26 Haziran 2008, Perşembe 10:05:44

İzAir’e Teknik Darbe

Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sabancı ortaklığındaki İzAir’in başı bir türlü dertten kurtulmuyor. Bir süre önce teknik nedenlerden dolayı Cumhuriyet tarihinin en büyük cezasına çarptırılan şirkette bu kez hangi şok gelişme yaşandı?
  • kaç yıl oldu şu sorulara cevap veren olmadı. zorla istanbuldan haftada iki gün adamı gönderin İzmire- yani eksik eleman-sonra şamar oğlanı gibi vurun ensesine atın dışarı. Siz bu kafayla giderseniz bunlar bizi iyi günlerimiz.ama ben binmem uçaklarınıza...
  • Gn mdr Gürol Yüksel kendine yakışanı yapmalı ve hem şirket içi çalışanlarına hemde basın yoluyla tüm camiaya bir yazılı açıklama yapmalıdır.Bu önemli bir konudur.İnsanlar töhmet altında bırakılamaz ve ortada bir yanlışlık varsa bu tek kişiye indirgenemez.Hersey düzgündü de teknik mdr fuat mı sebep oldu? Başta gebel mdr olmak üzere sorumluluğu yokmudur başkasının? Genel müdür ya açıklam yapıp Fuat beyin yanlışı nedir onu ortaya koymalı yada çalışanına SAHİP ÇIKMALI..yakışanını yapmalı !!!
  • genel müdür işten atılır bu çok kolaydır önemli olan herkesin sırtını dayadğı yerin ne kadar sağlam olmasıdır, bunun örneğini tav izmir de ömer vanlı işten atıldığı zaman gördük. bir kişinin işten atılması üstündeki adamlar istediği için değil altındaki adamlar çomak soktuğu (tabii elinde sağlam belgelerle) için gerçekleşir. bu sistemde sorgulanması gereken shgm'nin denetimleri ne kadar adil ve yansız yaptığıdır. yoksa ben size katılıyorum burada teknik müdürün piyon konumunda görülmesi durumu var ve bu çok nahoş bir durum..
  • Aklıma takılan soruları burda sormak istiyorum: Genel müdür ilave mühendis alınmasına izin vermez. Yetersiz sayıda mühendis bakımı atlar. Mühendise birşey olmaz, genel müdüre SHGM dokunamaz, teknik müdür formunu kaybedip işsiz kalır. 2 sene tekrar form sahibi olamaz, işsiz kalır, çoluk çocuğu zor duruma düşer. Teknik müdürün burda bir kastı yok. Sistemin hatası var. Sistem sahibi genel müdür (accountable mgr). Ona dokunulmaz,şirkete sadece para cezası verilir. O zaman SHGM düşünmeli: Teknik müdürün formunu iptal etmek adil mi? O kişinin vebalini taşıyabilirler mi?
  • bu vahim durumu kimlik sorunu olarak yorumlayan arkadaşa kesinlikle katılıyorum. çünkü bu şirkette işler kanka ve eş-dost ilişkileriyle yürüyor, bir kişi aynı anda 5 pozisyona bakabiliyor, onlar da ne olduklarını bilmiyorlar aslında. ciddi bir teftiş ve tanzime ihtiyacı var bu firmanın..
  • unutulmamalı ki bir şirkette eğer bir maliyetten kaçılıyorsa bunun risk hesabı da mutlaka yapılır. birilerinin ipinin çekilmesi gerekmiş, teknik müdürü kolay para görüp onu harcamışlar ama aslında genel müdürün kellesi gitmeliydi...bir genel müdürün haberi olmadan birşeyler atlanamaz.
  • İzair in sahipleri kimdir..% 3 % 4 pay sahibi izmirli iş adamları mı..yoksa %20 il Ali sabancı mı?Bu şirket pegasus mudur İzair midir* Y ada Izair kimdir? Buşirketin KİMLİK sorunu var maaalesef..Pegasus un bayan yöneticisinden koordinatör olursa ( genel müdür varken ne işe yaracak sa !! ) flight engineeer den baş pilot olursa..oğlunu pilot olarak alandan eğitim müdürü olursa, adı var kendi yok teknik müdür olursa bu izair daha çoookkkk ceza öder..
  • Acaba THY AO kültürüyle ve felsefesiyle özel havayolculukmu olamuyor ne. Konuya biraz da böylemi baksak. Yönetim mantalitesinde sorun olamazmı? bütün mühendisler ve teknik müdürler kötü olamazki. Acaba bunlar kötümü yönetiliyor?
  • Yöneticilik zor iştir. Hele teknik müdürlük belli vasıflar ister. Bir teknik müdürün maaşı bu yüzden neredeyse başbakanın maaşı kadardır. Bu nedenle teknik müdürün sorumluluğu çoktur. Sorumluluk verdiği mühendisin yaptığı işlerin doğruluğunu kontrol etmek teknik müdürün işidir. Ama malesef ahbap çavuş ilişkileriyle işler yürütülmeye çalışılırsa sonuç böyle olur.
  • Bir havayolu şirketinde uçuş güvenliği herşeyin üstündedir. İzair kurulduğu günden beri teknik müdürlüğü gereksiz para harcayan bir unsur olarak gördü. Şirketin yöneticileri sadece kar amacı güttüler ve giderleri azaltmak için bakımları, teknik problemlerin çözümünü hasır altı ettiler. Pegasus devraldıktan sonra da pek birşey değişmedi. Sonuçta günü kurtarmaya çalışan yöneticiler, üç kuruş maliyetten kaçalım derken, çok daha büyük külfetlerle karşı karşıya kaldılar.

