04 Eylül 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Gelin sizi Ahmet beye danışman yapalım. İstermisiniz
  • Tam da bu adam kayırmacılık sebepli ayrıldım ilk göz ağrım canım işimden. Kimler kimleri müdür yaptı artık anlamak dahi istemiyorduk bunun sebebi ise içinde bulunduğumuz coğrafyadır. En son ise şef bile nitelikte olmayan birini müdür yaptıklarını duydum dedim doğru karar benimkisi. Allah geri kalanlara sabır versin. İslam kul hakkı üzerinde bu kadar duruyor iken bizim en çok sınıfta kaldığımız konu bu oldu.
  • tgsnin 19bin memur 14bin işçi olan komik maaşları gece yattı. güle güle harcadık. maaş bugün bitti. teşekkürler tgs teşekkürer thy teşekkürler tav...
  • Tgs artık gerçek TK personel olsun bu küçük görme üsten bakma son bulsun bıktık artık AHMET BOLAT BAŞKANIM TK BÜNYESİNDE OLMAK İSTİYORUZ
  • Tam olarak Thy yi anlatmışsınız cetin bey.. Tarikatçılık hemşericilik, adam kayırma ,adaletsizlik, hak yeme hepsi var. Hele insan kaynakları binası tarikatçılar dolu daha da kötüye gidiyor… liyakat deseniz yok alakasız eğitimsiz insanlar ne mevkilere ne konumlara getirildi. Liyakatsız atamalar kurumun kalitesini öyle bir düşürecek ki zamanla izleyin neler olacak.
  • TGS Yolcu hizmetleri memuru net 16 alırken THY Yolcu hizmetleri memuru hiç bir iş yapmadan sadece gözlem yaparak net 36 alıyor bence en net kayırma adaletsizlik örneği ……Yeni gündemde uçaklarda kabin ekipleri pass uçan TGS personellerini uçağa kabul etmemek için ellerinden geleni yapıyorlarmış uçak içerisinde kötü davranıyorlarmış.
  • Cetin bey merhaba Elinize kaleminize saglik Baskan olarak donen kisi Emir Ali Goze adinda birisi,thy den ayrilirken 1 ton ikale aldi gitti,tabii gittigi yer zannedersem tyrkcell yada turktelecom,buradanda ikale parasi aldi ve thy ye dondu.tk da iken sevilmeyen icine kapanik,antisocial birisiydi,İlker beyin yaptigi en iyi islerden birisi bunu gondermekti, Bunlar bulunmaz hint kumasidir,elbette bu arkadaş kartal imam hatiplidir ve Ahmet olmusturun iyi arkadaşıdır. Bu arkadaslar kul hakki vs cok bahsederler ama yemedikleri tek sey domuz etidir,haricen her seyi afiyetle yerler, Sizinde ifade ettiginiz uzere kesin thy den ayrilirken aldigi tonla parayi iade etmistir!!!yanii bundan suphenizmi var!!! Ilker bey zamaninda gidip geri gelen ilk baskan bu degil Levent bey gmy olarak dondu Fatih bey bsk yardimcisi olarak dondu. Neyse iyiki Bunlar dondu yoksa kudus düşerdi, mekke medine düşerdi,urimci diyecektim ama artik orayi telafuz etmiyorlar Bunlar islah olmaz,dedim ya domuz eti haric her şey bunlara helal olarak tanınmış, Artik hesap mahkemei kubraya kaldi.
  • Yazınızı okuduktan sonra merak ettim ve google’a THY ve nepotizm yazıp arama yaptım neler çıktı neler… Buradan size onlarca yazı ve konu çıkar. Birkaç başlık sıralayım: THY: Müdür Üretme Merkezi ve Nepotizm, Üniversitelerdeki nepotizm THY'ye de sıçramış, 'THY'de insan kaynakları sorumlusu ile aynı soyada sahip 49 kişi çalışıyor, kartal imam hatipliler… vs.
  • işin gücün b..atmak. bizde öyle yönetici yok.

