26 Haziran 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Size ve ailenize iyi bayramlar,saygılar,hürmetler...
  • Gelen gideni aratır.Ahmet Bolat geldiğinde herkes çok umutluydu ama kendisi tam bir hayalkırıklığı … İnsanları işinden etti … Gelmiş geçmiş en kötü başkan … Umarım gittiğini görürüz
  • THY kontenjanından bu sene hacca gidenler kimler acaba? Bu kişiler gerçekten çalışmak için gitmiyor ise uçak bileti, harcırah otel vs. harcamalarını kim kontrol ediyor?
  • hükümet değişseydi 211 ler geri alınırdı. ama artık bir umut kalmamıştır. 211 lerden birisi olarak umudumu kaybettim. 8 yıl olacak zaten insanların yaşı da geldi geçti. Duydunuz mu sayın Bolat. Artık rahat uyuyabilirsiniz çünkü yaptığınız yanınıza kar kaldı. İnançlıysanız diğer tarafta görüşürüz. O da yoksa rahat uyuyun.
  • Ya işte böyle kendileri bin türlü eziyeti yaparlar çalışana kendi ceplerini doldurup karun olurlar hak yerler onlara laf yok ama ezilen emekçi ağzını açınca hemen vay sen milli değerimiz THY yi kötülüyorsun diye insanları topluma hedef gösterirler bunlar katıksız katıksız hele o TGS varya sokak bakkalından beter durumda diplomasızları dilin d sini bilmeyenleri şef müdür yapıp milletin başına bela ediyorlar o şef müdürler de ispiyoncu yalancı kim varsa yanında tutup kıdem verip çalışıyormuş gibi gösterip yatırıyor yalan ve iftira atılan emekçi ise tazminatsız üstüne üstelik sicili bozularak işten çıkartılıyor bunun örneklerini çok gördük yhm böyle kaynıyor içten içe birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar utem zaten bu kuyunun dibidir insanda bağırsak ne ise tgs de utem odur ha emekçiler bunun dışında ama benim kastım o müdürler şefler özellikle bir ekip var ki kendi postabaşlarının gönlünü eyleyip olmuş olmamış herşeye suçlu suçsuz farketmeksizin savunma aldırır işçiye her türlü cezayı aldırmak için yırtınır işini takip etmez gider odasında yatar veya başka birimlerle laklak eder arkadan sinsi sinsi iş çevirir yüzüne hiçbirşey yok gibi konuşur işi düştüyse sonra arkandan savunma yollar buna da profesyonellik der kansız köpek
  • Thy’nin en adaletsiz YK Başkanıdır. Gücün peşindedir, güçlüyü sever. Etikten teftişten memur çektiği kişileri Ankara’dan gelen bir telefonla tekrar Müdür yapmıştır. Siyasilerden çok korkar, koltuğu için vermeyeceği taviz yoktur. Şu anda Kerem ve Mahmut’u yanına çekip Olmuştur’un altını kazmaktadır. İnanılmaz tehlikelidir.
  • Siyasi nepotizmde idare edilen bir yapıdan bahsediyoruz,elbette iktidarı öven karakter puanlaması sıfır altı bile olsa baştacı,işi bilenler demokratlar ise kapı dışarı…
  • Çetin bey TGS’de daha kolay bu işler gözünün üstünde kaşın var diye arkası sağlam olmayan çok kişi çıkardılar. Gereçekten suçlu olup dayısını arattırıp ik müdürüne özür diletip döneni çok gördük.

ESKİLERİ BİR VESİLE İLE HATIRLATMAK ONLARLA BU GÜNKÜLERİ KIYASLAMAYA BAŞLAMANIN İLK ADIMIDIR.



Evet, Başlık neden öyle. Bu ara iki yorum aldım. Ortada hiç böyle bir konu yokken bugün başta olan tepe yöneticiyi  İlker Bey ve Kotil Beyle kıyas ediyorlardı. Bundan sonrada bu kıyaslamaların devam edeceğine inanıyorum. Ben bile İlker Bey döneminde yazdığım yazıları (konuları) tekrar gözden geçiriyorum. Tabii bu dönemdekileri de. Bakalım ne çıkacak.

