21 Ağustos 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Şikayetlerimi yazmakla bitiremem öncelikle tahammül edemediğim şeyler bazı arkadaşlarımıza posta başları psikolojik baskı yapıyor örnek veriyorum vardıyanın başında su içmek istedi sen hak ettin mi diyerek elindeki suyu alıp döktü bu çok çırkın bir davranış onun dışında habip isimli şefin davranışları persolene karşı çok kaba ve küfür içerikli ve kimse buna ses çıkaramıyor nedeni ise yönetim bir şeklide onu koruyor bunların dışında 8 saat mesai ağır geliyor insanların bünyesi kaldırmıyor benim docaya girdikten sonra boynum ve benim fıtık her verilen ağır işi yapamadığımzda şeflerın tepkisi sert oluyor sağlığımız maalesef gidiyor ve yeni gelen personel ile aldığımız maaş aynı eski personele yapılandırma yapılırsa daha motive olacağını düşünüyorum.
  • Doco firmasının 10 yıllık elemanıyım gelen 1 aylık elemanla aynı paraya çalışmak adaletsizlik. İkincisi 1 yılda 15 gün izin alma hakkın var onu bile kullandırtmıyorlar
  • Acil vardiya sistemi değişmesi gerekiyor prim para falan istemiyoruz ahmet bolat başkanım alah rızası için tgs gibi 2+2+2+2 olsun evimizi ailemizi göremiyoruz geceden sabah izine çıkıyoruz ertesi gün öğlen işe bu mu izin dinlen me hiçbir sosyal hak yok birisi lütfen el atsın bu doco num düzenine
  • Arkadaşlar özel sektörde daha iyi iş imkanları var wallah ben bu konuda rahatım kafam atarsa çıkar başka işe girerim Sabir sabır nereye kadar.
  • 5 yildir calisiyorum ne hakkimiz veriliyor nede birsey surekli is is is baska birsey yok surekli mesai birakiliyoruz biz insan degilmiyiz ailemizledemi vakit geciremiycez calisma saatlerine ve bu mesai isine biri cozum bulsun insanlar artik mutsuz mecbur oldugu icin calisiyor
  • Postabaşları 2 li vardiya düzeninde çalışıyor ünvanını olmayan postabaşı yardımcıları 2 li vardiya düzeninde çalışıyor haftalık 2 gün izin yapıyorlar gariban işçiler haftada birgün izin yapıyor gecenden çıktığımız gün bile izin ertesi gün işbaşı nerede ADALET.
  • İnsanlar mecburen köleliği tercih ediyor postabaşları çoğu iyi değil birde postabaşı yardımcıları var işten anlamayan personele baskı kurarak nefes almasını engelleyerek bir yere varmaya çalışan tipler geceden çıktığın gün izinlisin ertesi gün işbaşı 8 saat üstüne bir 8 saat daha çalışmak zorundasın aileni geçindirmek için 4 saat mesai olsun bari günlük vallahi yazacak çok şey var .
  • Yorulduk albayım hemde çok yorulduk.
  • Herseyden bıktık artık.zerre çalışma hevesimiz kalmadı.tgs işçisine personeline asla değer vermiyor,zaten verdiği maaştan belli.kimse memnun değil bunu bi oturup düşünsünler bence.mesai,mobing,değersizlestirme ne ararsanız var bu şirkette.aile şirketi olmuş,kafanı nereye çevirsem rizeli.turkiyede ilk defa bir şirkette bu kadar Rize toplulugunu gördüm.bu şirkete acilen ayar çekilmesi Lazım.gercekten durumlar çok vahim.
  • Tgs ne demek biliyormusunuz;az personelle çok iş derdinde olan ve düşük maaşla mobing uygulayan bir şirket.sloganlari ise biz bir aileyiz'miş.ne ailesi Allah aşkına.iscine zulüm yapan dilenci maaşı veren,değersiz kılan bir şirket

THY iştiraklerinde neler oluyor

Türk Hava Yolları dışarıdan bakıldığında çalışma şartları ve ekonomik koşulları açısından tercih edilebilir bir şirket haline geldi. Uzun yıllardır sürdürülen sistem artık akıllara bu durumu kazıdı.

