25 Kasım 2010, Perşembe 11:05:43

QATAR'DAN YENİ UÇUŞ NOKTASI

Dünyanın en hızlı büyüyen havayolu şirketi olarak seçilen Qatar Airways 100. uçuş noktasını belirledi.
  • ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann ICF Airports’un temmuz ayı itibari ile yolcu trafiği açısından dünyanın 27’nci, Avrupa’nın 3’üncü ve Akdeniz’in de en büyük havalimanı konumuna geldiğini (Geçen yıl en büyüğü İspanya’nın Malaga Havalimanı’ydı) Kanada’nın Vencouver kentinde düzenlenen Dünya Routes 2010' da Quatar Airways, Finair, Norvegian Air ve Jet2com havayolu şirketleri ile Antalya’ya tarifeli seferler başlatılması için ön anlaşmalar imzaladıklarını açıkladı.
  • Yahu Qatar yolcusu IST'e haftada 7, ESB'ye hadtada 4 geliyor halihazırda ki o da 7 olacakmış, duyduk. Bu bilginin dayanağı ve kaynağı ne ki? Antalya zor geldi bana.
  • Tabii ki gıpta edilir. O şirkette yönetici konumundakiler sevgililerini müdür yapıyorlarmıymış bir sorun bakalım? Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 4 kadınla evlenirken her birini müdür mü yapmış? Müdür kavramını da karşıyım ayrıca. İki kişilik birim var ise biri MÜDÜR oluyor. Ondan sonra da MÜDÜRüm oluyor. Gavur da bu yok. Officer var. Yönetici var. Yönetmen var. Tabii ki bir de PROTOKOL var. Önde giden?......
  • Havacılıkta rekabet her zaman için iyidir ne zaman ki Türkiyede Pegasus. Atlas jet ve Onur Air gibi özel havayolu şirketleri piyasaya girdi THY gücün 4-5 misli artırdı rekabet sayesinde büyüme gösterdi şimdi ise Emirates, Etihad ve Qatar havayollarıyla yarışıyor on yıla kalmaz THY dünyada ilk ona kesin girer!
  • Quatar hava yolları ankara dan olduğu gibi antalya danda seferlere başlayacak. 2011 yılından itibaren antalya doha seferleri hizmete girecek.
  • Thy nin avantajı nedir thy istanbul dan avrupanın her tarafına uçuyor bütün başkentler dahil ve diğer 2.3. şehirlere de uçuyor ancak emirates, qatar, etihad uçmuyor o kadar yolcuyu dolduramaz. Ayrıca Amerika, Canada ve Avrupadan gelen yolcular Thy ile istanbula gelip Ortadoğuya devam ediyorlar avantajlı bir durum..
  • THY' en ciddi rakıpler arasında yer aldıgı gözüküyo;özellikle thy ortadoguda güçlü;katar ve emırates daha cok noktaya sefer yapması bızım karlılıgımız etkıleyecektır

Sadece 13 yılda, dört uçaktan 91 uçağa, 13 uçuş noktasından 94 uçuş noktasına çıkarak dev bir gelişme kaydeden havayolu şirketi her sene iki basamaklı büyüme sağladı.

Havayolu dünyanın en iyi üçüncü havayolu olarak kabul ediliyor ve yüksek kalitesi ve hizmet odaklı global bir 5 yıldızlı taşıyıcı olarak, çeşitli kurumlarca sürekli ödüllendiriliyor.

En son rotası 6 Nisan 2011’den itibaren Suriye’ye haftada dört kere yapılacak Halep uçuşları olacak.

Bir UNESCO Dünya Mirası sitesi olarak belirlenen ve dünyanın en eski şehirlerinden olan Halep, havayolunun 1998’den beri faaliyet gösterdiği Suriye’de Şam’dan sonra ikinci rota olacak.

Qatar Airways, Halep’e uçuş başlatan ilk Körfez merkezli uluslararası taşımacılık şirketi. Son derece ilgiyle beklenen yeni rota, havayolunun Doha’daki merkezinden altı kıtayı kapsayan dev şebekesine erişim sağlayacak. Rotanın önemli bir avantajı da Suriye halkına dünyanın dört bir yanına ulaşma imkanı sunması.

Bu yeni uçuş noktası, Suriye’nin ticari ortaklarıyla ticareti ve ekonomik bağları da güçlendirecek. Turizm, çok ciddi şekilde büyüyecek. 1990’dan beri ülkenin ziyaretçileri iki katına çıktı ve yeni rotayla birlikte büyümeye devam edecek.

