05 Eylül 2023, Salı 10:12:51

"Pandemi personel çıkaran hata yaptı"

Forbes dergisine kapsamlı bir röportaj veren Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, pandemi sonrasında nerdeyse sıfırdan yeni bir başlangıç yaptıklarını ve personel çıkarmadıklarını da vurgulayarak “Neyse ki herkesi dinlemedik ve uçakları yere indirirken çalışanlarımıza da sahip çıktık.
  • ağam bizle eylenir
  • Arkadaslar cevirmen tutun birsey yapin. Adam o sekilde soylememis. Bu kadar goz onunde olan bir sirket boyle bir hata yapmaz. Forbes in sitesine girin ne demis bakin. Soyledigi su: "we didn’t listen to everybody else and ground planes while shutting the doors on our staff.". Yani burada diyor ki Personelin yuzune kapi kapatirken yani isten cikarirken ucaklari da ground etmedik ayni zamanda diyor burada, ucmaya devam ettik demek istiyor.
  • Bu haberin kaynagi nedir? Al Baker boyle birsey soyleyemez. Butun dunya biliyor adam cikarildigini. Emirates de cikardi herkes cikardi.
  • Bıraktığı yerden postabasi olarak eğitmen olarak başladı yanan falan yok
  • Adam göz göre göre yalan söylüyor ve utanmıyor. Artık sanırım yeni normal bu at yalanı öp inananı her yerde bu şekil insanlar prim yapıyor bakınız tepe bakınız tırnak... Bukadar olmaz yani ama. Ayıp yazık günah... Binlerce insan KOVULDU ve birkısmı geri çağrıldı ve onlarında çok az kısmı geri geldi... Adam çıkartmamış ha vay anasını... Turnikelerde kurulan Airbus ve boeing masallarını unutmadık insanlar kartları iptal olduğu için pilotlara turnike arkasından tasdikleri verildi, Bizlerde izledik.
  • İnsanlar 8 dakikada işten çıkartıldı, kartları iptal edildi, şirket iPad leri kilitlendi hiç bir dökğmana erişemediler... Turnike arkalarına masalar kuruldu ve kartları çalışmayan İŞTEN ATILAN çalışanlara tasdikleri içeri giremedikleri için kapıdan verildi. İçeri girip tip müdürleri vs ile bile görüşemediler, konuşamadılar.
  • Cumhurbaşkanı talimatı ile tek personel dahi işten çıkartmayan THY oldu İlker Aycı büyük katkıları gözardı edilemez
  • Ben bir pilot olarak soyluyorum, pilot mevcudunun %35 inin isine son verildi. Kabin ekibi, yer personeli, bakim teknisyeni, muhendisi... Bilancoyu varin siz tahmin edin. Vatandasin ciddi akil sagligi problemleri var.
  • dünya capında ciddi sayıda QR personeli çıkartıldı; onlar, yüzler değil...hafif bir unutkanlık var zannedersem...üzerine 3 yıl geçince unutumuş olabilir elbette...
  • Yalan agzina yuva yapmis resmen . Asi olmak istemedi diye atilanlar mi dersin , ulkesindeyken isine son verillen kabin memurlari mi dersin yazmakla bitmez . Bunlar atilirken biz baska bir gezegende miydik ?

Forbes dergisine kapsamlı bir röportaj veren Qatar Airways CEO’su Akbar Al Baker, pandemi sonrasında nerdeyse sıfırdan yeni bir başlangıç yaptıklarını ve personel çıkarmadıklarını da vurgulayarak “Neyse ki herkesi dinlemedik ve uçakları yere indirirken çalışanlarımıza da sahip çıktık.

Bu, Qatar Airways markasının yükselmesine yardımcı oldu ve havayolunun gerektiğinde daha hızlı yeniden başlamasına olanak sağladı. Pandemi şartlarında ülkelerine geri dönmelerine yardım ettiğimiz kişiler hiçbir zaman Qatar Airways ile seyahat etmemişti.

Pek çok kişi o dönemde Orta Doğu'da tek bir havayolu şirketi olduğunu düşünüyordu ve operasyonlarını yavaşlatan favori havayolları tarafından terk edilince başka bir havayolu şirketi daha olduğunu keşfettiler. Bu, Qatar Airways'in sektörde daha yüksek bir profile sahip olmasına yol açtı.

Pandemi sırasında üst üste iki yıl boyunca Qatar Airways, uçulan yolcu sayısına göre dünyanın en büyük uluslararası havayolu şirketi oldu. Ayrıca bu süre zarfında Qatar Airways kargo sektöründe de güçlenerek uçaklarını çok iyi bir şekilde kullandı. Pandemiden önce kargoda bölgenin 2 numarası olan havayolu, daha sonra kargoda 1 numaralı taşıyıcı konumuna geldi”dedi.

