31 Temmuz 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • sadece temmuzda %10 enflasyon varken, southwind airlines'ın personele %0 zam yaptığınıda yazın. Ama nedense onlar haber olmaz...
  • THY'den huzur Hakk'ı alanlar yargıya bile el attılar yüzde yüz
  • O kadar yüklü ve ultra dolgun maaşlar alıyorlar ki tabi istemezler kimse duysun bilsin ne olur ne olmaz biri bir karar alır bunların maaşı ülke şartlarının çok çok üstünde bir el atın makul seviyeye getir der diye korku duyuyorlar
  • Yapılan zam yüzde 34 . İşçi 14000 TL maaş P.basi 18000 maaş Kusuratlati yazmıyorum bu emekçi kardeşlere yemesin icmese yapılan proje evlerin taksitleri odemeyez . . Benim saf emekçi kardeslerim herzaman gibi seçim ayağimlna kandirildi . . .
  • Kim niye başkasının maaşını bilmek ister ki? Özrünüz kabahatinizden büyük, biz bunları yayınlamakla mükellefiz demişsiniz. Daha da yazarım da sizin gibi etik bilmeyen birine karşı yazmaya gerek yok.
  • Birisi! çıkar doktor mühendisle karşılaştırır diğeri yetmez futbolcuyla kıyaslar ya arkadaş eşimizi çoluğumuzu çocuğumuzu arkamızda bırakıp binlerce km uzağa gidiyoruz günlerce olmuyoruz evimizde resmen hırsıza davetiye çıkartmaktır bu.Ne zaman futbolcu kadar maaş alırız o zaman yazarsınız bi zahmet !!!
  • tgs için yapılan %34 zam durumunu da yazarsanız sevinirim. Şu an hiçbir tgs personeli memnun-mutlu değil. Operasyonun yükü TGS üzerinde...yaprak dökümü başlar. 13-14/ 18-19 bin liraya kimse bu işin kahrını çekmez. igada zamlar açıklansın muhtemelen igadan da düşük maaş alacağız. yakında ufs temizlik ile maaş konusunda yarışırız.
  • Sen ne kadar maaş alıyorsun bu sektörde yazdığına göre bizde öğrenelim ?
  • Thy personelin çiftliği haline geldiğinden nasıl korkunç fahiş ücretler alındığının bilinmesini istemiyorlar bazı işe yaramazlar. Yakın zamanda bir Başkan başka büyük bir şirkette ki daha üst pozisyondaki arkadaşına gelirini 1/2 söylüyor, şahit olmuş oldum. Kamuoyu bu kadar yüksek gereksiz maaş ödenmesine haklı olarak yepki gösterir diye korkuyor itiraz edenlet. Şirket para kazanıyor diye konuşulmuyor ama personelin en az %50'si fazla, gereksiz üstelik

THY Genel Kurulu - Personelin maaşları

Türk Hava Yolları'nda merakla beklenen Genel Kurul gerçekleşti. 

Genel Kurul öncesinde Patronlar Dünyası çok önemli bir iş yaparak yönetim kurulundaki değişiklikleri yazdı. Yönetim Kurulu'ndaki Orhan Birdal ve Mehmet Kadaifçiler'in yönetim kurulu üyelikleri sona erdi.

DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin ve pilot Ramazan Sarı yönetim kurulu üyesi oldular. Hayırlı olsun.

Bu değişiklikler elbette üst yönetimde herhangi bir aksamaya neden olabilecek değişiklikler değil. Önemli olan bundan sonra THY ve özellikle TGS'de yaşanacak gelişmeler olacak. Birimlerde ne gibi değişiklikler yapılır, kimler gider kimler kalır henüz muamma. Ancak daha önceki haftalarda yazmıştım. Önemli değişikliklerin olması çok muhtemel.

En çok merak edilen konulardan biri de konut projesi konusuydu. O konuya da açıklıklık getirildi.