İŞ YAŞAMIMIZDA İNSAN AYRIŞTIRMACILIĞI & KAYIRMACILIK VE NEPOTİZM



ALLAH BİZİ BU TÜR YÖNETİCİLERDEN KORUSUN DİYE DUA ETTİK AMA YAKARIŞIMIZ KABUL GÖRMEDİ.
Adamlar Nepotizmle kalmamış, Favoritizm, Klientalizm, Kronizm, patronaj vb. birçok kelime sıralamışlar yanına. Sonuçta hepsi aynı kapıya çıkıyor. Biz konuyu en basite indirmişiz Akrabaya yapılanda, siyasi görüş ortağına ve eğitim kurumu paydaşlarına da yapılanların hepsi hepsinin ortak adı torpil. Ve de biz bunu en fütursuzca hiç sıkılmadan uygulayan milletiz.

Bu yazıda sizlere oturup ülkemizde, şirketlerimizde uygulanan insan ayrımcılığı örneklerini sıralayacak değilim. Yaşadığınız için bunları siz benden iyi biliyorsunuz. Dün okudum, bir siyasi partiyi Belediye Meclisinde grup başkanı sıfatı ile temsil eden bir zatı muhterem, mensubu bulunduğu siyasi parti iktidardayken teşkilata kendisi ile aynı soyadını taşıyan 20’ ye yakın / aşkın kişiyi sokmuş. Bu akrabaların İsimleri ve atandıkları noktalar da belirtiliyor paylaşımda. Bu beyefendi şimdi adaletten insan haklarından vb. insani değerlerden bahsediyor. Savunmasını da yapmış. “Türkiye’de benimle aynı soyadını taşıyanların tümü akrabam değil” Bizdeki örnek bu kadarla kalsın. THY dahil iyi bildiklerimizi sıralamaya başlarsak bir ayda dört yazı senede 48 yazı bu anlatım sonlanmaz, bitmez.

Dünyada bu konuya nasıl yaklaşıyor ülkeler. Bu bilgiler tabii ki derleme. Ama yazımın amacı bizimkileri mazur gösterecek argümanları sizlere sunmak değil. Hoş bunu becerebilmek zaten imkânsız ya.

 NEPOTİZM NEDİR?

Latincede ‘akraba’ anlamına gelen nepotizm, yakın aile üyelerini ve arkadaşlarını kayıran ve onları yüksek mevkilere taşıyan insanların yaptığı ‘haksız ayrıcalık’ olarak tanımlanıyor. ‘Nepotist’ kimseler, birilerini kayırarak emek ve eğitim gerektiren işlere başkalarını getirerek bir nevi etik dışı bir eylemde bulunuyor. Nepotizmin örgütsel ve toplumsal ilişkilere zarar verdiği bilinen bir gerçek,

KAYIRMACILIK NEDİR?

Kayırmacılık, toplumsal ve siyasal alanlarda kamuya ve / veya özel sektöre ait maddi / maddi olmayan değerlerin dağıtımı ve paylaşılmasında göreceli daha adil ve liyakate dayalı nesnel kriterlerin yerine farklı toplumsal kodlardan sökün eden ve genellikle öznel ilişki sistemlerinin belirleyici olması şeklinde bir ilişki modelidir Bizimkiler bunun ilmini yapmışlar demem hatalı mı olur? Bilemiyorum.

İrrasyonel davranışlardan sayılmakta olan kayırmacılığın yerli ve yabancı literatürde farklı türlerinin tanımları yapılmaktadır. Bunlar; eş dost kayırmacılığı, akraba kayırmacılığı, aynı aşiretten ya da kabileden olan insanların kayrılması ve siyasi düşünceden dolayı yapılan kayırmacılıklar ki içinde bulunduğumuz süreçte Türkiye’mizde en etkin olan bu türdür.

Gündelik dilde kayırmacılık şeklindeki toplumsal ilişki tipini tanımlama ve adlandırmada kullanılan en yaygın kelimeler torpil, iltimas, referans, yandaşlık, adamı olmak, dayısı olmak gibi hiçbirinin yabancısı olmadığımız kelimelerdir.

