31 Temmuz 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • YAZIYI SİTE KALDIRMADI. MAHKEME KARARI İLE KALDIRILDI. MAHKEMEYE MÜRACAAT EDEN BOLAT BEY DEĞİL. YK'NIN BAŞKA BİR ÜYESİ. SAĞLIK OLSUN.14 AUG PAZATRTESİ GÖRÜŞMEK ÜZERE
  • Bu haftaki yazınız daha doğrusu Bilal bey'in, neden kaldırıldı yoksa size de mi engel getirildi? Saygılar...
  • Ailesinin Japonyada dava acmasi lazim. Rahmetli orada calistiysa o ulkenin kanununa tabiidir. Insallah annesi bu yorumu gorur ve Japonyadaki mahkemede dava acar.
  • Doco yine hakkımızı yedi sayın bolat %30 zam aldık söz verdiniz eşit olacak diye ikramiye nerede yazık değil mi bize
  • Demekki Koray son ümit olarak seçimlerden sonra bu adaletsiz düzenin, bu hain tezgahların bitebileceğini düşünmüş ve beklemiş. Ancak seçim sonucunda da beklentisi gerçekleşmeyince, tamamen ümidini yitirmiş ve hayatına son vermiş. Yazık!Çok yazık!
  • Sen hala bunların dindar olduğuna mı inanıyorsun? Kardeşim bunlar dinci dinci. Senin gibi saf müminlerin inançlarını istismar eden dinci bunlar. Adamlar gerçekten Allah'tan, hesap gününden korksalar, bunları yaparlar mı?
  • Ben böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Divan Başkanı şirket genel kurulunda off the record yani aramızda kalsın diyerek açıklama yapıyor. Gazeteci de bunu ciddiye alıyor. Komik gerçekten. Hatta gülünç. İkisi de.
  • Konuya tam vakıf olmadan yazmış. Mesele huzur haklarının zaten 62 bin TL olması değil. İyi bir gazeteci olsaydı biraz araştırıp yazardı.
  • Alevi personele yapılan zulümleri de yazın. Biz Ümmet-i Muhammed değil miyiz? Gün gelir devran döner zalimin zulmü yanına kalmaz. Allah, Muhammed, Ya Ali. Benim rabbim belli, seninki para olmuş. Ölüm var unutma, sana soracaklar o 3 arşınlık yerde; Rabbin kim diyecekler, sekerat zordur cevabını unutma.
  • Thy rahmetli konusunda kurnazlık yapıyor ama sorulan sorulara cevap veremezler zira kimin suçlu olduğunu iyi biliyorlar. Bu adına torpil denen bela nasıl bir şeyse böyle bir olayda bile işin içinde. Tokyo müdürü kimden torpilli,kim bu arkasındaki güç? Bunlar ne Allahtan korkmaz kuldan utanmazlarmış. Annesinin ahı çıkar elbet. Ayrıca Bilal Yıldız bey genel kurulda neler sordu,cevaplar neydi,bilen varsa veya kendisi bu yazıyı okursa yazabilir mi?

® KORAY ÖZBAY İÇİN THY YK. BAŞKANININ ACIMASIZ VE HAKİKAT DIŞI BEYANI



THY’nin 25 Temmuz 2023 günü yapılan Genel Kurul Toplantısının sonunda YK Başkanı Bay Bolat “Kimse sormadı ama ben yine de bilgi vermek istiyorum “diyerek Tokyo’da intihar eden Ö. Koray Özbay’ ile ilgili açıklama yaptı. Bu açıklamanın toplantı zaptına alınmayacağını tahmin ettiğimden toplantı iştirakçilerden iki kişiden yapılan açıklama ile ilgili detaylı bilgi aldım.

Bay Bolat’ın beyanına göre THY’ teftiş kurulunun yaptığı araştırma sonucunu rahmetlinin annesi ile paylaşacakmış   Araştırmanın sonucu”.biz olayı böyle gördük. Hukuk yolu açık “şeklinde olacak herhalde. YK Başkanının Genel Kurul Toplantısında yaptığı Konuşmanın tamamına vakıfım.

 06.06.2023 saat 21.30.57’ de Airport haberde Yönetim Kurulu Başkanı Bay Bolat’ın konunun titizlikle araştırıldığına ilişkin bilgilendirmesini okuyarak memnuniyet duymuştuk. Konu ile ilgili THY’ nin hassasiyetini görüp anlamış olmak tabii ki güzeldi. Türk Hava Yollarının konuya yaklaşımın bu paylaşım ile kamuoyuna duyurmuş oldu Bay Bolat.

