04 Aralık 2009, Cuma 17:20:04

UÇAN DEV KİLİTLENDİ!

Air France’a ait Airbus 380 tipi uçaktan sonra bu kez Qantas Havayolları’nın dev kuşu arızalandı. Uçağın pist sonunda dümeni kilitlendi.
  • TAI kendi tesislerinde 278 adet F16 uçağı üretmiştir. Bunların 29 adedi 0(sıfır) hatalı, 3 adedi ise mükemmel uçaktı. (bakınız www.tai.com.tr)
  • Eğer haberde dümen denilen rudder ise şunu sormak gerek Airbus'a : Ya Havada Kilitlenseydi ? ... Aklıma B737 serisindeki ölümcül dümen arızası geldi haberi okurken , bilenler bilir , valf arızası nedeni ile iki uçak kal olmuş yüzün üstünde can kaybedilmiş üçüncü uçağın düşmeden yere inmesi ile sorun uzun uğraşlar sonucu tespit edilmişti . Ha yok bahsedilen dümen nose wheel steering'e ait bir parça ise ki pistten çıkamaması biraz buna işaret gibi bu seferde kalkışta ya da inişte tehlike oluşturabilir.
  • 24 senedir kabin ekibi olarak uçuyorum,dümeni kilitlenmeyi hiç duymadım..ne tür bir dümen merak ettim,yalıya falan girmez inşallah..Öyle cümleye böyle sersem bir yorum ne diyim...
  • Arkadaşlar kusura bakmayın ama anlamadığım birşey var. Hangi uçak üretim bandından çıktıktan sonra sıfır hatayla çıkmış? Bu tarz sorunlar eksiklikler zamanla ortaya çıkacaktır ki düzeltilsin geliştirilsin. !5-20 yıllık uçaklara bile revizyon gelirken 1-2 senelik bir uçakta çıkması normal. Yani uçağı Bill gibi yapmış olsalar bile deli gibi kullanılan Xp için bile 3 tane service pack yayınlandı. Kimse bile bile yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atmaz. Bir tane uçağın düşmesi demek prestijin ve ilerideki siparişlerin iptali demek (bakınız Concorde olayı).
  • Airbus dersini iyi çalışmış. Önce Bill gibi ürünü piyasaya çıkarıyor. Daha sonra problem çıktıkça tamir sistemleri geliştiriyor.
  • Bu uçak bir çok ciddi sorun çıkaracak.
  • Sistematik airbusı zorluyacak.

Singapur’dan Londra’ya giden Qantas Havayolları’na ait Airbus A380-800 tipi uçak, Londra’daki Heathrow Havaalanı’nda arızalandı. Başarılı bir uçuşun ardından Heatrow Havaalanı 27L pistine inişini gerçekleştiren dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus 380’in, dümeni kilitlendi.

Pistte kalan uçak, apron aracıyla park bölgesine çekildi.

Uçak için bir parça beklendiği ve uçuşun yaklaşık 9 saat gecikmeli olarak yapılacağı kaydedildi.

Geçtiğimiz günlerde de Air France’a ait New York-Paris seferini yapan Airbus 380 tipi uçak oto pilot arızası yaşamış, kalkıştan kısa süre sonra John F. Kennedy Havalimanı’na geri dönmüştü.

 

UÇAN DEV KİLİTLENDİ!

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 14 yıl önce
TAI kendi tesislerinde 278 adet F16 uçağı üretmiştir. Bunların 29 adedi 0(sıfır) hatalı, 3 adedi ise mükemmel uçaktı. (bakınız www.tai.com.tr)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Eğer haberde dümen denilen rudder ise şunu sormak gerek Airbus'a : Ya Havada Kilitlenseydi ? ... Aklıma B737 serisindeki ölümcül dümen arızası geldi haberi okurken , bilenler bilir , valf arızası nedeni ile iki uçak kal olmuş yüzün üstünde can kaybedilmiş üçüncü uçağın düşmeden yere inmesi ile sorun uzun uğraşlar sonucu tespit edilmişti . Ha yok bahsedilen dümen nose wheel steering'e ait bir parça ise ki pistten çıkamaması biraz buna işaret gibi bu seferde kalkışta ya da inişte tehlike oluşturabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
24 senedir kabin ekibi olarak uçuyorum,dümeni kilitlenmeyi hiç duymadım..ne tür bir dümen merak ettim,yalıya falan girmez inşallah..Öyle cümleye böyle sersem bir yorum ne diyim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar kusura bakmayın ama anlamadığım birşey var. Hangi uçak üretim bandından çıktıktan sonra sıfır hatayla çıkmış? Bu tarz sorunlar eksiklikler zamanla ortaya çıkacaktır ki düzeltilsin geliştirilsin. !5-20 yıllık uçaklara bile revizyon gelirken 1-2 senelik bir uçakta çıkması normal. Yani uçağı Bill gibi yapmış olsalar bile deli gibi kullanılan Xp için bile 3 tane service pack yayınlandı. Kimse bile bile yüzlerce insanın hayatını tehlikeye atmaz. Bir tane uçağın düşmesi demek prestijin ve ilerideki siparişlerin iptali demek (bakınız Concorde olayı).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Airbus dersini iyi çalışmış. Önce Bill gibi ürünü piyasaya çıkarıyor. Daha sonra problem çıktıkça tamir sistemleri geliştiriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bu uçak bir çok ciddi sorun çıkaracak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Sistematik airbusı zorluyacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000