11 Ekim 2009, Pazar 11:30:07

Avrupalı havacı Türkiye'yi tanımaya başladı

Sivil havacıların Türkiye ilgisi giderek büyüyor. Havacılığın patronları bu ay ikinci kez bir toplantıyı İstanbul'da gerçekleştirecek. Toplantının gündemi ise Türkiye olacak...
  • Avrupa ne kadar işsiz pilotu varsa göndercek buraya ahanda buraya yazıyorum avrupanın bütün ayyaşlarını alın
  • Bence başa çıkamadılar, yaptıkları denetimlerde neler buldular neler, Örneğin o zamanlarda bir şirketimiz AMS indiğninde (Airbus A.300) 200 Kg yakıt vardı.Kapıdan kovuyoruz bacadan giriyorlar. İyisimi biz bunları alalım hiç değilse bizim kuralları uygulatırız. Kontrolleride daha kolay olur mantığı Hani iyide oldu.
  • Bunu his birisi düsündümü? AB ye yeni pazar lazim buda Türkiye üzerinden!!Kim bir kac sene önce shgm denetledi ve olumsus buldu?? Kim ucus okularini olumsus buldu Türkiyede??Ingiltere degil miydi!!Arkadaslar hepizi yapmacik Türkiyeyi kulaniyorlar kendi cikarlari icin AB de Pilot sikintisi yok neden?Adamlar cikariyor kanun aliyor kendi vatandaslarini olay bitti.Biz Türkler önce kendimisi sevmemiz lazim. Shgm orada anlasma yapmis burada contrat yapmis sayilmiyor önce evinin önü temizlenecek.Shgm adama bir plaket veriliyor JAR komite bsk nizin diye ondan sonra kasip kafuruyor kendi devletini!! Arkadaslar uyanin avrupada bille sistem böyle islemiyor adamlar kendi havaciligna JAR olsa bille sahip cikiyorlar. saygilarimla

Geçtiğimiz hafta 64 ülkenin katılımı ile düzenlenen Dünya Sivil Havacılık Örgütü'nün (ICAO) müzakerelerine ev sahipliği yapan Türkiye, önümüzdeki hafta da Avrupalı Sivil Havacılık üst düzey yetkilerini ağırlayacak. Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (Eurocontrol), Geçici Konsey Koordinasyon Komitesi toplantısını 15 Ekim'de Türkiye'de yapmaya karar verdi. Ulaştırma Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün ev sahipliğinde İstanbul'da gerçekleştirilecek toplantı, örgütün merkez dışında yaptığı üçüncü toplantı olacak.

GÜNDEM TÜRKİYE OLACAK
İsviçre, Fransa, İtalya, Romanya, Almanya, İspanya, İngiltere'nin Sivil Havacılık Müdürleri ve Eurocontrol Başkanı David McMillian'ın katılacağı toplantının en önemli gündem maddelerinden biri Türkiye'de Bölgesel Hava Seyrüsefer Eğitim Merkezi'nin kurulması olacak. Toplantıda ayrıca, Avrupa Hava Trafik Yönetimi ve Eurocontrol Reformu konuları masaya yatırılacak. 10. Ulaştırma Şurası'na katılan McMillian, 'Eurocontrol içinde havacılıkta tek gelişme kaydeden ülke Türkiye. Diğer Eurocontrol üyesi ülkelerin hepsinde bir azalma yaşanırken, Türk sivil havacılığında yüzde 3'lük bir artış bekliyoruz. Diğer ülkelerde neredeyse yüzde 6 ila 8 oranında düşüşler yaşanıyor, bu çok önemli' demişti.

AB'ye girmeden üye olan tek ülkeyiz
KEİ, D-8, TRACECA, AKDENİZ, AFCAC ve T-MAG ülkeleriyle olmak üzere 6 tane bölgesel işbirliği oluşumunun temellerini atan Türkiye, sivil havacılıkta Türkiye'nin bakım ve eğitim merkezi olma projesine uluslararası destek sağlayarak söz konusu pazarda etkin bir rol üstlenmeye hazırlanıyor. Eurocontrol'ün ilki Lüksemburg'da olan Eğitim Merkezi'nin ikincisini Türkiye'de kurma kararı almasının söz konusu projeye de önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor. Eurocontrol Geçici Konsey Koordinasyon Komitesi’nin kurulduğu 2007 yılından beri üyesi olan Türkiye, aynı zamanda AB üyesi olmadan örgüte üye tek ülke.

Akşam

Avrupalı havacı Türkiye'yi tanımaya başladı

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Avrupa ne kadar işsiz pilotu varsa göndercek buraya ahanda buraya yazıyorum avrupanın bütün ayyaşlarını alın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bence başa çıkamadılar, yaptıkları denetimlerde neler buldular neler, Örneğin o zamanlarda bir şirketimiz AMS indiğninde (Airbus A.300) 200 Kg yakıt vardı.Kapıdan kovuyoruz bacadan giriyorlar. İyisimi biz bunları alalım hiç değilse bizim kuralları uygulatırız. Kontrolleride daha kolay olur mantığı Hani iyide oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bunu his birisi düsündümü? AB ye yeni pazar lazim buda Türkiye üzerinden!!Kim bir kac sene önce shgm denetledi ve olumsus buldu?? Kim ucus okularini olumsus buldu Türkiyede??Ingiltere degil miydi!!Arkadaslar hepizi yapmacik Türkiyeyi kulaniyorlar kendi cikarlari icin AB de Pilot sikintisi yok neden?Adamlar cikariyor kanun aliyor kendi vatandaslarini olay bitti.Biz Türkler önce kendimisi sevmemiz lazim. Shgm orada anlasma yapmis burada contrat yapmis sayilmiyor önce evinin önü temizlenecek.Shgm adama bir plaket veriliyor JAR komite bsk nizin diye ondan sonra kasip kafuruyor kendi devletini!! Arkadaslar uyanin avrupada bille sistem böyle islemiyor adamlar kendi havaciligna JAR olsa bille sahip cikiyorlar. saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000