SN: İLKER AYCI’NIN THY ÇALIŞANLARINA SESLENİŞİ: İlker Aycı Bey Yönetim Kurulu Başkanıydı. THY’ nin bazı çalışanları yorum köşeciklerinde akıllarına gelen, her şeyi yazıyorlardı. Bu yaptıklarının ilgili şahıslar bir tarafa şirketlerini kamuoyunda ne denli kötü duruma düşürdüğü hiç akıllarına gelmiyordu. Bir iki yerde bu konuya yazılarında değinenler oldu? Sordukları basitti. “Bunu yazan insanlar sahiden THY’ de görevliler mi? İnanmak istemiyoruz” diyorlardı.  Ve de İlker Bey 05 Haziran 2020 günü çalışanlara bir duyuru ile seslendi.

Bu duyurunun bir paragrafını aşağıda görüşlerinize sunuyorum. Yapabilirseniz bu seslenişin şu andaki Yönetim Kurulu Başkanınız tarafından yapıldığını düşünün. Zira Aycı beyin ifadeleri o gün için geçerli olduğu kadarı ile maalesef bugün için de geçerli. Kendilerine o gün teşekkür etmiştim. Teşekkürümü bugün de tekrarlıyorum.

Değerlendirmenize sunuyorum.

BAY BOLAT HANGİ KONULARDA TAVİZ VERMEZ VE DE AFFETMEZ?

Airporthaber de bir haber yer almıştı 20.06.2003 günü. Bir kaptanımız seçim sürecinde muhalefet partisinin tweetlerini beğenmiş ve retweet yapmış. Ve de hemen bir bahane yaratılmış ve kaptanın uçuş seçen biri olduğu söylenmiş. Sonuç iş akdi feshedilmiş.

Eğer siyasi konularda fikrini bir şekilde beyan etmek suç ise aynı suçu Yönetim Kurulu Başkanı Bay Bolat’ da işlemiş ve seçim öncesi siyasi görüşünü sanal medyadan yayınlamışlardı. Hatta 22 Mayıs’ da kendisine aşağıdaki teşekkürlerimizi sunmuştuk. Her ne ise şu anda iğneyi Allahtan başka Bay Bolat’a batıracak kimse yok. Bunun rahatlığı içindeki Başkan beyefendi insanlara çuvaldız batırmakla meşgul.

Evet, yukarıda başlıkta da ifade ettiğim üzere her insanın yaşamında hoş göreceği veya kabullenemeyeceği şeyler var. Bu da demek oluyor ki Bay Bolat kendisi dışında kimsenin siyasi yorum yapmasından, tarafını belli etmesinden hoşlanmıyor. Daha doğrusu kendisi ile aynı siyasi görüşteyseniz ve bunu deklare edip yazıp çizerseniz sorun yok. Kendisi ile aynı siyasi görüşü paylaşanların yazdıkları yorumlara hiç ağzını açmıyor. Bu nedenle yazımın başına İlker Aycı beyin bir söylemini koydum. İlker bey gerek aynı görüşte olanların ve gerekse karşıt görüşlülerin yazdıkları yorumlardan rahatsız olmuşlardı. Rahatsız olmuşlardı zira bu köşeleri kullananlar hem yorumun anlamını bilmiyorlar hem de yorum yazmakla hakaret etmeyi vb. ayırt edemiyorlardı. Şimdikilerde hemen hemen aynılar. Her ne ise bu vesile ile İlker Aycı beyi de anmış olduk.

Haberde adı geçen pilot tabii ki hukuki platformda hakkını arayacaktır mutlak.  Hatırlarsanız iş akdi feshedilen 209 personel (211 denince daha net anlaşılıyor) içinde en yüksek tazminatı bir pilota ödemişlerdi. Evren Kaptana’ da benzeri bir ödeme yapacaklardır. Ne gam. Bay Bolat’ın umurunda mı? Mahkemeler kaptanın lehinde işe iade kararı verse bile, iş başı yaptırılmayacak ve iş akdi feshedilen pilota mevzuatın öngördüğü + ödeme yapılacaktır. Evet ne gam. Bugüne kadar bu konularda THY yönetiminde hatalı karar verdikleri mahkeme kararları ile onaylanan hiçbir yöneticinin cebinden çıkan tek kuruş var mı? Tabii ki yok.

Peki Bay Bolat’ ın şirket içinde bu tür konuların takibi için kurduğu bir sistem mi var? Zannetmiyorum. O kadar da değil. Ancak şirket içinde durumdan vazife çıkartan ispiyoncuların olduğu mutlak. Geçen ayda teknikten bir çalışan benzeri bir konudan ötürü aynı durumu yaşamıştı. (?) Bu konuya zamanı gelince dokunacağım. Eh top Bay Bolat’ın ayağına gelince ona da vurmak kalıyor.