HAYATA 1-0 ÖNDE BAŞLIYORLAR

Özellikle sosyal medya platformu Tik Tok’ta baş gösteren “nepotizm çocukları” deyişi, ünlü anne babaya sahip veya siyasal açıdan arkaları veya destekleri çok kuvvetli olan bu yıldızların işgal ettikleri konuma nasıl geldikleri sorusunu akıllara getirdi. Tabir yerindeyse, hayata 1-0 önde başlayan bu şahısların sahip oldukları imkanlar ve nüfuz, nepotizm gerçeğini destekliyor gibi görünüyor.

DÜNYADAN NEPOTİZM ÖRNEKLERİ.

Hepimiz nepotizmi kendimiz, ailemiz ve bizimle aynı siyasi görüşü paylaşanlar için istiyoruz ama başkası yapınca tepki gösteriyoruz. 

Konunun en önemli problemlerinden sayılan kayırma (Nepotizm) günümüzde ahbap çavuş ilişkisi (Karşılıklı çıkarları gözeterek sıkı dostluk içinde olma) olarak tanımlanabilir. İş yapıların bilgi seviyelerine göre değil. Yönetim ilişkilerinde daha değişik konularda yakınlığı olan kişilerin seçilmesi ile yapılan uygulamadır.

Bugün nepotizme ister demokrasi olsun ister diktatörlük dünyanın birçok ülkesinde rastlamak mümkün. Örneğin, Hindistan’da on yıllardır etkisini sürdüren bir Gandhi-Nehru ailesi var. Suriye’de Esat ailesi, Kuzey Kore’de ölen Kim Jong İl‘in yerine oğlu Kim Song il onun yerine de oğlu, Kim Jong-un ‘sevgili lider’ oldu. Küba’da Fidel Castro’nun yerine kardeşi Raul geçti. Fransa devlet başkanı Nicolas Sarkozy ‘nin oğlu Jean Sarkozy, babasının politik kariyerine başladığı Paris banliyösünde belediye başkanlığına seçildi. Yunanistan’da Karamanlis ailesi (Kostas, Konstantin), Papandreou ailesi ve Mitsotakis ailesi kuşaklardır politikayı domine ettikleri bir gerçek.

Konuya ülkeler açısından bakarsak: (Kayıtlarını bulduğum, Çin, Romanya, İspanya, Sirilanka, Venezuela hariç)

1. Avustralya: 2009 yılında Avustralya, Queensland Eyaleti seçimlerini kazanan Anna Bligh; kocası Greg Whithers'i, torpille 'İklim Değişikliği' ofisine başkan yapmakla suçlanmıştır. Etrafa bakınca bunun bizdekilere kıyasla çok masum bir uygulama olduğu görülüyor.

2. Belçika: Ülkede 2650 denekle yapılan bir kamuoyu araştırması sonucuna göre ‘devreye bir siyasetçi sokunca iş daha kolay çözümlenir’ diye düşünenlerin oranı 65 % civarında olduğu görünüyor. Ülkede torpil iddiaları, 2005 yılında eski senatör ve bakan Louis Tobback'ın oğlu Bruno Tobback'ın henüz 35 yaşındayken 'Çevre ve Emekli Haklarından sorumlu bakan olmasıyla gündeme damga vurmuştu. Bizde bu konuda bir kamuoyu araştırması yapılsa sonuç sizce ne çıkar?

3. Kamboçya: Başbakan Hun Sun ve parlamentonun önde gelen milletvekillerinin, 2013 seçimlerinde birinci derece akrabalarını ön sıralardan aday gösterdikleri iddiaları ülke gündemine bomba gibi düşmüştü. Çoğu seçilemedi ama yine de yüksek devlet organlarına atandılar. Bu uygulama seçim sonrası bizde yapılanları anımsatmıyor mu?

4. Fransa: Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy önce küçük oğlu Jean Sarkozy’yi iş hayatında “kayırmakla” suçlanır. Daha sonra da büyük oğluna arka çıktığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefi olur. Nicolas Sarkozy, iddialara göre bir rap albümü için (Doc Gyneco) sponsor arayan büyük oğul Pierre Sarkozy için torpil girişiminde bulunur. SCPP adlı kurumdan mali destek isteyen Pierre Sarkozy, “ret” yanıtı alınca, Elysee Sarayı’nın kültür danışmanı Eric Garandeau devreye girer ve konu halledilir. Türkiye’miz de böyle bir şey olabilir mi sizce?