İzmir merkezli operasyon gerçekleştiren İzAir, gün geçmiyor ki hatalarından dolayı bir darbe almasın. Geçtiğimiz aylarda teknik bakımların atlanmasından dolayı 1 milyon 600 bin YTL’lik para cezasıyla sarsılan İzAir’in teknik müdürleri Fuat Kadayıfçı’nın da Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından görevinden alındığı öğrenildi. Teknik bakımların atlanmasından sorumlu tutulan Fuat Kadayıfçı’nın görevden alınması “İzAir’de neler oluyor” sorusunu akla getiriyor.

 

İzAir’in büyük ortağı Pegasus Havayolları da teknik konulardaki aksamalar nedeniyle Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yüklü miktarda para cezasına çarptırılmış ve teknik müdürleri de görevinden alınmıştı. Pegasus Havayolları, bu karara itiraz ederek yargıya gitmiş ve yürütmenin durdurulmasını istemişti. Ancak mahkeme yürütmenin durdurulması talebini reddetmişti. Pegasus Havayolları ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü arasındaki mahkeme devam ediyor.

 

Almanya’da “Sabancı Güvencesiyle” şeklinde reklâmlar veren İzAir’in büyük ortağı Pegasus Havayolları’nın teknik konularda bakım atlaması dikkat çekiyor. İzmirli işadamlarının kurduğu İzAir’in yönetimi de  yüzde 20’lik ortaklığı bulunan Pegasus Havayolları tarafından belirleniyor.