BAY BOLAT NEYİ AFFEDER VE HALLEDER?

Evet bunu uzun uzun anlatmayacağım. Aslında uzun anlatım aşağıdaki görselde. Bakın Bay Bolat kendisini hangi konularda yetkili görüyor?  Tüm yönetmeliklerin ve mevzuatın aksine bunu nasıl yapabilir. Ve de en önemlisi bu hatalı kararı verip YK Başkanlığına öneride bulunmaları için başka amaçla kurduğu komisyonu zorlayıp zorlamadığı. Aslında buna şirketin yönetim kurulunun tüm üyeleri nasıl olur der anlamak mümkün değil? Yönetim Kurulunda sekiz adet Bay Bolat bulunduğunu düşünemiyorum. İlk kez baktım kim kimdir’ e. YK üyelerinin aralarında bir hukukçu olmadığını gördüm. Keşke olsaydı. Belki de bu konuyu Yönetim Kuruluna sunmadan halletmenin bir yolu vardır THY mevzuatında. Bizim de bunu bilmemiz mümkün değil. Sizce suistimalden kovulduktan sonra işe tekrar kabul edilen ve bir kez daha aynı nedenden ötürü kovulan bu çalışan THY’ nin standart bir görevlisi olabilir mi? Ne dersiniz? Bay Bolat’ın tüm çalışanlara aynı iyi niyetle (?) yaklaştığını söylenebilmesi mümkün mü? Bir YK Başkanı düşünün ki, bunun sonunda meblağ cüzi olup babası zaten şirket zararını karşılamıştı desin. Ve de konu böyle kapansın.

BUDA SİYASİ BİR GÖRÜŞ. VE DE BANA AİT.

Benim bu olayların doğal birikimleri ile ilgili oluşan bir görüşüm de var. Bunu çok kimse böyle düşünüyor ama

Söyleyen yok. Neden çekindiklerini anlayamıyorum.

Eğer geçtiğimiz dönümde Cumhurbaşkanlığı hükumetinde görev almış bir kısım bakanlarımızın söylevleri ve de özellikle iktidarın devlet kuruluşlarında görevlendirdikleri tepe yöneticiler kanunlara, yönetmelikle uygun hareket etmiş olsalar ve ayrımcılık konusunda çoğunluğun nefret ettiği üstün performanslarını fütursuzca ortaya koyup insanları parçalayıp bölmeselerdi bu son seçimde AKP küçümsenmesi mümkün olmayacak miktarda (+) oy alabilirdi.

Siz ekteki saygı sunum tablosunda belirtilen rakamların üzerine 2012- 2023 senelerinde haksız nedenlerle işten çıkartıldıkları hukuken de onaylanan çalışan miktarını ekleyip toplama bir bakın.  Bu tür hesaplamalarda, istatistiklerde bir aile kaç kişi kabul ediliyorsa o rakamla çarpın ve kaybına sebebiyet verdiğiniz muhtemel oy miktarını bulunuz. Bu hesaplama yalnız THY için. Sizin için Bay Bolat

Siz açık açık siyasi görüşünü deklare eden birisiniz Bay Bolat. Amacınız ne olmalı? Size ve siyasi görüşünüze inananları artırmak. Siz ve astlarınız ise, zaten sizden olarıları kayırmaktan, ayrıştırmaktan başka bir şey yapmadınız. İşe aldınız, unvan verdiniz onlarda kendi yakınlarını işe aldı. Vb. Vb. Örnekleri hayli fazla. Fatura kime çıktı dersiniz. AKP’ ye. Kararsız olanları, sizden olmayanları sisteminizden iyice soğuttunuz.

