28 Ağustos 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Çocuksuz seyahat dönemi başlıyor

Havayolu seyahatinde çocuk gürültüsünden hoşlanmayanlar için yeni bir dönem başlıyor.

Corendon Havayolları uçak seyahatinde yeni bir uygulama başlatıyor. Biliyorsunuz; bazı yolcular uçak seyahatinde çocukların gürültüsünden pek hoşlanmaz. Hatta bu durum bazen uçak içinde tartışmalara da neden oluyor. Corendon da buna bir çözüm buldu.

Aldığım bilgiye göre; Corendon Havayolları bazı hatlarda çocuk yolcu kabul etmeyecek. Yani sadece yetiştkin yolculara bilet satacak. Şimdilik 16 yaş üstü hedefleniyor. Şirketin şu an belirlediği hatlar ise Amsterdam ve Karayipler...

Corendon'un söz konusu hatlar için ayırdığı bilet sayısı bir uçak için 90'nın üstünde olacak. Yıl bitmeden uygulamanın başlaması planlanıyor Konu hakkında Corendon'a ulaştım. Detaylar hakkında detaylı bilgilendirme olursa buraya ekleme yapacağım.

Ek bilgi: Yetiştkin yolcu uygulamasını Hollanda'da hizmet veren Corendon'un kardeş şirketi Corendon Dutch Airlines gerçekleştirecek.

Peki bu yöntem Türkiye'de tarifeli uçuşlarda da başlayabilir mi? Başlarsa talep görür mü aklıma ilk bu geldi.

Sosyal medya çılgınlığı

Geçtiğimiz hafta Swiss Air'in bir kabin memurunun uçak kanadındaki görüntüleri gündem oldu. Sosyal medyaya görüntü atmak için bir kabin memuru uçağın kanadına çıkarak değişik görüntüler verdi. Bunu da terminalde bulunan bir yolcu çekti ve sosyal medyada yayınladı.

Swiss Air görüntü gündem olunca aksiyon alarak iç soruşturma başlattı. Kabin memurunun işinden olmayacağı ancak bir disiplin cezası alacağı ifade ediliyor. Herkes kendi sosyal medyasında sosyal hayatıyla ilgili istediğ görüntüyü verebilir elbette. Ki ben de aynı şekilde paylaşımlar yapıyorum ama bir kez bile iş yerimden fotoğraf paylaştığımı hatırlamıyorum.

Havacılık gibi can güvenliğinin ilk akla gelen unsur olduğu bir sektörde böylesine sorumsuzca davranışlar sergilenmemeli. Şirketin soruşturma kararını yerinde buluyorum. Umalım da kabin memuru işinden olmasın. Ve havacılık sektöründe sosyal medya kullanımına da mümkün olduğunca dikkat edelim. 
 

Çocuksuz seyahat dönemi başlıyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000