31 Ekim 2009, Cumartesi 10:16:59

KTHY'nin başı cezalarla dertte!

Gaziantep’den İngiltere’ye KTHY ile uçan sahte pasaportlu, sahte vizeli veya sahte kimlikli yolcular yüzünden havayolu şirketi İngiliz makamlarına, her ay onbinlerce sterlin ceza ödüyor. Her Gaziantep uçağında sahte pasaportlu yolcu veya ilticacı olduğu iddia edildi.
  • Kthy'nin Türkiyede çalışan personellerine çıkışlarının verildiği doğrumu acaba?
  • bende kthy de çalışan bir personelim benimde ihtiyaçlarım var ama kthy nin canı sağolsun isterse ayın 25 de versin meteliğe kurşun atıyorum iki çoçuğum var ama yinede kthy nin canı sağolsun
  • KTHY ye hat bakımı yapan anlaşmalı kuruluş THY alacaklarını tahsil edemediğinden ötürü KTHY ye hat bakımını durdurdu.
  • YORUMLARDAN ANLAŞILDIĞINA GÖRE TÜRKİYEDEKİ PERSONELLERİN SÖZLEŞMELERİ YENİLENİYOR GALİBA.
  • TURKIYE KTHY PERSONELININ DURUMU COK DAHA VAHIM NE SENDIKALILAR NEDE KAPSAM DISILAR
  • BİR ÖNCEKİ YORUMA GÖRE TÜRKİYEDEKİ PERSONEL KAPSAM DIŞIMI OLUYOR.
  • TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ DIŞINDA KALAN SENDİKASIZ OLAN PERSONELE KAPSAM DIŞI DENİR
  • Kapsam dışı personel ile ne kast ediliyor.Kıbrıstaki personelmi Türkiyedeki personel mi?
  • kapsam dışı personele sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair mektupları ulaştırıldı. ayrıca bir personele eşi rum diye, birisine tc'de yerine kktc den başkası atansın diye diğer bir şahsa da eşi ve kendisi cumhuriyetçi türk partisi üseyi olduğıu için kesin alınmayacağına dair mektup gönderildi. geri çağrılacak olanlara ve sendikalı personele ise %20 maaş kesintili ve 14. maaşlarını iptal edecek vs şekilde yeniden sözleşme yapacaklarına dair bilgiler geliyor.
  • ŞİRKETİN ESASI KKTC VATANDAŞALRININ BULUNDUĞU BİR YAPIYI OLUŞTURMAKTIR..GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR PERSONEL YAPILANMASI GELECEĞİNDE SIKINTI ÇEKİLMEYECEK BİR EKİP OLMA ÖZELLİĞİ KAYBETTİRİLDİĞİ İÇİN BU SORUNUN ÇÖZÜLMESİ LAZIMDIR..VE GEÇMİŞ TE VE HALA KKTHY HİZMET ETMİŞ TEKNİK KÖKENLİ BİR ÇOK ARKADAŞ VARDIR..SHGM YETKİ CERÇEVESİNDE LİSANSLI İNSANLARIN İSTİHDAM EDİLMESİ(KKTC VATANDAŞI OLANLARÇ)İŞTE BU ŞEKLİ DENEMENİZDE FAYDA OLACAKTIR..DENEMESİ BEDAVA ARAYIN BULUN..

Başı on milyonlarca sterlinlik borçlar nedeniyle sıkıntıda olan Milli Hava yolu Kıbrıs Türk Hava Yolları’nın, Gaziantep’den İngiltere’ye gitmek üzere uçağa binen sahte pasaport, sahte vizeli yolcular yüzünden, onbinlerce sterlin “ceza” ödediği, bu konuyla mücadele için İngiliz Muhacerat görevlileriyle sıkı işbirliği yaptığı ortaya çıktı.

Gaziantep’den kalkan neredeyse her KTHY uçağıyla İngiltere’ye sahte pasaportlu yolcu veya ilticacı geldiği iddia edildi.

İngiliz Home Office görevlilerinin, KKTC pasaport memurları ile işbirliği içinde KTHY’nın Türkiye’de iniş yaptığı noktalarda ve Ercan’da çok sıkı pasaport kontrolu yaptığı ve sahte pasaport veya kimlikle uçağa binmeye çalışanlara izin vermediği bildirildi.

Bu arada KTHY’nın İngiltere’ye gelen her uçağında, yolcuların pasaport kontrolları hemen uçağın kapısında yapılarak, kanunsuz yolla bu ülkeye giriş yapmak isteyenler veya iltica etmek isteyenlere engel olunmaya çalışılıyor.

Salı günü Ercan- Gaziantep- Stansted seferiyle yolculuk yapan Star Kıbrıs ve Ada TV İngiltere temcilsici Mihrişah Safa, bu konuyla ilgili birebir yaşadıkları ve gözlemlediklerini sizler için kaleme aldı.