“Pandemi etkisi azalmaya başladığında ve taşıyıcıların hızlı bir şekilde hizmete başlaması gerektiğinde, uçuş personelinin gitmesine izin veren havayolu şirketleri hızlı bir şekilde yeniden başlama konusunda sorun yaşadı” diyen Al Baker “Bu büyük bir hataydı ve uçak teslimatlarının gecikmesinin nedeni de bu. Bu uçaklar teslim edilse bile personel ve yedek parça yetersizliğinden dolayı gecikmeler yaşanıyor.Bu tıpkı tavuk-yumurta döngüsüne benziyor.

Havayolları elbette bazı uçakları yere indirdi ve bazı istasyonları kapattı, ancak biz yoğun bir şekilde uçmaya devam ettik. Bu kadar güçlü bir seviyede uçmaya devam eden tek havayoluyduk, ancak daha sonra hızla yeniden büyümeye ve pandemi öncesi ağda olmayan yeni destinasyonları eklemeye başladık”şeklinde konuştu. Katar'ın yeni Boeing 737 MAX'a yönelik stratejisi konusunda Al Baker şu değerlendirmede bulundu: “Qatar Airways filosuna yeni Boeing 737 MAX'lar ekledi. Ayrıca MAX’lar filomuzdaki uçak eksikliğinin giderilmesine de katkı yapacak.Filomuzda MAX ile değiştireceğimiz dar gövdeli Airbus uçaklar var, ancak diğer uçak teslimatlarındaki gecikmeler nedeniyle onları elimizde tutacağız.” (dünya)

"Pandemi personel çıkaran hata yaptı"

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

alla allaaaa ~ 8 ay önce
ağam bizle eylenir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlis ceviri ~ 8 ay önce
Arkadaslar cevirmen tutun birsey yapin. Adam o sekilde soylememis. Bu kadar goz onunde olan bir sirket boyle bir hata yapmaz. Forbes in sitesine girin ne demis bakin. Soyledigi su: "we didn’t listen to everybody else and ground planes while shutting the doors on our staff.". Yani burada diyor ki Personelin yuzune kapi kapatirken yani isten cikarirken ucaklari da ground etmedik ayni zamanda diyor burada, ucmaya devam ettik demek istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Link nerede? ~ 8 ay önce
Bu haberin kaynagi nedir? Al Baker boyle birsey soyleyemez. Butun dunya biliyor adam cikarildigini. Emirates de cikardi herkes cikardi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adamlar ~ 8 ay önce
Bıraktığı yerden postabasi olarak eğitmen olarak başladı yanan falan yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kral çıplak ~ 8 ay önce
Adam göz göre göre yalan söylüyor ve utanmıyor. Artık sanırım yeni normal bu at yalanı öp inananı her yerde bu şekil insanlar prim yapıyor bakınız tepe bakınız tırnak... Bukadar olmaz yani ama. Ayıp yazık günah... Binlerce insan KOVULDU ve birkısmı geri çağrıldı ve onlarında çok az kısmı geri geldi... Adam çıkartmamış ha vay anasını... Turnikelerde kurulan Airbus ve boeing masallarını unutmadık insanlar kartları iptal olduğu için pilotlara turnike arkasından tasdikleri verildi, Bizlerde izledik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sekiz dakika... ~ 8 ay önce
İnsanlar 8 dakikada işten çıkartıldı, kartları iptal edildi, şirket iPad leri kilitlendi hiç bir dökğmana erişemediler... Turnike arkalarına masalar kuruldu ve kartları çalışmayan İŞTEN ATILAN çalışanlara tasdikleri içeri giremedikleri için kapıdan verildi. İçeri girip tip müdürleri vs ile bile görüşemediler, konuşamadılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 8 ay önce
Cumhurbaşkanı talimatı ile tek personel dahi işten çıkartmayan THY oldu İlker Aycı büyük katkıları gözardı edilemez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Paranoyak sizofren ~ 8 ay önce
Ben bir pilot olarak soyluyorum, pilot mevcudunun %35 inin isine son verildi. Kabin ekibi, yer personeli, bakim teknisyeni, muhendisi... Bilancoyu varin siz tahmin edin. Vatandasin ciddi akil sagligi problemleri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne demeli artık ~ 8 ay önce
dünya capında ciddi sayıda QR personeli çıkartıldı; onlar, yüzler değil...hafif bir unutkanlık var zannedersem...üzerine 3 yıl geçince unutumuş olabilir elbette...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:( ~ 8 ay önce
resimdeki bir çoğu yok bugün !
UCAN ADAM ~ 8 ay önce
Yalan agzina yuva yapmis resmen . Asi olmak istemedi diye atilanlar mi dersin , ulkesindeyken isine son verillen kabin memurlari mi dersin yazmakla bitmez . Bunlar atilirken biz baska bir gezegende miydik ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000