02 Ekim 2009, Cuma 07:59:20

Qatar Airways'den yeni anlaşma

Qatar Airways; teslimatı önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleştirilecek olan dört yepyeni Boeing 777 uçağın alımı için değeri toplamda 700 milyon dolar olan iki yeni anlaşma imzaladı...
  • Sayın airport haber yetkilileri bu arap havayolları reklamlarından fenalık geldi. Yeter artık. Ya katar ya da emirates. Al birinden vur birine.

Beş lider uluslararası bankayla yapılan bir anlaşmanın ardından bir tane 777 - 300ER ve bir tane 777-200LR olmak üzere iki yeni Boeing uçağın satın alınması için 350 milyon dolarlık bir finansal kiralama üzerinde mutabakata varıldı.

Tokyo-Mitsubishi UFJ Bankası, BNP Paribas, Deutsche Bank AG, Standard Chartered Bank ve Sumimoto Mitsui Banking Corporation Europe Limited; 12 yıl sürecek olan bu ticari işlemle hedefi tam 12'den vurdu.

Bir adet Boeing 777-300 Extended Range uçağın teslimatının bu ay yapılması bekleniyor, öte yandan bir 777-200 Long Range versiyonunun ise Kasım 2009'da teslim edilmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl aynı banka grubu tarafından Qatar Airways için düzenlenen oldukça başarılı bir 500 milyon dolarlık uçak finansman işleminin ardından grup, havayolu şirketiyle yeniden çalışmak için oldukça hevesliydi.

Yeni yapıya göre uçağın satın alım bedelinin % 100'ü karşılanarak uluslararası havacılık bankalarının gereksinimleri yerine getirilecek.

Standard Chartered Bank temsilci ve teminat mutemedi rolünü üstlendi.

Bu anlaşma, Qatar Airways ile kreditör grup arasındaki sıkı işbirliğinin kanıtı olarak görülüyor.

Qatar Airways İcra Kurulu Başkanı Akbar Al Baker anlaşma hakkında şunları söylüyor: ''Bankacılık sektörü için sıkıntıların söz konusu olduğu şu dönemde havacılık sektöründe uzman olan bu grubun Qatar Airways'i yeniden desteklemek için harekete geçmesinden büyük memnuniyet duyuyorum.

''Bu durum, havayolu endüstrisinin diğer oyuncuları toparlanmaya çalışırken, yoluna durmaksızın devam eden Qatar Airways'e finans topluluğunun gösterdiği desteği açıkça ortaya koymaktadır.

''Büyüme planlarımızı coşkuyla sürdürürken biz Qatar Airways ailesine gösterdikleri sadakat ve verdikleri sürekli destek için ortaklarımıza teşekkür etmek istiyorum.''

Doha merkezli havayolunun; değeri 40 milyar doların üzerinde olan siparişleri bulunuyor, ve şirket büyüme hedefleriyle yoluna tam gaz devam ediyor.

Qatar Airways ayrıca iki yeni Boeing 777 uçağın finansmanı için 350 milyon dolarlık bir anlaşma daha yaptı. Bu durum global finans topluluğunun, dünyanın en hızlı büyüyen havayoluna olan desteğini bir kez daha gösteriyor.

Şirket; Aralık ayında teslim edilecek olan Boeing 777-200 Long Range versiyon ve Ekim 2009'da teslim edilecek olan Boeing 777-300 Extended Range uçağın finansmanı için Ortak Düzenleyici olarak Calyon ve Natixis Transport Finance'i görevlendirdi.

12 yıl süresi olan ve 2 dilimli finansman kiralama yapısına sahip bu anlaşma, havayolunun güvenilirliğinin farkında olan bankaların ve mal varlığı sahiplerinin dikkatini çekmek için planlandı. Finansman anlaşması Calyon, Credit Suisse, Helaba ve Natixis Transport Finance'den oluşan dört banka tarafından imzalandı.

Bu anlaşma hakkında Al Baker şunları söylüyor: ''Qatar Airways sadece Calyon ve Natixis Transport Finance gibi ilişkisini uzun süredir sürdürdüğü bankalardan finansman almaya devam etmekle kalmıyor, aynı zamanda Credit Suisse ve Helaba gibi yeni bankalardan da destek görüyor.''

Global bankacılık sektöründe devam etmekte olan finansal güvensizliğe rağmen başarılı bir biçimde gerçekleştirilen anlaşmalar Qatar Airways'in lider havacılık bankaları nezdindeki kredibilitesini de göstermiş oldu.

Qatar Airways'den yeni anlaşma

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın airport haber yetkilileri bu arap havayolları reklamlarından fenalık geldi. Yeter artık. Ya katar ya da emirates. Al birinden vur birine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000