6. Hindistan: Ülkede hemen her alanda nepotizm ‘in egemen olduğu iddia ediliyor. Film sektörü, politika ve kriket iddiaların özellikle yoğunlaştığı alanlar. Politikada; Gandhi ailesinin, film sektöründe ise; Khan, Kapoor, Bachan ailelerinin yegâne söz sahibi oldukları sıklıkla dile getiriliyor.

7. Pakistan: Butto (Bhutto) ailesi ülkede uzun zamandır nepotizm iddiaları ile karşı karşıya kalmaktadır. Zülfikar Ali Butto, General Ziaul-Hag tarafından azledildikten sonra Pakistan, 10 yıl boyunca diktatörlükle yönetilir.  Ülke, demokrasiye yeniden Butto'nun kızı Benazir Butto sayesinde kavuşur. Benazir Butto'nun suikasta uğramasından sonra başbakanlığa Bilawal Butto Zardari gelir. Bilawal önceleri de politikayla uğraşan biridir. 2014 yılında, Imran Khan ve Dr. Tahirıl Qadri kitleleri peşlerine, ülkedeki 'Monarşi' düzenini bitireceğiz sloganıyla takar. Buna sebep veren ise eski Devlet Başkanı Nawaz Şerif'in(sharif) kardeşi Shahbaz Şerif'in Pencap Eyaletine Başbakan olmasıdır.  Bugün nepotizm ülkede zirve yapmış durumdadır. Mevcut Devlet Başkanı'nın hükümette ve yüksek görevlerde 20'den fazla akrabası bulunmaktadır.

8. İngiltere: 2005 yılında Belediye Meclis üyesi Ann Reid, kızı Hannah'ın düğününe zamanında yetişebilmesi için şehirdeki trafik ışıklarını ayarlatır. Böylece kızının düğün konvoyu York'u bir baştan bir başa sadece 10 dakikada geçer. Bir Türk olarak ne var bunda, trafik kapatılmamış ya demek geçiyor içimden. Bir haber sitesine göre; Cambridge Üniversitesi'nin kendi koyduğu kuralların dışına çıkarak Prens William'a ayrıcalık tanıması diğer öğrencileri rahatsız eder. Öğrenciler, Prens William'ın Cambridge Üniversitesi'nde Özel Tarım İşletme eğitimi alması için gerekli A Level sonuçlarının yeterli olmadığı halde kendisine ayrıcalıklı davranıldığı için rahatsızlıklarını dile getirir. Üniversite gazetesinde yer alan haberde ise, bir öğrencinin Cambridge Üniversitesi'ne girebilmesi için A level sınavlarında en az bir 'A*' (yıldız) ve 2 'A' alması gerekirken, Prens William'ın mevcut sınav sonuçlarıyla bu üniversiteye girmesinin mümkün olmadığı bilgisi yer alır.

9. Amerika: Amerika'da aile hanedanlıkları hep konuşulmuştur. Güncel bir örnekle, demokrat parti başkan adaylığı yarışını Hillary Clinton kazansaydı, ülkeyi neredeyse 30 yıldır soyadı Bush ya da Clinton olan biri yönetiyor olacaktı. Sırf bu sebeple Florida Valisi Jeb Bush, valilikten sonra ağabeyinin yerine başkan adaylığına soyunmak yerine sessizliğe gömülerek, 2016’yı beklemeyi tercih etti.

Kennedy ailesi: Bugüne kadar, bir başkanlık, bir büyükelçilik, bir adalet bakanlığı, 3 milletvekilliği, 3 senatörlük koltuğu elde etti.

Adams ailesi: İkinci ABD başkanı John Adams, onun 6’ncı ABD başkanı oğlu olan John Quincy Adams, Massachusetts’in dördüncü valisi olan Samuel Adams’ın yanı sıra bir başkan yardımcılığı koltuğu, bir dış işleri bakanlığı koltuğu ve bir Kongre üyeliği Adams hanedanlığının hanesine yazıldı.