Konut projesiyle ilgili detaylı haberleri daha önceki aylarda yayınlamıştık. Burada merakla beklenen konu son durumun ne olduğuydu. THY-Emlak GYO ile bir iş birliği yaptı. Arnavutköy'de 13 bin konutluk bir proje bu. Bu 13 bin konutun 3 binini THY alacak ve personele satacak. Başkan ve üzeri pozisyonda olanların başvurularının yasak olduğu projeye 13 bin çalışan talip oldu.

Şimdi geriye kalan bu 3 bin konutu 13 bin başvuru arasından kimin alacağı. Bunun için bir kura çekilecek ve kazananlar açıklanacak. Sonrasında da ödeme şartlarıyla alım süreci başlayacak. 

Kuranın ne zaman çekileceği ile ilgili herhangi bir açıklama yok. Açıkçası bir bilgi de yok. Yani henüz belirlenmedi. Ama çok uzun sürmeyecek.

ZAM VE ÜCRETLER MESELESİ

Ahmet Bolat'ın yönetim kurulu başkanı olması sonrasında biliyorsunuz çok kez ikramiye, prim ve zam duyuruları yapıldı. Hatta Ahmet Bolat personel tarafından 'Baba' lakabını bile aldı. Biz de sektörün haber kaynağı olarak bunları duyurduk.

Ancak bir problem var.

Personelin bir kısmı 'bizim alacağımız maaşlar, primler ve ikramiyeleri nasıl açık açık yazarsınız' diye çokça tepki gösterdi. Hatta iş öyle bir noktaya daha doğrusu önyargıya geldi ki; Hava İş Sendikası'nın tüm sosyal medya hesaplarından ve internet sitesinden paylaştığı açıklamaları haber yaptığımızda 'Bu bilgileri nasıl yayınlarsınız' diye tepki gördük. Bir ton mesaj geliyor bununla ilgili.

Yani personel bu duruma kızdığı için herkese açık açıklamaları bile bizim bulup yayınladığımızı düşünüyor.

Maaşların açık açık yayınlaması konusundaki tepkiyi anlıyorum ve mantıklı buluyorum. Ancak şunu unutmayalım; biz haberciyiz. Bunu yayınlamakla mükellefiz. Yayınlanmasını istemeyenler olduğu gibi yayınlanmasını isteyenler de çok. Gelen mesajlarda, maillerde ve yorumlarda; 'Size bilgi gelmiştir. Lütfen duyurun' şeklinde epey bir talep alıyoruz.

Nasıl ki spor haberciliği sporcuların maaşlarını yayınlıyorsa, ya da büyük haber kanalları siteleri ve gazeteler yeni ücretlendirmeleri haber yapıyorsa biz de havacılık sektörünün ücretlendirmelerini yazmak zorundayız. 

Tepkileri anlıyorum ama bir de böyle düşünmenizi rica ediyorum.