AirportHaber Özel

İzAir’e Teknik Darbe

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

aliziya kavaklı az ~ 11 yıl önce
kaç yıl oldu şu sorulara cevap veren olmadı. zorla istanbuldan haftada iki gün adamı gönderin İzmire- yani eksik eleman-sonra şamar oğlanı gibi vurun ensesine atın dışarı. Siz bu kafayla giderseniz bunlar bizi iyi günlerimiz.ama ben binmem uçaklarınıza...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazilet ~ 16 yıl önce
Gn mdr Gürol Yüksel kendine yakışanı yapmalı ve hem şirket içi çalışanlarına hemde basın yoluyla tüm camiaya bir yazılı açıklama yapmalıdır.Bu önemli bir konudur.İnsanlar töhmet altında bırakılamaz ve ortada bir yanlışlık varsa bu tek kişiye indirgenemez.Hersey düzgündü de teknik mdr fuat mı sebep oldu? Başta gebel mdr olmak üzere sorumluluğu yokmudur başkasının? Genel müdür ya açıklam yapıp Fuat beyin yanlışı nedir onu ortaya koymalı yada çalışanına SAHİP ÇIKMALI..yakışanını yapmalı !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaleil ~ 16 yıl önce
genel müdür işten atılır bu çok kolaydır önemli olan herkesin sırtını dayadğı yerin ne kadar sağlam olmasıdır, bunun örneğini tav izmir de ömer vanlı işten atıldığı zaman gördük. bir kişinin işten atılması üstündeki adamlar istediği için değil altındaki adamlar çomak soktuğu (tabii elinde sağlam belgelerle) için gerçekleşir. bu sistemde sorgulanması gereken shgm'nin denetimleri ne kadar adil ve yansız yaptığıdır. yoksa ben size katılıyorum burada teknik müdürün piyon konumunda görülmesi durumu var ve bu çok nahoş bir durum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorguç ~ 16 yıl önce
Aklıma takılan soruları burda sormak istiyorum: Genel müdür ilave mühendis alınmasına izin vermez. Yetersiz sayıda mühendis bakımı atlar. Mühendise birşey olmaz, genel müdüre SHGM dokunamaz, teknik müdür formunu kaybedip işsiz kalır. 2 sene tekrar form sahibi olamaz, işsiz kalır, çoluk çocuğu zor duruma düşer. Teknik müdürün burda bir kastı yok. Sistemin hatası var. Sistem sahibi genel müdür (accountable mgr). Ona dokunulmaz,şirkete sadece para cezası verilir. O zaman SHGM düşünmeli: Teknik müdürün formunu iptal etmek adil mi? O kişinin vebalini taşıyabilirler mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaleil ~ 16 yıl önce
bu vahim durumu kimlik sorunu olarak yorumlayan arkadaşa kesinlikle katılıyorum. çünkü bu şirkette işler kanka ve eş-dost ilişkileriyle yürüyor, bir kişi aynı anda 5 pozisyona bakabiliyor, onlar da ne olduklarını bilmiyorlar aslında. ciddi bir teftiş ve tanzime ihtiyacı var bu firmanın..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaleil ~ 16 yıl önce
unutulmamalı ki bir şirkette eğer bir maliyetten kaçılıyorsa bunun risk hesabı da mutlaka yapılır. birilerinin ipinin çekilmesi gerekmiş, teknik müdürü kolay para görüp onu harcamışlar ama aslında genel müdürün kellesi gitmeliydi...bir genel müdürün haberi olmadan birşeyler atlanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şapka ~ 16 yıl önce
İzair in sahipleri kimdir..% 3 % 4 pay sahibi izmirli iş adamları mı..yoksa %20 il Ali sabancı mı?Bu şirket pegasus mudur İzair midir* Y ada Izair kimdir? Buşirketin KİMLİK sorunu var maaalesef..Pegasus un bayan yöneticisinden koordinatör olursa ( genel müdür varken ne işe yaracak sa !! ) flight engineeer den baş pilot olursa..oğlunu pilot olarak alandan eğitim müdürü olursa, adı var kendi yok teknik müdür olursa bu izair daha çoookkkk ceza öder..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fransa ~ 16 yıl önce
Acaba THY AO kültürüyle ve felsefesiyle özel havayolculukmu olamuyor ne. Konuya biraz da böylemi baksak. Yönetim mantalitesinde sorun olamazmı? bütün mühendisler ve teknik müdürler kötü olamazki. Acaba bunlar kötümü yönetiliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpax ~ 16 yıl önce
Yöneticilik zor iştir. Hele teknik müdürlük belli vasıflar ister. Bir teknik müdürün maaşı bu yüzden neredeyse başbakanın maaşı kadardır. Bu nedenle teknik müdürün sorumluluğu çoktur. Sorumluluk verdiği mühendisin yaptığı işlerin doğruluğunu kontrol etmek teknik müdürün işidir. Ama malesef ahbap çavuş ilişkileriyle işler yürütülmeye çalışılırsa sonuç böyle olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Necip ~ 16 yıl önce
Bir havayolu şirketinde uçuş güvenliği herşeyin üstündedir. İzair kurulduğu günden beri teknik müdürlüğü gereksiz para harcayan bir unsur olarak gördü. Şirketin yöneticileri sadece kar amacı güttüler ve giderleri azaltmak için bakımları, teknik problemlerin çözümünü hasır altı ettiler. Pegasus devraldıktan sonra da pek birşey değişmedi. Sonuçta günü kurtarmaya çalışan yöneticiler, üç kuruş maliyetten kaçalım derken, çok daha büyük külfetlerle karşı karşıya kaldılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000