Roosevelt ailesi: 26’ncı ABD başkanı Teddy Roosevelt ve onun kuzeni, Amerikan tarihinin en uzun süreli başkanı olan Franklin Delano Roosevelt. Ailenin tarihi uhdesinde bir başkan yardımcısı adaylığı, iki de New York eyalet valiliği koltuğu da var. Bush ailesinin: İki ABD başkanlığı, bir başkan yardımcılığı, iki eyalet valiliği, bir senatörlük, bir Cumhuriyetçi Parti ulusal komite başkanlığı, bir CIA başkanlığı, bir büyükelçilik koltuğu Bush hanedanlığının elde ettiği makamlar.

Clinton ailesi: Aile kalabalık olmasa da, elde edilen koltukların sayısıyla hanedanlık rekabetinde son 20 yılda öne çıktılar. Bir başkanlık, bir valilik, bir senatörlük ve nihayet bir dış işleri bakanlığı da listeye eklendi.

Bizde olan bitenlerle bunları yan yana koyunca insanın aklı karışıyor. En azından benimkinin karıştığını söylemeliyim.

Prens Charles İmtihana girmeden okula girmiş. Çok kötü. Ama kimse soruları çalıp ona vermeyi akletmemiş.

Fransa Cumhurbaşkanı oğlu için bir rap albümüne sponsor aramış, becerememiş ama sarayın kültür danışmanı işi halletmiş (?) Bunun için tek bir kelime söylemiyorum. Bunun bizde olduğunu siz tahayyül edin. Kamboçya’da hâkimi mutlak partisinden seçime girip kazanamayan parti mensuplarını yüksek organlara tayin etmiş.

KÖTÜ YÖNETİCİLERİN ÖZELLİKLERİ SİZE NE ANLATIYOR? ETRAFINIZA BİR BAKIN.

Kötü yöneticilerin en karakteristik özelliklerinden bazıları şöyle sıralanıyor; Kayırmacılık ve ayrımcılık yapmak. Kayırmacılık çalışanların bir patronda görmek isteyecekleri son şey. Patronun torpillisi, ki bu patronun arkadaşı, eşi, dostu, akrabası veya sevgilisi olabilir, daima el üstünde tutulur. Bu kişilerin hataları, düşük performansları bir şekilde hep örtbas edilir, güzel işler onlara paslanır, terfiler vb. hep onlaradır. Kayırmacılık yapan patron çalışanın gözünde değer kaybedecekse de buna aldırmazlar. Tüm bunların yanında adalet duygusundan yoksundur sizden bizden ayrımı yaparlar ve liyakati vb. dikkate almadan insanları terfi ettirirler ve işe kabul ederler.

Aşağıdaki fıkrada anlatıldığı üzere.

Önemli bir iş için mülakat yapılacakmış. Bir matematikçi, bir fizikçi ve bir de avukat başvurmuş. Önce matematikçiyi içeriye almışlar ve bir masaya oturtup sormuşlar: ”2 kere 2 kaç eder?” Matematikçi bir süre düşünmüş, önüne kâğıt kalemi almış, 10-15 sayfa doldurduktan sonra demiş ki:” Eminim ki dört eder. “Sonra fizikçiye aynı soruyu sormuşlar. Fizikçi de önce düşünmüş, sonra bir deney düzeneği kurmuş, sağa sola toplar fırlatmış. Yarım saat sonra:” Yaptığım deneylere göre 3,9 ama 0,2’lik bir hata payı olabilir.” En son avukatı almışlar içeri, sormuşlar soruyu. Avukat hiç düşünmeden etrafına sinsi sinsi bakmış ve sormuş” Kaç olmasını istersiniz?” Ve avukat işe kabul edilmiş.

Çalışanların yasal haklarına karşı da duyarsızdırlar ve de insanların, çalışanların kişilik haklarına saldırı da bulunurlar. Yönetme, yönlendirme ve koordinasyon eksiklikleri barizdir. Otoriteye uzun süre sahip çıkma arzularını anlamak zor değildir. Grup içinde ayrı fikirleri yöneteme becerisine sahip değildir. Mobbing uygulamaktan kaçınmaz.