Şirketin Baş müfettişini Japonya’ya göndereceğini kamuoyuna açıklayan Bay Bolat, aradan hayli zaman geçmesine rağmen yapılan araştırma sonucunu bugüne kadar kamuoyu ile paylaşmadı. THY Genel Kurul Toplantısında bu konuda sınırlı bir zümreye açıklama yaptı ve de verilen bu bilgi tabii ki toplantı zaptına geçmedi. Kaydı kuydu yok.

Ben hukukçu değilim. Hukuk konusunda bir tek Basın hukuku dersi aldım. Ama hukukun bir mantık konusu olduğuna inanırım. Dünyanın sayılı hukukçularından biri “Hukuk Asgari Ahlaktır “sözü ile birçok şeyi ortaya koymuş.

Müteveffanın Japonya da birlikte olduğu kişilerle konuşarak ve bazı arkadaşları ile yaptığı WhatsApp yazışma bilgileri ile şekillendirilen rapora dayanarak konuşma alt yapısını oluşturan THY YK Başkanı genel Kurul katılımcılarına hitap ederken bir arka fon ses 1000- 1500 adet mesajlaşmayı 4 THY mensubunun okuduğunu ifade ettiği söylendi bana. (?) 1000-1500 adet WhatsApp yazışmasından esinlenen bir rapora istinaden şekillendirilmişti o enfes konuşma. Genel Kurulda kendisine yöneltilen sualleri cevaplamayı bir ay öteleyen YK Başkanı kendisine hiç sorulmayan bir konuda açıklama yapma gereği duymuştu.

THY’ nin rahmetli tarafından suçlanan personelini savunmak isteyeceği malum. Biz de olsak bunu asgari denemek istemez miyiz?  Bilemiyorum.

Ben kişisel olarak tanımadığım, iki ay önce arayıp temas kuramadığım bu Zafer biraderin böylesine çirkinlik ötesi bir hatanın tarafı olmasını mümkün görmüyorum. Ayrıca 4-5 sene önce TGS’ den ayrılmış olan Zafer Beyi de çok iyi tanıyan insanlar da sistemde halen mevcut. Ancak bunu ifade edip edemeyeceklerini değerlendirmek gerekir. Zira açıklamayı yapan zat (THY YK Başkan) aynı zamanda TGS’ nin de YK Başkanı TGS’ de yönetim THY’ de. Bilmem anlatabiliyor muyum?

İşten atılan personelin hakkı olan pass bilet haklarının kendilerine teslimini veya emekli hüviyet kartlarının kendilerine verilmesini tartışmıyoruz.  Ortada bir can kaybı var. Belki de kuruluşunuz personelinin bunda hukuken bir hatası yoktur veya mevcutsa da hatayı ispatlamak mümkün olmayabilir. Acaba neden asılsız ve acımasız sebepler uydurulmasını uygun gördünüz diye sormak gerek kendilerine. Uygun gördünüz diyorum zira hiçbir teftiş kurulu raporu bağlı olduğu makam (İcra Komitesi Başkanlığı) tarafından onaylanmadan, açıklama yapmak dahil hiçbir icrai işlemin mesnedi olamaz. Dolayısı ile raporun onaylayan makamın görüş ve fikri olduğunu kabullenmek gerekir.

Rahmetlinin cenazesinde ağlayarak: “Benim oğlumun başını yediniz. Allah sizi bildiği gibi yapsın. Hepsinin her şeyi ortaya çıkacak. Bunun hesabını soracağız milletçe. Benim oğlumu mahvettiler, benim oğlumun canına kastettiler. Benim çocuğum pırıl pırıldı. Bu muydu mükâfatı. Niye benim çocuğumu hedef aldılar. Kullandılar, paçavra gibi attılar benim evladımı. Ben onu bu günler için mi yetiştirdim. Hiç kimse aramıyor. Çünkü suçlular. Dürüst insanların hali bu oluyor. Annelerin yürekleri yanıyor. Ben oğlumu böyle mi gönderecektim, böyle mi bekleyecektim. Adalet istiyoruz” diyen annesine, Genel Kurulda yaptığı açıklama doğrultusunda gönül rahatlığıyla, “biz olayı böyle gördük, hukuk yolu açık” diyebilecek mi?