15 Temmuz akşamı Sn. Cumhurbaşkanı Televizyonda yaptığı bir konuşmada “Fetöcülerin Devlet Kuruluşlarından ayıklanmasının” gerektiğini söylemişlerdi.  Bir iki ay için de bu temizlik işleminin amaca hizmetten uzaklaştığını görmüş olmalılar ki ikinci bir konuşmada devletin bu konuda yapmış oldukları muhtemel hataları düzeltileceğini söylediler. O sıra da THY’ den 211 çalışan kurum dışı insanlara onların Fetöcü oldukları düşündürülerek işten çıkartılmıştı. Şirketin başında tabii ki AKP’ li olan tepe yöneticiler vardı. Biz iyi niyetle bu arkadaşlarımızın haklarının teslim edileceğini düşünürken, AKP’li olup Cumhurbaşkanını can kulağı ile dinlemesi gereken yöneticiler ne söylediler biliyor musunuz? “Siz o sözlere bakmayın “âdet yerini bulsun” diye söylenmiştir “Ve de söz konusu THY insanlarının tümü mahkemelerde beraat ettiler. Haksız suçlama ile atıldıkları mahkemelerce de tescil edildi   Buna rağmen ne o yönetim ne ondan sonraki yönetim makamın bu sözünü duymamazlıktan geldiler. Umursamadılar. Şu andaki yönetim ise konunun üzerine adeta tüy dikti. Bunu herkes bildiği için uzatmayacağım. Yönetim bu çalışanlardan 2’ sini açık açık, diğer iki veya üçünü de kimseye duyurmadan geri aldı.

NASIL OLSA CEVAPLAMA MECBURİYETİ YOK. İÇİMİZİ DÖKMÜŞ OLALIM?

BİLMEM KAÇINCI KEZ.

Bay Bolat o tarihte Genel Müdür Yardımcısıydı. Bu iki kişinin atılmasına neden o tarihte engel olmadı? Yönetimin suçlamaları doğruydu da onun için olabilir mi? Yönetim Kurulu Başkanı olur olmaz Genel Müdür

Yaparak THY’ na geri aldığı 211’lerden biri olan o zatın (Diğer zat-ı muhteremi Genel Müdür yapılan şahsın kankası olarak tanıyor şirket mensupları) işe terfien kabulünü 211’lerin durumunu yeniden değerlendirmek üzere YK Başkanının kurduğu ve deklare ettiği komisyon mu önermiş kendilerine (?) Şimdi tüm bunlara, Bay Bolat’ın bu icraatlarına normal bir istihdam işlemi mi dememiz gerekiyor. Evet tekrar soruyorum. Madem ki THY için bu denli önemliydiler neden o tarihte bu iki kişinin atılmasına engel olmadınız? Yoksa teklif ettiniz de Kotil Bey mi reddetti? Hani o tarihte ve belki de daha sonraki girişimlerde kurtardığınız biri vardı ya? Onun şirketteki devamlılığını nasıl sağladınız? Siz anlaşılmaz bir insansınız Bay Bolat.  Aynı gün ve aynı şekilde işten kovulup mahkemelerce hâksiz işten atıldıkları onaylanan yaklaşık 160 kişiden (211’ın yaklaşık 25 %’ sinin

hukuka müracaat ettiği hesabı ile) saygıdeğer komisyonumuzun işe yeniden kabulünü uygun gördüğü yalnız 2 kişi. Herkesle alay eder gibi.  Sonradan da yetkililer mi bilmem ama etkili kimselere ulaşmayı beceren 2 kişi. Her ne ise, yaşandı ve bitti. Bari şu mevcudiyetine inanmadığımız komisyonunuzun üyelerini bir açıklasaydınız. Kimlere saygı duymamızın gerektiğini bilirdik hiç olmaz ise. Biz yalnız topu onlara atan Başkanı tanıyoruz. O da sizsiniz.

ESKİLERİ BİR VESİLE İLE HATIRLATMAK ONLARLA BU GÜNKÜLERİ KIYASLAMAYA BAŞLAMANIN İLK ADIMIDIR.