Allah bizi böyle yöneticilerden korusun diye dua ettik ama yakarışımız kabul görmedi.

BUDA THY’MİZDEN BİR ÖRNEK. ADINI BEN KOYAMADIM.

İŞ YAŞAMIMIZDA İNSAN AYRIŞTIRMACILIĞI & KAYIRMACILIK VE NEPOTİZM

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

çetin bey, ~ 8 ay önce
Gelin sizi Ahmet beye danışman yapalım. İstermisiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Modern köle ~ 8 ay önce
Tss Export yolcuda 5-6 kişinin yapacağı işi 3 kişiden beklemek ve bu yetmiyormuş gibi azarlanmak, kendini bilmez cahil amirlerin ve postabaşıların yalaka tayfasının hakaretlerine maruz kalmak, çoğu zaman 3 kişiyle işin yetiştirilmek istenmesi ve dolayısıyla cuma namazlarına izin verilmemesi, sabah vardiyasının çıkışı 14.45 iken yemeğe bile 13.45’te soluksuz çatıştırılarak çıkarılması, insani ihtiyaçların bile giderilmesine tepki verilmesi, 4 yıllık üniversite mezunu bir çok arkadaşın halen kargo işçisi olarak çalışması tam tersine yalakalık yapan tahsilini bile tamamlamamış şahısların ofise girmesi ve daha buna benzer bir çok durum… işler yolunda gidiyor evet ama kimse dönüpte bu insanlar nasıl bir baskı altında nasıl bir tehditkar tavırla karşı karşıya bakan, gören, duyan yok.
Megastone ~ 8 ay önce
Komiklik bence Ahmet bey Çetin beye yardım cı olabilir.mevki ve statü insanlara malesef Bilgi birikim dünya görüşü sağlamıyor..
Eski Çalışan ~ 8 ay önce
Tam da bu adam kayırmacılık sebepli ayrıldım ilk göz ağrım canım işimden. Kimler kimleri müdür yaptı artık anlamak dahi istemiyorduk bunun sebebi ise içinde bulunduğumuz coğrafyadır. En son ise şef bile nitelikte olmayan birini müdür yaptıklarını duydum dedim doğru karar benimkisi. Allah geri kalanlara sabır versin. İslam kul hakkı üzerinde bu kadar duruyor iken bizim en çok sınıfta kaldığımız konu bu oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgskomikmaaş ~ 8 ay önce
tgsnin 19bin memur 14bin işçi olan komik maaşları gece yattı. güle güle harcadık. maaş bugün bitti. teşekkürler tgs teşekkürer thy teşekkürler tav...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaşasın(?) Türkiye yüzyılı ~ 8 ay önce
Öz be öz Türk vatandaşı kalmadı bu gidişle para ile vatandaşlık alanlara, "geçici süreli sığınmacılara"(!) ile tuzu kurulara kalacak
Tgs artık tk olsun ~ 8 ay önce
Tgs artık gerçek TK personel olsun bu küçük görme üsten bakma son bulsun bıktık artık AHMET BOLAT BAŞKANIM TK BÜNYESİNDE OLMAK İSTİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama o zaman ~ 8 ay önce
Ne habire açıktan para alırsın,ne de doğru düzgün zam,bak iyi düşün.sonra kimseye de sallayamazsın onlar daha çok para alıyor diye,yaptığın seçimlerin sonucunu da yükleyemezsin kimseye
Maintheme ~ 8 ay önce
Tam olarak Thy yi anlatmışsınız cetin bey.. Tarikatçılık hemşericilik, adam kayırma ,adaletsizlik, hak yeme hepsi var. Hele insan kaynakları binası tarikatçılar dolu daha da kötüye gidiyor… liyakat deseniz yok alakasız eğitimsiz insanlar ne mevkilere ne konumlara getirildi. Liyakatsız atamalar kurumun kalitesini öyle bir düşürecek ki zamanla izleyin neler olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cavit ~ 8 ay önce