Çalışanlarla ilgil gelişmeleri ve özellikle zam haberlerini duyurduğumuzda çokça şikayet de almıyor değiliz. 'Şundan haberiniz var mı, bu durumları neden yazmıyorsunuz' şeklinde serzenişler de sıklıkla bize iletiliyor. Ancak yukarıda da söylediğim gibi THY çalışanı olmak artık kulağa çok hoş geliyor.

THY çalışanlarının avantajlı görünmesinin nedenlerinden biri de bizim ülkemizdeki çalışma koşullarının zorluğundan kaynaklanıyor. Hani gençler iş beğenmiyor argümanı var ya, onu dışarıda bırakırsak özel sektörde mavi yakalı çalışanların durumu oldukça zor. Maaşı, çalışma şartları, sosyal hakları adeta yerlerde. İstisnaları ayırıyorum.

Konuya Türk Hava Yolları penceresinden başlamamın sebebi yanı başındaki şirketlerin durumlarını özetlemekle ilgili.

Mesela THY'nin iştiraki olan ikram şirketi Turkish DO&CO'da neler oluyor bir bilseniz!

Mavi yakalı personel hepten bitmiş durumda. 15 saatin üstünde çalışanlar var. 3-5 saat uyku uyuyup uykusundan uyandırılarak işe çağrılan mı dersiniz, 'daha doğru düzgün uyumadım bile' diyenlerin üstleri tarafından üstü kapalı tehdit edilmesi mi dersiniz, aldıkları üç kuruş paraya bir günlerinin 3'te ikisini verenleri mi dersiniz!

Ya da yemek yemeye bile fırsat bulamamaları mı dersiniz. Çalıştıkları 15 saatlik mesaide bari baskı yapılmasın diye insan içinden geçiriyor ama ne fayda! 

Beyler, Turkish DO&CO'da çalışan personelin durumu hiç iyi değil. Mavi yakalılar öyle de beyaz yakalıların durumu farklı mı? Emin olun değil. Üst düzey yönetici değilseniz bu şirkette işiniz çok zor. Yandınız...

İşten çıktınız evimde rahatça bir dinleneyim mi diyorsunuz? Orada durun. Çünkü size evinizde de rahat yok. 

Yapmayın Allah Aşkına... İnsanların üstüne bu kadar gitmeyin. Zaten zor şartlarda çalışıyorlar, biraz huzur verin.

TGS'deki duruma bir bakalım mı?

Oradaki durum DO&CO kadar olmasa da son zamanlarda ciddi sıkıntı var. 

Personelin tuvalette geçirdiği süre bile saniye saniye hesaplanıyor. '12 dakikadır tuvalettesin' diyen şefleri mi söyleyeyim, yoksa onlara 'enselerinde boza pişirin' diyen müdürleri mi?

Yeni bir sistem geldi TGS'ye. Tabletle çalışanların saniyeleri hesap ediliyor. Personelin molası yemeği gibi çıktığı aralar elbette takip edilir. Edilir ki bir suistimal doğmasın. Ama TGS'de son aylarda personele karşı takınılan bir hayli fazla. Kaç yolcuya hizmet edildiğinden tutun da her türlü özel ihtiyaç radara alınmış durumda.

Ne oluyor ki bu şirketlerde? Nedenini bilen var mı?

Zaten gözünün üstünde kaş var diye adam kovuyorsunuz... Bari biraz rahat verin insanlara.

Siz benden daha iyi bilirsiniz elbette ama mutlu olmayan personel verimli olamaz. 

Yok mudur durumdan faydalanıp çalışmayan ve işleri zora sokan personel? Onlar her şirkette var adım gibi eminim. Ama yapmayanları da aynı sepete koyup haksızlık etmeyin. Bunların tespiti o kadar zor değil. 

İştiraklerde çalışan personel THY'ye geçiş yapabilmek için kendini paralıyor. Neden? 

Ama DO&CO'daki durum bambaşka. İlerleyen haftalarda daha detaylı yazacağım...