Safa, Ercan’dan 45 dakika uçuş mesafesindeki Gaziantep Havaalanında, 2 saat uçak içinde bekletildiklerini, bu bekleyiş sırasında pasaport ve el bagajlarının havaalanı polisi tarafından yeniden sıkı şekilde kontrol edildiğini, Gaziantep yolcularının ise tek tek kontroldan sonra uçağa alındıklarını bildirdi.

Sahte “yolcular”

KTHY’nın, özellikle Gaziantep-Stansted seferinde yaşanan bu gecikmenin, sahte pasaport, sahte vize veya sahte kimlikle uçağa binip, İngiltere’ye kanunsuz yolla girmek isteyen yolculardan kaynaklandığı öğrenildi. KTHY’nın, 3 yıldır karşılıklı devam eden Ercan- Gaziantep-Stansted seferlerinde yaşanan sahtekarlık nedeniyle onbinlerce sterlin cezaya çarptırıldığı, sadece geçen ay 30 bin sterlin ceza ödediği ortaya çıktı.

Uçakta pilot ve uçuş ekibinin anonslarında, pasaport ve gümrük kontrollarının Gaziantep Sivil Havacılık ve Alan yetkililerinin isteğiyle yapıldığı ve bu nedenle gecikme yaşandığı bildirildi. Muhabirimizin, kabin görevlilerinden aldığı bilgiye göre Gaziantep seferlerindeki bu olağanüstü durum, özellikle son 2 hafta içinde oldukça sıkılaştırıldı. Gümrük ve pasaport kontrolları artırıldı. Ercan’da pasaport kontroluna giren ve el bagajları kontrol edilen İngiltere yolcuların pasaportları, Gaziantep Polisi tarafından yeniden birer birer kontrol edildi. El bagajlarına da bakıldı. Hem uçak içinde, hem de Gaziantep’den uçağa binecekler için meydanda devam eden kontrollar nedeniyle genelde Antep uçaklarında gecikme yaşandığına dikkati çeken yetkililer, konunun sanılandan çok daha ciddi olduğuna işaret ettiler.

Yarım milyon Sterlinlik ceza

KTHY’den adının açıklanmasını istemeyen bir yetkili, Gaziantep’den İngiltere’ye yolcu kapasitesinin büyük olduğunu, sırf 2009 Ocak ve Eylül ayları arasında 5 bin 188 yolcu’nun İngiltere’den bu destinasyona uçtuğunu belirterek, gazetemize şu açıklamayı yaptı;

“Gaziantep’e üç yıl önce seferlere başladık. Sizin de gördüğünüz gibi Ercan’dan binip orada inen, ayrıca Stansted’e uçan yolcu sayımız oldukça fazla. Eskiden Antep yolcusu, 1,5 saat uzaklıktaki Adana’ya gidip, İngiltere uçağına binerdi. KTHY’nın Türkiye’de durduğu ve buralara yolcu taşıdığı destinasyonlar İzmir, Bodrum, Dalaman, Antalya, Adana ve Gaziantep.. İngiltere’den de Manchester, Birmingham, Heathrow, Stansted, Gatwick’den kalkıyoruz. Gaziantep seferleri , Stansted ağırlıklı. Yaz aylarında bazen günde üç seferimiz oluyor.

Gaziantep’deki sahte pasaport, vize sorununu bir süre öncesine kadar Antalya hattımızda da yaşıyorduk. Ancak bunun önüne bir yerde geçildi. Antep yolcuları arasında sahte Avrupa Birliği üyesi pasaportuyla uçağa binenler de oluyor. Bunlar ya başka kimlikle uçağa biniyorlar, ya pasaportta fotoğraf değiştiriyor, yolculuk sırasında sahte pasaportu yok edip, inişte İngiliz muhacerat görevlilerine esas kimliğini gösterip, iltica başvurusunda bulunuyor.

Bildiğiniz gibi her kaçak yolcu için hava şirketleri, 2 bin sterlin ceza ödemek durumunda. Yarım milyon sterline kadar yükselen KTHY’nın cezaları olmuştur. Daha geçen ay 30 bin sterlin ceza ödedik. Ayrıca sorguya alınan, otellerde kalan her kaçak yolcunun masrafını da biz ödemekle yükümlüyüz. Bu kaçak yolcular nedeniyle hava şirketimize çok büyük cezalar geliyor, korkunç zararlara uğruyoruz.”

KTHY görevlisinden şok iddia: "Gaziantep'te sahte pasaporta göz yumuyorlar!"

Sorunun, Gaziantep’deki havaalanı pasaport görevlilerinin sahte pasaport veya vizeye göz yummasından kaynaklandığını ileri süren aynı KTHY görevlisi, iddialarına şöyle devam etti;

“Gaziantep’den KTHY uçağına insan dolduruyorlar. Eskiden Antalya’da benzeri durum vardı. İngilizler orada sıkı tedbirler aldı, olay durdu.. Şimdi Antep meydan görevlileri sahtekarlık yapıyor. Kıbrıs’tan çıkışta İngiltere vizesi var mı yok mu, pasaportlar tamam mı, değil mi bakılıyor. Vizenin, pasaportların yüzde 100 doğru olması lazım.

