30 Mart 2012, Cuma 09:55:55

YİNE GREV YİNE İPTAL

İspanya'da hükümetin hayata geçirmeye çalıştığı yeni çalışma yasası işçiler tarafından protesto ediliyor. Ülkenin iki büyük sendikası genel grev ilan ederken, onlarca uçak seferi de iptal edildi.
  • Iyi de bu grev dundu. Bugun hersey normale dondu. Biraz gec kalmadiniz mi?
İspanya'da ilan edilen genel grev ülkede hayatı durma noktasına getirdi. Grev nedeniyle havayolu şirketlerinin yüzlerce seferinin iptal edildiği bildirildi. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafındna yapılan açıklamada ise, İspanya’daki grevin ülkenin en büyük iki sendikası tarafından örgütlendiği ve bu yüzden de toplu taşımada önemli sıkıntılar yaşanabileceği kaydedildi. Açıklamada, tur operatörlerinin ve yolcuların yola çıkmadan önce gidecekleri güzergahlardaki durumu ve uçaklarının uçup uçmayacağını kontrol etmeleri gerektiği belirtildi.

Grev nedeniyle İspanya’nın ulusal havayolu şirketi Iberia’nın 200 uçuşu iptal edilirken, yolcularınrezervasyonlarını ileri bir tarihe erteleyebileceği ya da 15 Nisan’da paralarını iade alabilecekleri belirtildi.

İspanyol işçilerin gerçekleştirdiği grev nedeniyle başta Iberia olmak üzere, çok sayıda havayolu şirketi de uçuşlarını iptal etmek durumunda kaldı. Buna göre EasyJet 27 uçuşunu iptal ederkeni Ryanair 10’dan fazla uçuşunu iptal etti. Barselona merkezli Vueling Airways ise uçuşlarının 3’te ikisini iptal etti. Grev nedeniyle Brtisih Airways’in kaç uçuşunun iptal edildiği açıklanmazken, şirket tarafından yolculara uçuşlarını erteleme talebinde bulunulduğu açıklandı.

Hükümetin işçilere dayattığı yeni çalışma yasasından dolayı başlayan grev nedeniyle, ülke içinde faliyet gösteren onlarca tren seferinin de iptal edildiği haberleri geliyor.
YİNE GREV YİNE İPTAL

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Iyi de bu grev dundu. Bugun hersey normale dondu. Biraz gec kalmadiniz mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000