THY Genel Kurulu - Personelin maaşları

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

southwind ~ 9 ay önce
sadece temmuzda %10 enflasyon varken, southwind airlines'ın personele %0 zam yaptığınıda yazın. Ama nedense onlar haber olmaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huzur ~ 9 ay önce
THY'den huzur Hakk'ı alanlar yargıya bile el attılar yüzde yüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
R E A K S I O N ~ 9 ay önce
O kadar yüklü ve ultra dolgun maaşlar alıyorlar ki tabi istemezler kimse duysun bilsin ne olur ne olmaz biri bir karar alır bunların maaşı ülke şartlarının çok çok üstünde bir el atın makul seviyeye getir der diye korku duyuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 9 ay önce
Yapılan zam yüzde 34 . İşçi 14000 TL maaş P.basi 18000 maaş Kusuratlati yazmıyorum bu emekçi kardeşlere yemesin icmese yapılan proje evlerin taksitleri odemeyez . . Benim saf emekçi kardeslerim herzaman gibi seçim ayağimlna kandirildi . . .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim, niye ~ 9 ay önce
Kim niye başkasının maaşını bilmek ister ki? Özrünüz kabahatinizden büyük, biz bunları yayınlamakla mükellefiz demişsiniz. Daha da yazarım da sizin gibi etik bilmeyen birine karşı yazmaya gerek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enteresan ~ 9 ay önce
Birisi! çıkar doktor mühendisle karşılaştırır diğeri yetmez futbolcuyla kıyaslar ya arkadaş eşimizi çoluğumuzu çocuğumuzu arkamızda bırakıp binlerce km uzağa gidiyoruz günlerce olmuyoruz evimizde resmen hırsıza davetiye çıkartmaktır bu.Ne zaman futbolcu kadar maaş alırız o zaman yazarsınız bi zahmet !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs maaşları ~ 9 ay önce
tgs için yapılan %34 zam durumunu da yazarsanız sevinirim. Şu an hiçbir tgs personeli memnun-mutlu değil. Operasyonun yükü TGS üzerinde...yaprak dökümü başlar. 13-14/ 18-19 bin liraya kimse bu işin kahrını çekmez. igada zamlar açıklansın muhtemelen igadan da düşük maaş alacağız. yakında ufs temizlik ile maaş konusunda yarışırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atölye ~ 9 ay önce
Aynen biz atölye çalışanları bile az alıyoruz teknik personeliz sonuçta uçak teknik personeli ile aramızda dağlar kadar fark var ama bakarsanız her ikimizde teknik iş yapıyoruz THY şirketinin bütün yükünü TGS çekiyor ama zam olayına gelirsek en düşük oranları alıyoruz yeni kurulan TSS firmasının en düşük maaşları bile bizden yüksek
MAAŞ ~ 9 ay önce
Sen ne kadar maaş alıyorsun bu sektörde yazdığına göre bizde öğrenelim ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Helal ~ 9 ay önce
Sen aldığın avantalarida yaz mesela yazdıkların karşılığında. Velhasıl medya önünde transfer olan ünlü insanlarin bireysel kazanclariyla bir şirket çalışanlarını da bir tutuyorsan bı omur nakli olsan fena olmaz
Timsah ~ 9 ay önce
Thy personelin çiftliği haline geldiğinden nasıl korkunç fahiş ücretler alındığının bilinmesini istemiyorlar bazı işe yaramazlar. Yakın zamanda bir Başkan başka büyük bir şirkette ki daha üst pozisyondaki arkadaşına gelirini 1/2 söylüyor, şahit olmuş oldum. Kamuoyu bu kadar yüksek gereksiz maaş ödenmesine haklı olarak yepki gösterir diye korkuyor itiraz edenlet. Şirket para kazanıyor diye konuşulmuyor ama personelin en az %50'si fazla, gereksiz üstelik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçurum ~ 9 ay önce
Ülkenin eğitimci öğretmenleri, hayat kurtaran doktorları bunlar kadar değerli hissedemediler kendilerini. Halk ile arada bir uçurum yarattılar. Ve kendini beğenmiş, kibir abidesi bir topluluk oluştu THY'de.
Biri ~ 9 ay önce
THY personeli, THY yönetimi ve sendikanın oyununa gelmiştir. Önce %21 zam ve ağustos ve Kasım aylarında birer maaş ikramiye verileceği açıklanmıştı. Sonrasında sendikanın güya personelin hakkını savunur gibi zıplamasıyla zam oranı %41'e çıkarıldı. İyi güzel lakin prim olarak Ağustos ve Kasım aylarında verilecek olan ikramiyeler iptal edildi. Burada personel iyi bir kazık yedi. Ahmet Bolat yılın başlarında 2022 deki gibi kardan personele prim dağıtılacağı söylenmişti,bu söz de uçtu.şimdi %41 zammın en az %22si vergiye gidecek. Soruyorum şimdi tek personelinin kazancı nedir? Yoksa 2024 yeni sözleşmede yapılacak Ocak zammının oranını daha düşük belirlemek mi niyetleri?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000