Ama Gaziantep görevlileri bile bile uçağa bu insanları uçağa koyuyorlar. Bazan günde 3-4 tane böyle kaçak yolcu çıkıyor.

Yazın bazen Gaziantep’ten Stansted’e günde üç seferimiz oluyor. Yaz aylarında cezalarımız ayda 30 bin sterlini buldu. Geçen ay Ercan’da Home Office’in Immigration memuru vardı. KTHY’nın indiği alanlara gidip, oradaki pasaport memurlarına eğitim veriyorlar. Sahte pasaport, vize nasıl yakalanır onu öğretiyorlar.
Gaziantep’den Stansted’e kalkan her KTHY uçağında sahte pasaportlu yolcu veya ilticacı yolcu oluyor. Kıbrıs’tan Türkiye’ye hem KTHY’nın memurları kontrole gidiyor, hem de İngilizler. Sahte pasaport KTHY’na onbinlerce sterline mal oluyor”

Uçağın kapısında kontrol yapılıyor

Konunun ciddiliği, KTHY yetkililerini endişelendirirken, İngiliz İçişleri Bakanlığının sahte pasaportla İngiltere’ye giriş yapmaya çalışanlara havaalanlarında müdahale ettiği ve uçağa almadığı bildirildi.

Muhabirimiz, Gaziantep üzerinden Stansted’e geldiği gün birkaç yolcunun bu nedenle uçağa alınmadığını yolculardan öğrendi. Ayrıca, Gaziantep uçaklarında her yolcunun, hakkı olandan bir misli fazla bagaj ile gelmek istemesi nedeniyle ağırlık sorunu yaşandığı, birçok seferde yolcu bagajlarının uçağa alınmayıp, başka seferlerle gönderildiği, Salı günü de bunun tekrarlandığı öğrenildi.

(Star Kıbrıs)

KTHY'nin başı cezalarla dertte!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

Misafir ~ 15 yıl önce
Kthy'nin Türkiyede çalışan personellerine çıkışlarının verildiği doğrumu acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
bende kthy de çalışan bir personelim benimde ihtiyaçlarım var ama kthy nin canı sağolsun isterse ayın 25 de versin meteliğe kurşun atıyorum iki çoçuğum var ama yinede kthy nin canı sağolsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
KTHY ye hat bakımı yapan anlaşmalı kuruluş THY alacaklarını tahsil edemediğinden ötürü KTHY ye hat bakımını durdurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
YORUMLARDAN ANLAŞILDIĞINA GÖRE TÜRKİYEDEKİ PERSONELLERİN SÖZLEŞMELERİ YENİLENİYOR GALİBA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TURKIYE KTHY PERSONELININ DURUMU COK DAHA VAHIM NE SENDIKALILAR NEDE KAPSAM DISILAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
BİR ÖNCEKİ YORUMA GÖRE TÜRKİYEDEKİ PERSONEL KAPSAM DIŞIMI OLUYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ DIŞINDA KALAN SENDİKASIZ OLAN PERSONELE KAPSAM DIŞI DENİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Kapsam dışı personel ile ne kast ediliyor.Kıbrıstaki personelmi Türkiyedeki personel mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
kapsam dışı personele sözleşmelerinin yenilenmeyeceğine dair mektupları ulaştırıldı. ayrıca bir personele eşi rum diye, birisine tc'de yerine kktc den başkası atansın diye diğer bir şahsa da eşi ve kendisi cumhuriyetçi türk partisi üseyi olduğıu için kesin alınmayacağına dair mektup gönderildi. geri çağrılacak olanlara ve sendikalı personele ise %20 maaş kesintili ve 14. maaşlarını iptal edecek vs şekilde yeniden sözleşme yapacaklarına dair bilgiler geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
ŞİRKETİN ESASI KKTC VATANDAŞALRININ BULUNDUĞU BİR YAPIYI OLUŞTURMAKTIR..GEÇMİŞTE YAPILAN HATALAR PERSONEL YAPILANMASI GELECEĞİNDE SIKINTI ÇEKİLMEYECEK BİR EKİP OLMA ÖZELLİĞİ KAYBETTİRİLDİĞİ İÇİN BU SORUNUN ÇÖZÜLMESİ LAZIMDIR..VE GEÇMİŞ TE VE HALA KKTHY HİZMET ETMİŞ TEKNİK KÖKENLİ BİR ÇOK ARKADAŞ VARDIR..SHGM YETKİ CERÇEVESİNDE LİSANSLI İNSANLARIN İSTİHDAM EDİLMESİ(KKTC VATANDAŞI OLANLARÇ)İŞTE BU ŞEKLİ DENEMENİZDE FAYDA OLACAKTIR..DENEMESİ BEDAVA ARAYIN BULUN..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000