TGS Yolcu hizmetleri memuru net 16 alırken THY Yolcu hizmetleri memuru hiç bir iş yapmadan sadece gözlem yaparak net 36 alıyor bence en net kayırma adaletsizlik örneği ……Yeni gündemde uçaklarda kabin ekipleri pass uçan TGS personellerini uçağa kabul etmemek için ellerinden geleni yapıyorlarmış uçak içerisinde kötü davranıyorlarmış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ceysınnn ~ 8 ay önce
Siz bu muameleyi çoktan hakettiniz dostum.. bilet keserken yaptığınız uyanıklıkları bilmeyen mi kaldı ? BC sınıfında bileti ve yer varken sırf hasedinizden adamı jump seat uçurdunuz bilet bizde ekomomi görünüyor diye.. ssıralamada yaptıklarınızı bilmeyen yok zaten… bence size bilet hakkının verilmesi bile tekrar gözden geçirilmesi gereken bir konu. Kendi maaşının düşüklüğünü üstlerine iletemeyip gelip burada milletin maaşına haset etmeye devam et sen
Gazi ~ 8 ay önce
İşte bir okadar bilgisizsin uçak kapısında jmp seat uçurup uçurmama konusunda kaptan otoritedir kontuardan kabul edip edilmemesi konusundada mahali TK otoritedir Tk yetkilisine sorulmadan kimse kafasına göre iş yapamaz boş yapma o yüzden sistem konusunda veya yolcu kabulu konusunda her hangi bir usulsüzlük yapıldığında ise bunun kontrolünü denetlemesinide TK yapar ve kimsenin göz yaşına bakmaz hiç bir zaman TGS size haksızlık yapmadı yapamaz çünkü cezalandırma TK tarafından yapıldığı için TGS için bedeli ağır olur maaş konusuna gelince yönetim kurulu başkanımız aynı aynı yolculara hizmet veriyoruz aynı uçaklara hizmet veriyoruz işin en zahmetli kızımlarından biri bizde bundan senep adalet istiyoruz
Ceysın kurunun yanında yaşı yakma ~ 8 ay önce
Bir kaç kişinin yaptığı yanlış davranışların faturasını herkese kesemezsin. Madem böyle yanlış bir durum oldu raporlasaydınız. Bizim kimsenin maaşında veya işinde gözümüz yok. Asıl sizin hasetlikten, kibirlilikten kalbiniz kararmış. Allah sizin gibilere fırsat vermesin. Elinizde olsa TGS personeline maaş bile verdirmezsiniz siz…
Hazar ~ 8 ay önce
Gözleri doymaz bunların haksızlık yapılmışmış :) çok komiksiniz kimse size haksızlık yapmadı yapanıda raporlasaydınız atatürkte 8 saat çalışıp günde bir buçuk saat yola vakit harcıyorduk haydi maksimum 2 şuan 4 saat yola gidiyor mesai bitmek bilmiyor ne yaz ne kış offlarda dinlenmezsek perişan oluyoruz özel hayat sıfır ek iş yapacak vakit yok önümüzü göremiyoruz özel şöför güvenlik taksi şöförü bizden daha fazla para alıyor
Buyukluk etmişler ~ 8 ay önce
Cetin bey merhaba Elinize kaleminize saglik Baskan olarak donen kisi Emir Ali Goze adinda birisi,thy den ayrilirken 1 ton ikale aldi gitti,tabii gittigi yer zannedersem tyrkcell yada turktelecom,buradanda ikale parasi aldi ve thy ye dondu.tk da iken sevilmeyen icine kapanik,antisocial birisiydi,İlker beyin yaptigi en iyi islerden birisi bunu gondermekti, Bunlar bulunmaz hint kumasidir,elbette bu arkadaş kartal imam hatiplidir ve Ahmet olmusturun iyi arkadaşıdır. Bu arkadaslar kul hakki vs cok bahsederler ama yemedikleri tek sey domuz etidir,haricen her seyi afiyetle yerler, Sizinde ifade