31 Mayıs 2012, Perşembe 14:25:44

BAKAN YILDIRIM: "12 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Yıldırım, Amerika ve Avrupa’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle 2008-2009 yıllarında daralma yaşanırken, Türkiye, Brezilya, Çin ve Hindistan’ın da içinde olduğu 4 ülke olarak sivil havacılıkta en hızlı büyüyen ülke olarak yerini almıştır" dedi...
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • bakan artık bıkmış anlaşılan havacılıktan 5 senedir aynı şarkı 500 pilot iş buluyormuş yok böyle bir şey ama işte işin içine girmeden kimse bu gerçeği göremez girdikten sonra da çıkamaz ... yoksa lanet olsun pilotluğu da iş'ide
  • ALMIŞLAR AFRİKA ULKELERINI YANLARINA AHKAM KESİYORLAR ORDAKI OKULLARINIZ ICIN UCAKLAR BOMSOŞ GIDIYOR ACIKLASANIZ BUNLARIDA
  • "Türk Sivil Havacılığının her yıl 500 pilota eğitim verip hizmete aldığını anlatan Yıldırım" ispatı nedir? Eğitim alan 500 pilot nerede çalışmaktadır???

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 30 Mayıs-2 Haziran arasında gerçekleştirilecek Türkiye-Afrika Sivil Havacılık Konferansına katıldı. Konferansa Afrika Kıtasından Ulaştırma Bakanları, Sivil Havacılık Genel Müdürleri ve Yardımcıları ile Heyet Başkanları ve Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Bakanlık üst düzey yetkilileri ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü yöneticileri ile sivil havacılık sektör temsilcileri İzmir’de, Afrika-Türkiye Sivil Havacılık Konferansı için bir araya geldi.

Türkiye ile Afrika ülkeleri arasındaki sivil havacılık ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanan toplantıya Afrika’dan 35 ülkeden altısı Bakan olmak üzere 100 üzerinde üst düzey Afrika sivil havacılık yöneticisi geldi. Türkiye'den ise sivil havacılık sektörünün 4 ana unsuru olan Havayolları, Bakım, Eğitim Merkezleri, Uçuş Eğitim, Simulatör Merkezleri ile Terminal İşletmeleri, Yer hizmetleri kuruluşlarının üst düzey yetkilileri de konferansa katıldı. Türkiye ve Afrika ülkeleri arasında hava ulaşım altyapısını geliştirmek, bakım, eğitim imkanlarını artırmak, hava ulaşım bağlantılarını genişletmek ve bu bağlamda fiziksel altyapı projelerinin gerçekleştirilmesi için Türkiye ve Afrika arasında iş ortaklıkları kurulmasına yol açması beklenen konferansta konuşan Yıldırım, şunları söyledi: "Benimde milletvekili olduğum bu şehirden ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük bir bahtiyarlık duyuyorum. Sizin dünyaya malolmuş bir sözünüz var: 'Yalnız bir kalp tek başına atamaz!' İşte bu söz bugün bu topluluğun bu birlikteliğin ülkelerimiz adına iş birliğimiz adına ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymaktadır."

Yıldırım, özellikle Afrika’nın kuzeyi ile Osmanlı Devleti arasında yaklaşık 300 yıl süren kardeşlik temelleri üzerine kurulan bu birlikteliğin son 50 yılda ne kadar kesintiye uğramış olsa da bugün bu ilişkileri yeniden hakkaniyet ve karşılıklı kazanma prensibine göre yeniden inşa edildiğini söyledi.

Yüzyıllarca birlikte yaşama medeniyetine sahip bir milletin evlatları olarak bazı batılı ülkeler gibi tarihimizi sömüren bir ülke olmadığımızı anlatan Yıldırım, şöyle konuştu: "Türkiye, yıllarca Asya ile Avrupa arasında bir köprü olarak düşünülürdü. Sürekli Avrupa odaklı ilişkiler ön planda olurdu. Türkiye sadece Asya ve Avrupa arasında değil, Asya- Avrupa-Afrika arasında önemli bir köprüdür. Sadece bir Ön Asya ülkesi değil Afro Avrupa ülkesidir. Biz bu gerçeği gördük. Birçok alanda, dış politikamızda, ekonomik ilişkilerimizde, ulaşımda son on yılda ortaya koyduğumuz çalışmalar bu gerçeği bize en iyi şekilde göstermiştir."