Doha-Halep arası üç saatlik seyahat için iki sınıf konfigürasyonlu, First Class’da 12 ve Economy’de 132 koltuklu bir A320 kullanılacak. Halep, 2011 global genişleme programı içinde havalimanının, Budapeşte (17 Ocak), Bükreş (17 Ocak), Brüksel (31 Ocak) ve Stuttgart’tan (6 Mart) sonra beşinci yeni rotası olacak.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker şu şekilde anlatıyor: “Qatar Airways, bölgemizdeki bir şehre yapılacak uçuşun 100.varış noktası olmasından dolayı son derece mutlu. Dünyanın en eski şehirlerinden birisi olarak Halep, stratejik bir öneme sahip ve Doha üzerinden hem ticari merkezlere hem de turistik bölgelere bağlantılar sağlıyor.”

Ortadoğu seyahat piyasası da ciddi şekilde büyüyor ve Al Baker’a göre Qatar Airways bu büyümeden en güzel şekilde faydalanıyor. 2011 sonunda filoya katılacak yeni Boeing 787 ile kapasite ve uçuş sayısı sürekli olarak artmaya devam edecek.

“IATA’ya göre 2010’da bir önceki seneye göre bölgede yüzde 23’ten fazla büyüme oldu. Ödüllü hizmetimiz ve genç ve modern filomuz, önde gelen bir global taşıyıcı olarak pozisyonumuzu güçlendirecek” dedi.

Qatar Airways, aralarında Delhi, Londra, New York, Washington, Houston, Melbourne, Sao Paulo ve Buenos Aires de olan çeşitli turistik ve ticaret merkezlerine uçuşlar düzenliyor.

DOHA –HALEP sefer saatleri ve günleri şöyle;


Pazartesi, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi

Doha’dan kalkış QR430, 12:30, Halep’e varış 15:45

Halep’den kalkış QR431,16:45, Doha’ya varış 19:40

QATAR'DAN YENİ UÇUŞ NOKTASI

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
ICF Airports Genel Müdürü Alexander Laukenmann ICF Airports’un temmuz ayı itibari ile yolcu trafiği açısından dünyanın 27’nci, Avrupa’nın 3’üncü ve Akdeniz’in de en büyük havalimanı konumuna geldiğini (Geçen yıl en büyüğü İspanya’nın Malaga Havalimanı’ydı) Kanada’nın Vencouver kentinde düzenlenen Dünya Routes 2010' da Quatar Airways, Finair, Norvegian Air ve Jet2com havayolu şirketleri ile Antalya’ya tarifeli seferler başlatılması için ön anlaşmalar imzaladıklarını açıkladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yahu Qatar yolcusu IST'e haftada 7, ESB'ye hadtada 4 geliyor halihazırda ki o da 7 olacakmış, duyduk. Bu bilginin dayanağı ve kaynağı ne ki? Antalya zor geldi bana.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Tabii ki gıpta edilir. O şirkette yönetici konumundakiler sevgililerini müdür yapıyorlarmıymış bir sorun bakalım? Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) 4 kadınla evlenirken her birini müdür mü yapmış? Müdür kavramını da karşıyım ayrıca. İki kişilik birim var ise biri MÜDÜR oluyor. Ondan sonra da MÜDÜRüm oluyor. Gavur da bu yok. Officer var. Yönetici var. Yönetmen var. Tabii ki bir de PROTOKOL var. Önde giden?......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Havacılıkta rekabet her zaman için iyidir ne zaman ki Türkiyede Pegasus. Atlas jet ve Onur Air gibi özel havayolu şirketleri piyasaya girdi THY gücün 4-5 misli artırdı rekabet sayesinde büyüme gösterdi şimdi ise Emirates, Etihad ve Qatar havayollarıyla yarışıyor on yıla kalmaz THY dünyada ilk ona kesin girer!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Quatar hava yolları ankara dan olduğu gibi antalya danda seferlere başlayacak. 2011 yılından itibaren antalya doha seferleri hizmete girecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Thy nin avantajı nedir thy istanbul dan avrupanın her tarafına uçuyor bütün başkentler dahil ve diğer 2.3. şehirlere de uçuyor ancak emirates, qatar, etihad uçmuyor o kadar yolcuyu dolduramaz. Ayrıca Amerika, Canada ve Avrupadan gelen yolcular Thy ile istanbula gelip Ortadoğuya devam ediyorlar avantajlı bir durum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
THY' en ciddi rakıpler arasında yer aldıgı gözüküyo;özellikle thy ortadoguda güçlü;katar ve emırates daha cok noktaya sefer yapması bızım karlılıgımız etkıleyecektır

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000