ettiginiz uzere kesin thy den ayrilirken aldigi tonla parayi iade etmistir!!!yanii bundan suphenizmi var!!! Ilker bey zamaninda gidip geri gelen ilk baskan bu degil Levent bey gmy olarak dondu Fatih bey bsk yardimcisi olarak dondu. Neyse iyiki Bunlar dondu yoksa kudus düşerdi, mekke medine düşerdi,urimci diyecektim ama artik orayi telafuz etmiyorlar Bunlar islah olmaz,dedim ya domuz eti haric her şey bunlara helal olarak tanınmış, Artik hesap mahkemei kubraya kaldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Musaf ~ 8 ay önce
Thy’de çok torpil gördüm ancak Kosova Müdürü gibisini görmedim. Adam Afrika’da bir ülkede cemaat yurt müdürüymüş. Sonra adamı istasyon şefi olarak Thy ye almışlar, kısa bir süre sonrada Kosova Müdürü olmuş. Açık açıkta söylüyor beni Aşkın ve Mahmut Bey Müdür yaptı diye. Bu iki yönetici bu Mudurun arkasında namaz kılıyormuş. Gerçekten şaka gibi.
Çetin Bey ~ 8 ay önce
Yazınızı okuduktan sonra merak ettim ve google’a THY ve nepotizm yazıp arama yaptım neler çıktı neler… Buradan size onlarca yazı ve konu çıkar. Birkaç başlık sıralayım: THY: Müdür Üretme Merkezi ve Nepotizm, Üniversitelerdeki nepotizm THY'ye de sıçramış, 'THY'de insan kaynakları sorumlusu ile aynı soyada sahip 49 kişi çalışıyor, kartal imam hatipliler… vs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin Bey'e ~ 8 ay önce
Bir de THY mobing diye araştırmanızı tavsiye ederim. Son yirmi yılın yönetimleri açısından utanç verici sonuçlara ulaşacaksınız. Ama bunların utanmaları da yok. Her şey oluyorlar, bir türlü rezil olmuyorlar. Arsızlık karakterlerine işlemiş.
emekliler ~ 8 ay önce
Linkedin'de çay kahve için THY yöneticisi, Boğaziçi'li şunlara cevap verebilir mi?:) THY'ye başvurmak isteyenler yakınlarımız var.! THY'ye iş başvurusu yapanlarda aradığınız temel nitelikler nelerdir. Sınavla istihdam yapıyor musunuz? Yabancı dil yeterliliği, yada psikolojik yeterlilik testi yapılıyor mu? Girdikten sonra yetkinlik ve kariyer hedefi kapsamında çalışmalar sağlıklı yapılabiliyor mu? "Nüfuz"la ilgili baskılara dayanabilecek bir İk yönetimi var mı? Performans değerlendirme kriterleri var mı? ne derecede uygulanıyor. Bunlar hakkında yaptığınız çalışmaları buradan paylaşabilir misiniz? Çalışanlar arasında terfide objektif kriterleriniz var mıdır? Yöneticileriniz arasında kamu ve iştiraki dışında yöneticilik yapmış olanların sayısı toplam yönetici sayısına oranı nedir.
çetin ~ 8 ay önce
işin gücün b..atmak. bizde öyle yönetici yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kinaye mi yapıyorsunuz yoksa siz de "o gruptan" at gözlüğü takan birisi misiniz? ~ 8 ay önce
Ülkede ciddi bir işsizlik sorunu ve ekonomik kriz var. Bir yandan yazık günah diyorum diğer yandan her millet hakettiği gibi yönetilir diyorum
Bezgin ~ 8 ay önce
Herseyden öyle usandimki !
CVP ÇETİN ~ 8 ay önce
BEN KİMSEYE SİZİN SÖYLEDİĞİNİZ ŞEYİ ATMIYORUM. YAZININ SONUNDAKİ GÖRSELDE ANLATILAN KONUYA BİR KEZ BAKIN. DOĞRUMU, YOKSA YANLIŞ MI ONU SÖYLEYİN. SİZDE BÇYLE YÖNETİCİLER YOKSA ALLAH ONLARI SİZE BAĞIŞLASIN.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000