuş Eğitim Organizasyonu yetkisi altında GAÜ kampüsünde Uçuş Akademisi Teori ve KKTC Ercan Havalimanı’nda Uçuş eğitimlerinin verilmesinin hedeflendiği belirtildi.

İmzalanan protokol sayesinde, GAÜ Havacılık Programı’na giden öğrenciler, AFA’da verilen teorik ve uçuş eğitimlerine katılabilecek. GAÜ ve GAÜSEM Havacılık Programı öğrencileri lisans diploması ile birlikte seçtiği düzeye göre başarılı olduğu takdirde, AFA tarafından sağlanan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yetkisi ile JAR-FCL kapsamında PPL(A), CPL(A) veya ATPL(A) Pilot Lisanslarına sahip olabilecek. GAÜ’yü kazanan öğrenciler, GAÜ-AFA işbirliği ile JAR-FCL kapsamında geçerli pilot lisansı alma hakkı elde edebilecekler'

BU ANLAŞMA BAŞKA ANLAŞMA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

memoli ~ 10 yıl önce
başarıların devamını dillerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFA ~ 12 yıl önce
Sermed Temizkan gibi bir isimden söz ediyorsak gerisi teferruat, her sey dört dörtlük olacaktir bence. Saygilar Kaptanim..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sezar'ın Hakkı Sezar'a ~ 12 yıl önce
AFAnın nasıl eğitim verdiği ve bu işe yaptığı yatırımı pekçok kişiden duydum.. Sıfır uçaklar almanın yanında bildiğim kadarı ile şimdide Antalyada kendi pistlerini yapıyorlar. Bence uçuş okulu; modern ve yeni simulatörleri ile, uçak ve özel eğitim pisti ile bir bütündür. Bence SHGM 3-5 derme çatma uçak alan kerkese bu yetkiyi vermemelidir. Araba ehliyeti olmayan adama uçuş eğitimi veriyorsanız bu eğitim mutlaka ama mutlaka yeni uçaklarla olmalıdır. Neticede can taşıyorsunuz. AFa yı bu yönü ile çok taktir ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
öğrenci ~ 12 yıl önce
10:12:23 ' deki arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Ben AFA ' da değilim ama arkadaşlarım var ve biliyorum ki hepsi kendi başlarına uçaklarını alıp gidiyorlar. Edremit'e uçuyorlar biliyorum. Bunu bölgede uçanlarda biliyordur sanırım. Hakkıyla bir iş yapıyorlar bence ve aldıkları parayı hak ediyorlar. Bu arada az önce baktım internet sayfaları değişmiş ve bence çok güzel olmuş. Yakışmış onlara. Önceki çok kötüydü.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaşın sallamış.... ~ 12 yıl önce
İşe alınma işlemleri gereği, Atlasjet'ten similatörde yapılan kontrolde yeterli bulunmayarak geri gönderilen yabancı F/O'lar var. Line eğitimi sırasında da gönderilenler olabilir. Ancak AFA henüz mezun vermedi ve Atlasjete daha gelebilen yok. Kendilerine de aynı usuller uygulanacaktır. Yeterli görülmeyenlerin -ki olacağını tahmin etmiyorum, AFA'nın standatları da yüksektir- Tip eğitimine başlaması mümkün değildir. Böyle birşey olursa, AFA eğitim tekrarı verecektir diye düşünüyorum. Bu iş gönül işidir, yürek işidir, beyin işidir, bilek işidir. Para verdi diye standartlara ulaşmayanların mezun edileceğini düşünmüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BİR ÖĞRENCİ ~ 12 yıl önce
Ben de AFA da eğitim alan bir öğrenciyim. Başka uçuş okulunda arkadaşlarımda var ve kendileri ile sık sık buluşup konuşuyoruz. Hemen hemen hepsi AFA'da olmadığına bin pişman. Uçaklar yeni, hepsi glass kokpit, simulator de uçaklar gibi sıfır ve inanılmaz bir şey. Eğitim tam hakkı ile veriliyor. Uçuşun tek saniyesi boş geçmiyor. Bitirince tip ve line eğitimide alacağım. Hele şu ortamda bir yere girmeme şansım yok gibi. Keşke ülkemizde tüm uçuş okulları AFA standartlarında olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Diğer Şirketlerde Kendi Akademilerini Kursun ~ 12 yıl önce
AFA nın durumu şu an henüz kapalı bir kutu, mezunların iş durumundan sonra netlik kazanacak. Her önüne geleni direkt olarak almıyor bu bir gerçek Ama olaki olumlu sonuçlanırda mezunları sıkıntısız bir şekilde şirkette işe başlarlarsa, bu diğer havayolu şirketlerinede örnek teşkil etmelidir. Onlarda kendi akademilerini kurarak şirketlerinde uçacak pilotları kendileri yetiştirirse havayollarındaki pilot açığı bir nebze olsun kapanmış olur, emin olun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AFA ~ 12 yıl önce
Arkadaşım eğitim alanların sonradan ne olacağını bilemem bekleyip göreceğiz. AFADA HENUZ TIP AŞAMASINA GELEN ÖĞRENCİ YOK. Nasıl Line Check te elendi senin arkadaşın? Bilip bilmeden yazıyosunuz. Bu arada bende Atlantik öğrencisiyim soracağın varsa birebir cevaplayayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GÖRÜCEZ ~ 12 yıl önce
SERMED BEYİN SÖZÜNDE DURUP DURMAYACAĞINI GÖRÜCEĞİZ ÖĞRENCİLERE VERİLEN SÖZLER TV DEKİ BEYANLARI VAR YOUTUBE DA İŞ GARANTİLİ YAZIN ÇIKAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
+1'e ~ 12 yıl önce
atlasjet'te 11 A321, 3 A320 ve 1 tane de A319 var. bilgine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000