08 Ocak 2012, Pazar 09:57:29

A380 TÜRBÜLANSA GİRDİ, 7 KİŞİ YARALANDI

Londra-Singapur seferini yapan Qantas Havayolları'na ait A380 tipi uçak türbülansa girdi: 7 yaralı
  • son zamanlarda qantas ve onun 380 leri ile ilgili olumsuz haberler cikiyor.. ya 380 lerin yada qantas in uzerine medya uzerinden bir saldiri oldugunu dusunuyorum.. kasitli haberler bunlar
  • Belki Qantas a oynana bi oyun belki de diğer havayolları saklıyorlar kendilerinde olan problemleri? Çünkü güç bunu gerektirir. Güce örnek vermek gerekirse Moskova Havaalanında olan patlamayı çoğu insanın duymaması çünkü bütün dünya medyasından silebilecek güce sahip Rusya..Havayollarında da olan bu güç imajı bozmamak müşteri kaybetmemek adına yapılmış olabilir..Qantas gibi bi havayolunun gücü yok mu illa ki var ama oyunlar da her yerde var (:
  • bütün dünya sorunsuz şekilde gayet güzel bir şekilde A380 leri ucururken nedense bütün sorunlar quantasta orataya çıkıyor ilginç bir vaka?tk 380 alsa acaba aynısı bize de yaşanır mı merak ediyorum dogrusu...
  • dünya basını A380 aleyhine haber yayıyor sürekli vardır bir hesapları
  • Pilotlar kesin THY pilotu.
  • Bildıgımız klasık bır turbulans olayı A380 veya B747 ya da MD83 hıc farketmez butun ucakların basına gelen bır olay bunun ne Qantas ne de A380 le alakası var hava olayıdır bu sonucta butun ucaklarda yasanır bazı turbulanslar CAT gıbı onceden tahmın edılemez ve bır anda olabılır kemerlerı baglı olmayan kısılerde dogal olarak yaralanır ucus boyunca mumkun oldukca kemerler baglı olması bu gıbı durumlardan korunmak ıcındır ama uzun yolculuklarda ınsanlar kan dolasımı saglıgı acısından yurumek zorundalar sonucta bu yuzdende ayakta yakalanma olasılıkları yuksek ucuslar buyuk uzun yok gıden ucaklarda daha fazladır.
  • Demeki Qantas pilotlari bu ucaklarla daha iyi tanisamamis ki o yuzden surekli problem oluyor tecrube lagzim bu ucaki ucurtmak icin bakin o zaman gorun sorun oluyormu ?
  • Özellikle otururken kemerin bağlı tutulması gerektiğinin önemi bu tip türbülans durumlarında ortaya çıkıyor. Bazen türbülansa girmeden önce hiçbir uyarı alamayabiliyorsunuz. O yüzden her an türbülansa girilebileceğinin düşünülüp ona göre davranılması kişilerin kendi iyiliği için önemli bir unsur. Bir de bizim yolcu uçak durmadan ayağa kalkılmaması, üstteki bagaj kapaklarının açılmaması gerektiğini anlayabilse.
  • Düğün salonu gibi uçak zaten insan biraz gezmek dolaşmak ister etrafı (: Üzücü bi durum tabi talihsiz bir kaza.. :/
  • her olayda bu qantas 380 lerinin başına geliyor. sanjki başka 380 operatoru yok dunyada...
Londra-Singapur seferini yapan Avustralya'nın Qantas Havayolları'na ait yolcu uçağının türbülansa girmesi sonucu 7 kişi yaralandı.

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, Airbus A380 tipi yolcu uçağının Hindistan üzerinde fırtına nedeniyle türbülansa girdiği belirtildi.

Açıklamada, 7 yolcunun yaralandığı, 4'ünün uçak Singapur'a indikten sonra hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Vücudunda ezikler oluşan yaralıların, türbülans sırasında koltuklarında olmadıkları ifade edildi.

(Zaman)
A380 TÜRBÜLANSA GİRDİ, 7 KİŞİ YARALANDI

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Misafir ~ 12 yıl önce
son zamanlarda qantas ve onun 380 leri ile ilgili olumsuz haberler cikiyor.. ya 380 lerin yada qantas in uzerine medya uzerinden bir saldiri oldugunu dusunuyorum.. kasitli haberler bunlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Belki Qantas a oynana bi oyun belki de diğer havayolları saklıyorlar kendilerinde olan problemleri? Çünkü güç bunu gerektirir. Güce örnek vermek gerekirse Moskova Havaalanında olan patlamayı çoğu insanın duymaması çünkü bütün dünya medyasından silebilecek güce sahip Rusya..Havayollarında da olan bu güç imajı bozmamak müşteri kaybetmemek adına yapılmış olabilir..Qantas gibi bi havayolunun gücü yok mu illa ki var ama oyunlar da her yerde var (:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
bütün dünya sorunsuz şekilde gayet güzel bir şekilde A380 leri ucururken nedense bütün sorunlar quantasta orataya çıkıyor ilginç bir vaka?tk 380 alsa acaba aynısı bize de yaşanır mı merak ediyorum dogrusu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
dünya basını A380 aleyhine haber yayıyor sürekli vardır bir hesapları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Pilotlar kesin THY pilotu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bildıgımız klasık bır turbulans olayı A380 veya B747 ya da MD83 hıc farketmez butun ucakların basına gelen bır olay bunun ne Qantas ne de A380 le alakası var hava olayıdır bu sonucta butun ucaklarda yasanır bazı turbulanslar CAT gıbı onceden tahmın edılemez ve bır anda olabılır kemerlerı baglı olmayan kısılerde dogal olarak yaralanır ucus boyunca mumkun oldukca kemerler baglı olması bu gıbı durumlardan korunmak ıcındır ama uzun yolculuklarda ınsanlar kan dolasımı saglıgı acısından yurumek zorundalar sonucta bu yuzdende ayakta yakalanma olasılıkları yuksek ucuslar buyuk uzun yok gıden ucaklarda daha fazladır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Demeki Qantas pilotlari bu ucaklarla daha iyi tanisamamis ki o yuzden surekli problem oluyor tecrube lagzim bu ucaki ucurtmak icin bakin o zaman gorun sorun oluyormu ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Özellikle otururken kemerin bağlı tutulması gerektiğinin önemi bu tip türbülans durumlarında ortaya çıkıyor. Bazen türbülansa girmeden önce hiçbir uyarı alamayabiliyorsunuz. O yüzden her an türbülansa girilebileceğinin düşünülüp ona göre davranılması kişilerin kendi iyiliği için önemli bir unsur. Bir de bizim yolcu uçak durmadan ayağa kalkılmaması, üstteki bagaj kapaklarının açılmaması gerektiğini anlayabilse.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Düğün salonu gibi uçak zaten insan biraz gezmek dolaşmak ister etrafı (: Üzücü bi durum tabi talihsiz bir kaza.. :/

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
her olayda bu qantas 380 lerinin başına geliyor. sanjki başka 380 operatoru yok dunyada...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000