THY iştiraklerinde neler oluyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (158)

Doco ~ 8 ay önce
Şikayetlerimi yazmakla bitiremem öncelikle tahammül edemediğim şeyler bazı arkadaşlarımıza posta başları psikolojik baskı yapıyor örnek veriyorum vardıyanın başında su içmek istedi sen hak ettin mi diyerek elindeki suyu alıp döktü bu çok çırkın bir davranış onun dışında habip isimli şefin davranışları persolene karşı çok kaba ve küfür içerikli ve kimse buna ses çıkaramıyor nedeni ise yönetim bir şeklide onu koruyor bunların dışında 8 saat mesai ağır geliyor insanların bünyesi kaldırmıyor benim docaya girdikten sonra boynum ve benim fıtık her verilen ağır işi yapamadığımzda şeflerın tepkisi sert oluyor sağlığımız maalesef gidiyor ve yeni gelen personel ile aldığımız maaş aynı eski personele yapılandırma yapılırsa daha motive olacağını düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter ~ 8 ay önce
Doco firmasının 10 yıllık elemanıyım gelen 1 aylık elemanla aynı paraya çalışmak adaletsizlik. İkincisi 1 yılda 15 gün izin alma hakkın var onu bile kullandırtmıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco şöför ~ 8 ay önce
Acil vardiya sistemi değişmesi gerekiyor prim para falan istemiyoruz ahmet bolat başkanım alah rızası için tgs gibi 2+2+2+2 olsun evimizi ailemizi göremiyoruz geceden sabah izine çıkıyoruz ertesi gün öğlen işe bu mu izin dinlen me hiçbir sosyal hak yok birisi lütfen el atsın bu doco num düzenine

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Recep K. M ~ 8 ay önce
Arkadaşlar özel sektörde daha iyi iş imkanları var wallah ben bu konuda rahatım kafam atarsa çıkar başka işe girerim Sabir sabır nereye kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Do&co .. ~ 8 ay önce
5 yildir calisiyorum ne hakkimiz veriliyor nede birsey surekli is is is baska birsey yok surekli mesai birakiliyoruz biz insan degilmiyiz ailemizledemi vakit geciremiycez calisma saatlerine ve bu mesai isine biri cozum bulsun insanlar artik mutsuz mecbur oldugu icin calisiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco da adalet yok ~ 8 ay önce
Postabaşları 2 li vardiya düzeninde çalışıyor ünvanını olmayan postabaşı yardımcıları 2 li vardiya düzeninde çalışıyor haftalık 2 gün izin yapıyorlar gariban işçiler haftada birgün izin yapıyor gecenden çıktığımız gün bile izin ertesi gün işbaşı nerede ADALET.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalım doco ~ 8 ay önce
İnsanlar mecburen köleliği tercih ediyor postabaşları çoğu iyi değil birde postabaşı yardımcıları var işten anlamayan personele baskı kurarak nefes almasını engelleyerek bir yere varmaya çalışan tipler geceden çıktığın gün izinlisin ertesi gün işbaşı 8 saat üstüne bir 8 saat daha çalışmak zorundasın aileni geçindirmek için 4 saat mesai olsun bari günlük vallahi yazacak çok şey var .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 8 ay önce
Yorulduk albayım hemde çok yorulduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İst tgs ~ 8 ay önce
Herseyden bıktık artık.zerre çalışma hevesimiz kalmadı.tgs işçisine personeline asla değer vermiyor,zaten verdiği maaştan belli.kimse memnun değil bunu bi oturup düşünsünler bence.mesai,mobing,değersizlestirme ne ararsanız var bu şirkette.aile şirketi olmuş,kafanı nereye çevirsem rizeli.turkiyede ilk defa bir şirkette bu kadar Rize toplulugunu gördüm.bu şirkete acilen ayar çekilmesi Lazım.gercekten durumlar çok vahim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ist ramp utem ~ 8 ay önce
Tgs ne demek biliyormusunuz;az personelle çok iş derdinde olan ve düşük maaşla mobing uygulayan bir şirket.sloganlari ise biz bir aileyiz'miş.ne ailesi Allah aşkına.iscine zulüm yapan dilenci maaşı veren,değersiz kılan bir şirket

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000