09 Ekim 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

THY’nin İsrail seferleri - İnisiyatife denk gelmek

İsrail ile Filistin arasında yaşananlar sonrası Tel Aviv’de hava trafiği durma noktasına geldi. İstanbul- Tel Aviv seferlerini 15 yıl boyunca alternatifsiz olarak yapan THY bu kente seferleri henüz durdurmadı. Avrupa’dan bir çok havayolu seferleri durdurma kararı alırken THY bu yolu seçmedi.

Direkt olarak sefer durdurmak çok keskin bir sonuç olabilirdi belki ama en azından THY’nin birkaç günlüğüne durumu izlemek açısından seferleri askıya almasını bekledim. 

Bugünkü seferlere baktım, gece sonrasındaki bazı seferler iptal edilmiş, bazıları ise gecikmeli de olsa yapılmış görünüyor.

Seferler şimdilik devam ediyor. Umalım da korkulan bir durum yaşanmasın. Emniyetli uçuşlar olsun.

İnisiyatif konusu

Hafta içi Sunexpress’in basın toplantısı için Antalya’daydım. İstanbul kalkışı tam da Hava Trafik Kontrolörlerinin inisiyatif almadan çalışma kararı aldığı güne denk geldi. Uçak içinde yaklaşık 1 saate yakın bekledik. Antalya’ya inişte ise yanılmıyorsam 15 dakika kadar havada turladık. 1 saatlik uçuş 2.5 saati buldu.

Kontrolörler bunu ayda 2 kez yapacaklar.

İnsan direkt yaşayınca durumu daha iyi anlayabiliyor.

Sefer gecikmesi bildiğiniz gibi operasyonel giderleri artırıyor. Yani bildiğiniz para kaybı. Herkese dokunuyor bu durum.

Neyse geç olsun güç olmasın.

Herkese hayırlı uçuşlar…

THY’nin İsrail seferleri - İnisiyatife denk gelmek

Yorumlar

AlfaBravoCharlie ~ 7 ay önce
Çözüm belli hava trafik hizmetlerinin özelleştirilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco da adaletsizliği anlatsaniZ ~ 7 ay önce
Fatih bey geçen gün Bi haber yaptınız devamı gelecek dediniz doco çalışanları isyanda maaş alamıyorlar adalet kalmadı kul hakkına giriyorlar esenyurt dan orhanli ya ise götürüyorlar personel çıkmak için yöneticilere gidiyorlar çıkarmıyorlar yeni aldıkları personelin hepsi işten çıktı 10 yıllık personelden daha fazla maaş alan yeni personel bu işe bu maaş mı olur dediler ve hepsi işi bıraktı ama doco yöneticileri 7 yıldır tek dedikleri şey bu ay kıdem olacak ama ve her aynı herkesin ağzında aynı laf önümüzdeki ay olacak böyle dünya markası Bi şirket böyle nasıl yönetiliyor anlamak mümkün değil şunu konuları Bi gündeme getirseniz çok seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımm ~ 7 ay önce
Fatih bey ayda değil hafta da 2 kez yapılacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hak verilmez ~ 7 ay önce
Alınır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Augustus ~ 7 ay önce
Siz en iyisi yola çıkmadan bir hava durumuna bir de iaçye bakın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000