Bu arada konu ile ilgili ilk yazımızda cevaplanmasını rica ettiğimiz suallerden 5 adedini tekrarlıyorum. Her ne kadar THY’ nin statüsü akıl karıştırsa da (%50’ den fazlası halka ait olup şirket yönetimi tümü ile THY ‘de) bu aralarda şayet şirket bir devlet kuruluşu olarak kabul görüyorsa bu suallerin cevaplanması gerekir. Tabii bu durumda “THY Özel bir şirkettir” paravanasının arkasında yer alınacağını ve sorulara cevap verilmeyeceğini bilmemize rağmen bunu ifade ediyorum.

Acaba Baş müfettişiniz bunlarla da ilgilenecek zamanı bulamadılar mı? İ Bunların cevaplanması gerekmektedir zannederim. Bu sorular rahmetlinin anlatımının doğruluğunu destekleyecek hususlar olup bu konuda Türk Hava Yollarının açıklama yapmaktan kaçınacağını da biliyorum. Yine de saygıdeğer Teftiş Kurulu Başkanı bu konuları araştırarak size arz etse, en azından siz bir şeyleri öğrenmiş olurdunuz.

1.Tokyo Havalimanında kaç adet Yer Hizmeti (Handling) şirketi mevcuttur. Tokyo Müdürlüğünce yapılan araştırma sırasında şirketimizin hizmetine kaç yer hizmeti şirketi talip olmuştur? İş hangi usul (teklif alma – ihale vb..) ile adı geçen firmaya verilmiştir. Tokyo Meydanında mevcut olan handling şirketleri ile de görüşüp THY’ nin bu konudaki geçmişe yönelik tutumlarını da öğrenmekte fayda mülahaza edilmektedir. (Tokyo meydanında bir tek yer hizmeti şirketi varsa bu bilgimiz dışındadır.)

2.Video’ da Tokyo Müdürü’nün kuzeni olarak adı geçen Alican Gürsoylar Tokyo THY’ ye hizmet veren handling şirketine hangi tarihte işe girmiştir?  Hangi tarihte müdür olmuştur? Bu tarih THY yer hizmeti ihalesi tarihinden önce midir / sonra mıdır? Rahmetlinin Videoda THY ihalesinin kendilerine verilmesi şartı ile müdür yapıldığı iddiası doğru mudur?

3.Bir yıl sonra, yabancı dile (Japonca ve İngilizce lisanına) vakıf olmayan Burhan Bayhan ile Alican Gürsoylar ’ın THY Tokyo Müdürlüğü’ne mülakatla mahalli personel olarak alındıkları doğru mudur?

4.Video ’da adı geçen şahsın Osaka hattı açılmadan Osaka Müdürü olarak atandığı, (işe alındığı) ancak daha sonra pandemiye bağlı olarak, hat açılışının gecikmesi nedeni ile 3 yıl maaş alıp, Tokyo’da kaldığı iddiası doğru mudur?

5.Hizmet aldığımız Yer Hizmeti kuruluşunca Manuel balans düzenlenemediği için, 2018 yılında sefer iptali yaşandığı doğru mudur? Bu olay soruşturulup bütün mali ve idari boyutlarıyla ortaya gerekli işlemler yapılmış mıdır? Video’ da isimleri geçen merkezde çalışıp bu konuya müdahil olan ve adı geçen destekçi olarak belirtilen personelin fonksiyonları nelerdir. Olay hakkında inceleme ve soruşturma için herhangi bir müfettiş gönderilmiş midir? Veya Tokyo Müdürü konu hakkında araştırma yapıp sonucunu bağlı olduğu makama göndermiş midir? Oluşan zarar yer hizmetleri firmasından tahsil edilmiş midir?

Tabii ki Sn. Bolat “Bunlar iç konularımızdır ve kimseyi ilgilendirmez “diyebilirler. Bu da bizi şaşırtmaz.