Türkiye'nin artık bölgesinde barışı ve gelişimi isteyen bir ülke olarak Afrika ile ilişkilerini geliştirmeye önem verdiğini vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dış temsilciliklerimizin ve büyükelçiliklerimizin 31’e ulaşması ve bunun 20’den fazlasının son birkaç yılda açılması, Afrika politikamızın bir söylem değil eylem olduğunu ortaya koymaktadır"
Afrika ile iki önemli proje hayata geçirileceğini belirten Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım, "İstanbul’da Somali ile dayanışma toplantısı, ve 1’inci Afrika-Türkiye Sivil Havacılık Konferansı yapacağız. Bu bile Afrika-Türkiye ilişkilerinin ne kadar hızlı geliştiğinin bir göstergesidir" şeklinde konuştu

TÜRK SİVİL HAVACILIK GELİŞİM GÖSTERDİ

"Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü 2000’li yıllarda yaptığı tahminlerde Türk Sivil Havacılığı’nın 2015 yılında iç dış toplam uçuşlarının 55 milyon olacağını hesaplıyordu" diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü; "2003 yılında göreve başladığımızda bu rapora baktım ve dedim ki, bu tahminleri yapanlar ya Türkiye’yi tanımıyor ya da sayı saymasını bilmiyorlar. Türkiye bu tahminleri 2005 yılında 55 milyon yolcuya ulaşarak aştı."

Yapılan çalışmalarda son on yıl içerisinde dünyada sivil havacılık faaliyetlerinin çok küçük oranlarda gelişme gösterdiğini anlatan Yıldırım, şunları söyledi: "Hatta Amerika ve Avrupa’da yaşanan ekonomik krizler nedeniyle 2008-2009 yıllarında daralma yaşanırken Türkiye, Brezilya, Çin ve Hindistan’ın da içinde olduğu 4 ülke olarak sivil havacılıkta en hızlı büyüyen ülke olarak yerini almıştır."

Türk Sivil Havacılığının her yıl 500 pilota eğitim verip hizmete aldığını anlatan Yıldırım; şöyle konuştu: "AB ülkelerinin sadece 12’sinde mevcut olan bakım tamir yetkisini alan ülke Türkiye’dir. Türk Sivil Havacılığı gelişmeyi önce Türkiye’de bölgesel havacılığı devreye sokmakla başlamıştır. Bugün birçok ülke ile bölgesel işbirliğimizi yaptık."

EXPO İLE İLİŞKİLER ARTACAK

İzmir'in Expo 2020'yi almasıyla havacılık faaliyetlerinin gelişeceğinin altını çizen Yıldırım, Afrika ülkeleri ile işbirliğinin de artacağını vurguladı. Afrika ülkelerinden destek istediklerini anlatan Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:"İzmir önemli bir şehirdir. Önemi sadece TC’nin kuruluşuna şahitlik etmiş bir şehir olması değil, diğer bir önemi de 2020 EXPO organizasyonuna aday olan bir şehir olmasıdır. Eğer 2013 sonunda İzmir EXPO’da adaylığı kazanırsa, İzmir’de alt yapıdan turizme, havacılıktan demiryoluna varıncaya kadar birçok proje geliştirilecek ve Afrika ülkeleri ile olan işbirliği de artacak. Bu nedenle Afrika ülkelerinden bizden bu desteklerini esirgememelerini istiyorum. Gözlerimizin, tenimizin rengi farklı olabilir ama gözyaşımızın rengi aynıdır. Bu anlaşmaların hayırlara vesile olmasını diliyorum."

BAKAN YILDIRIM: "12 ÜLKEDEN BİRİYİZ"

Yorumlar

düşen uçak ~ 12 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madpilot2 ~ 12 yıl önce
bakan artık bıkmış anlaşılan havacılıktan 5 senedir aynı şarkı 500 pilot iş buluyormuş yok böyle bir şey ama işte işin içine girmeden kimse bu gerçeği göremez girdikten sonra da çıkamaz ... yoksa lanet olsun pilotluğu da iş'ide

Yanıtla

Kalan karakter 1000
1 YIL OLDU ATILALI ~ 12 yıl önce
ALMIŞLAR AFRİKA ULKELERINI YANLARINA AHKAM KESİYORLAR ORDAKI OKULLARINIZ ICIN UCAKLAR BOMSOŞ GIDIYOR ACIKLASANIZ BUNLARIDA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
madpilot ~ 12 yıl önce
"Türk Sivil Havacılığının her yıl 500 pilota eğitim verip hizmete aldığını anlatan Yıldırım" ispatı nedir? Eğitim alan 500 pilot nerede çalışmaktadır???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000