04 Eylül 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Sabiha Gökçen'de 2. pist nihayet açılıyor

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 10 yıla bir yapım sürecinin ardından sonunda 2. pist bu kez açılıyor.

Normal şartlarda 9 yıl gibi bir sürede bir pistin yapılamamış olması imkansızdır. Bunun çeşitli sebepleri var. Zaten 2. pist meselesi ne zaman gündeme gelse İstanbul Havalimanı'nın 4 yılda yapılıp açılması örneği verilir. Bu da çok normaldir, çünkü gerçek bu. 

Bu yıl yaz başlarında 2-3 kez Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pistinin açılacağı haberleri düşmüştü ancak ben bunun gerçekçi bir hedef olmadığını yazmıştım. Ancak bu kez açılacak haberleri gerçekçi hedef gibi görünüyor. Son süreçte DHMİ'nin kalibrasyon uçağı gerekli kontrolleri yapıyor ve ikinci piste ilk inen uçağın da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağı olacak gibi görünüyor.

İhalesi 2014'te yapılan ve 2015 yılında inşaatına başlanan pist bir yılan hikayasi olarak havacılık tarihindeki yerini alacak.

Ancak şu da var ki; Pist açılınca Sabiha Gökçen yine 2 pistle hizmet veremeyecek. 

Çünkü 23 yıldır hizmet veren pist yoruldu ve bir süre bakıma alınacak. Sanırım yaklaşık 1 yıl bu pist bakımda olacak ve Sabiha Gökçen yeni pistiyle hizmet verecek. Yani İSG'de 2 pistle hizmet verilmesi iyi ihtimalle 2024 sonu, diğer ihtimalle 2025 başı gibi görünüyor.

Sabiha Gökçen'de 2. pist nihayet açılıyor

Yorumlar

Nihayet ~ 8 ay önce
Nihayet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000