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Mahmut Yayla ~ 10 ay önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn Çetin Bey ~ 10 ay önce
Size ve ailenize iyi bayramlar,saygılar,hürmetler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Clearzone ~ 10 ay önce
Gelen gideni aratır.Ahmet Bolat geldiğinde herkes çok umutluydu ama kendisi tam bir hayalkırıklığı … İnsanları işinden etti … Gelmiş geçmiş en kötü başkan … Umarım gittiğini görürüz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
O gün de gelir elbet... ~ 10 ay önce
Elbet göreceğiz ve anısıyla anmayacağız
Rekor kimde ~ 10 ay önce
THY kontenjanından bu sene hacca gidenler kimler acaba? Bu kişiler gerçekten çalışmak için gitmiyor ise uçak bileti, harcırah otel vs. harcamalarını kim kontrol ediyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazar esnafı.. ~ 10 ay önce
Bu kadar yobaz işte bu tayfa ,kutsal ibadeti işportalaştiran bir güruha teslim olundu..
211 umudu bitmistir ~ 10 ay önce
hükümet değişseydi 211 ler geri alınırdı. ama artık bir umut kalmamıştır. 211 lerden birisi olarak umudumu kaybettim. 8 yıl olacak zaten insanların yaşı da geldi geçti. Duydunuz mu sayın Bolat. Artık rahat uyuyabilirsiniz çünkü yaptığınız yanınıza kar kaldı. İnançlıysanız diğer tarafta görüşürüz. O da yoksa rahat uyuyun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Umarım bir gün o da bedelini öder aldığı yanlış kararların ~ 10 ay önce
Umarım bir gün o da bedelini öder aldığı yanlış kararların.
Kimler nerelerde ~ 10 ay önce
Ya işte böyle kendileri bin türlü eziyeti yaparlar çalışana kendi ceplerini doldurup karun olurlar hak yerler onlara laf yok ama ezilen emekçi ağzını açınca hemen vay sen milli değerimiz THY yi kötülüyorsun diye insanları topluma hedef gösterirler bunlar katıksız katıksız hele o TGS varya sokak bakkalından beter durumda diplomasızları dilin d sini bilmeyenleri şef müdür yapıp milletin başına bela ediyorlar o şef müdürler de ispiyoncu yalancı kim varsa yanında tutup kıdem verip çalışıyormuş gibi gösterip yatırıyor yalan ve iftira atılan emekçi ise tazminatsız üstüne üstelik sicili bozularak işten çıkartılıyor bunun örneklerini çok gördük yhm böyle kaynıyor içten içe birbirlerinin kuyusunu kazıyorlar utem zaten bu kuyunun dibidir insanda bağırsak ne ise tgs de utem odur ha emekçiler bunun dışında ama benim kastım o müdürler şefler özellikle bir ekip var ki kendi postabaşlarının gönlünü eyleyip olmuş olmamış herşeye suçlu suçsuz farketmeksizin savunma aldırır işçiye her türlü cezayı aldırmak için yırtınır işini takip etmez gider odasında yatar veya başka birimlerle laklak eder arkadan sinsi sinsi iş çevirir yüzüne hiçbirşey yok gibi konuşur işi düştüyse sonra arkandan savunma yollar buna da profesyonellik der kansız köpek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A.Bolat ~ 10 ay önce
Thy’nin en adaletsiz YK Başkanıdır. Gücün peşindedir, güçlüyü sever. Etikten teftişten memur çektiği kişileri Ankara’dan gelen bir telefonla tekrar Müdür yapmıştır. Siyasilerden çok korkar, koltuğu için vermeyeceği taviz yoktur. Şu anda Kerem ve Mahmut’u yanına çekip Olmuştur’un altını kazmaktadır. İnanılmaz tehlikelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut derken? ~ 10 ay önce
Hangi Mahmut’dan bahsediyorsunuz?
Kartalın Keli ~ 10 ay önce
Her yönetim kurulu başkanıyla kavga etti, hepsi sövdü. Pazarlama bilgisi o hatta uçan rakip havayollarını kovmak ve ücretleri alabildiğine şişirerek yolcuyu kazıklamaktan ibaretti. Mensubu olduğu kartal yapılanmasıyla birlikte, siyasi gücünü kullanarak Thy nin nice yönetim kurulu başkanlarını sayın Hamdi bey, İlker beyi gönderdi. Şimdi sırada Bay Bolat var. Sınıf arkadaşına onu da kovdurtabilecek mi? İzleyelim görelim. İyi bayramlar herkese
Teşkilat ~ 10 ay önce
Siyasi nepotizmde idare edilen bir yapıdan bahsediyoruz,elbette iktidarı öven karakter puanlaması sıfır altı bile olsa baştacı,işi bilenler demokratlar ise kapı dışarı…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Harun ~ 10 ay önce
Çetin bey TGS’de daha kolay bu işler gözünün üstünde kaşın var diye arkası sağlam olmayan çok kişi çıkardılar. Gereçekten suçlu olup dayısını arattırıp ik müdürüne özür diletip döneni çok gördük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Problemin başlarından biri de o zaten ~ 10 ay önce
O ik müdürü zaten bu torpillileri alıp emekçilere çile çektirenlerin başı emekçiye savunma işten çıkarma torpilliye baş okşa bidaha yapma

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000