® KORAY ÖZBAY İÇİN THY YK. BAŞKANININ ACIMASIZ VE HAKİKAT DIŞI BEYANI

Yorumlar Tüm Yorumlar (58)

CVP SN ÇETİN BEY ~ 9 ay önce
YAZIYI SİTE KALDIRMADI. MAHKEME KARARI İLE KALDIRILDI. MAHKEMEYE MÜRACAAT EDEN BOLAT BEY DEĞİL. YK'NIN BAŞKA BİR ÜYESİ. SAĞLIK OLSUN.14 AUG PAZATRTESİ GÖRÜŞMEK ÜZERE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin bey ~ 9 ay önce
Bu haftaki yazınız daha doğrusu Bilal bey'in, neden kaldırıldı yoksa size de mi engel getirildi? Saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Japonyada dava ~ 9 ay önce
Ailesinin Japonyada dava acmasi lazim. Rahmetli orada calistiysa o ulkenin kanununa tabiidir. Insallah annesi bu yorumu gorur ve Japonyadaki mahkemede dava acar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah Doco vah Doco ~ 9 ay önce
Doco yine hakkımızı yedi sayın bolat %30 zam aldık söz verdiniz eşit olacak diye ikramiye nerede yazık değil mi bize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAZAMAMIŞ.cvp ~ 9 ay önce
Demekki Koray son ümit olarak seçimlerden sonra bu adaletsiz düzenin, bu hain tezgahların bitebileceğini düşünmüş ve beklemiş. Ancak seçim sonucunda da beklentisi gerçekleşmeyince, tamamen ümidini yitirmiş ve hayatına son vermiş. Yazık!Çok yazık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaziye göknil gök Şen Orhan doğan ~ 9 ay önce
Üç tane görme engelliye mobbing yapan, bizleri de dışlar bir şekilde işten gönderen, yapılan emekleri çöpe atan, iki tane personel hala Türk hava yollarında cebine para dolduruyor, Bilal ekşi Bilal ekşiah Bilal ekşi nasıl canını verecek bakalım. İşi bilmeyen liyakatsız tekrar söylüyorum altını çize size samimiyetimle söylüyorum yalan söyleyen de namerttir, liyakatsız Şaziye göknil gökşen hanım,. ekip iletişimin sorunlarını belediyenin kuyusuna atın diyen, şimdi yurtdışına müdür olan Orhan Doğan. Kimsenin ahın kimsede kalmayacak.
Hayrete ~ 9 ay önce
Sen hala bunların dindar olduğuna mı inanıyorsun? Kardeşim bunlar dinci dinci. Senin gibi saf müminlerin inançlarını istismar eden dinci bunlar. Adamlar gerçekten Allah'tan, hesap gününden korksalar, bunları yaparlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off the record ~ 9 ay önce
Ben böyle bir şey ne gördüm ne duydum. Divan Başkanı şirket genel kurulunda off the record yani aramızda kalsın diyerek açıklama yapıyor. Gazeteci de bunu ciddiye alıyor. Komik gerçekten. Hatta gülünç. İkisi de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
off the record cvp ~ 9 ay önce
Gazeteci dediğin iktidar ve Thy'deki torpilli yandaşlarının adamı,destekçisi,aksi olsa Thy gibi iktidarın çiftliği haline gelmiş bir yerin genel kurulunda başkan güya gazeteci olan birine off the record açıklamayapabilir mi? Yaptı,güya gazeteci bunu tek taraflı,yanlı,güzelleme yaparak yazabilir mi? Burası Türkiye, koltuk,para ve çıkar için herşeyin çivisinin çıktığı yer ne acı ki.
DİĞER YAZAR ~ 9 ay önce
Konuya tam vakıf olmadan yazmış. Mesele huzur haklarının zaten 62 bin TL olması değil. İyi bir gazeteci olsaydı biraz araştırıp yazardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alevi Personel ~ 9 ay önce
Alevi personele yapılan zulümleri de yazın. Biz Ümmet-i Muhammed değil miyiz? Gün gelir devran döner zalimin zulmü yanına kalmaz. Allah, Muhammed, Ya Ali. Benim rabbim belli, seninki para olmuş. Ölüm var unutma, sana soracaklar o 3 arşınlık yerde; Rabbin kim diyecekler, sekerat zordur cevabını unutma.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehaye ~ 9 ay önce
Thy rahmetli konusunda kurnazlık yapıyor ama sorulan sorulara cevap veremezler zira kimin suçlu olduğunu iyi biliyorlar. Bu adına torpil denen bela nasıl bir şeyse böyle bir olayda bile işin içinde. Tokyo müdürü kimden torpilli,kim bu arkasındaki güç? Bunlar ne Allahtan korkmaz kuldan utanmazlarmış. Annesinin ahı çıkar elbet. Ayrıca Bilal Yıldız bey genel kurulda neler sordu,cevaplar neydi,bilen varsa veya kendisi bu yazıyı okursa yazabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000