23 Ekim 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Atlasglobal çalışanlarının bekleyişi sürüyor. Son durum ne?

Türkiye'nin bir dönem önemli havayolu şirketleri arasında yer alan Atlasglobal'in mağdurlarının bekleyişi sürüyor.

Hatırlayacağınız üzere Atlasglobal yaklaşık 2 yılı aşkın bir süre önce iflasını açıklamıştı. Aslında bu iflas elbette bir sürecin sonu ama iflas kararı beni o anda şaşırtmıştı. Bu sürece hemen gelinmedi. Isparta kazası, ekonomik krizler, İstanbul Havalimanı'na ilk geçiş dönemi ve sonrasındaki pandemi Atlasglobal için kaçınılmaz son oldu.

Atlasglobal'in basın toplantıları ve tanıtımlarına en çok katılan birkaç basın mensubundan biriyimdir. Verdikleri hizmet, işe alım süreçleri, yolcuların geri bildirimleri sonrası alınan aksiyonlar gibi hususlar beni çok memnun etmiştir. Kısacası Atlasglobal benim sevdiğim bir şirketti. Canlı, görsel açıdan göze hoş gelen, hizmetin hakkını veren ve büyümeye de elverişli olduğu net belli olan bir havayolu şirketiydi.

Ama yukarıda da dediğim gibi birçok faktör şirketin sonunu hazırladı. Atlasglobal'in Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy ile yaptığım bir röportajda İstanbul Havalimanı'na geçiş ile birlikte artan maliyetlerden bahsetmişti. Hatırlayacaksınız; İki pist ile hizmet vermeye başlamıştı İGA. Ama bu pistler paraleldi ve bu da uçakların taksi süresinin artmasına neden olmuştu. Murat Ersoy da buna dikkat çekmiş ve uçuş başına 400 dolar ek maliyete neden olduğunu ifade etmişti.

Türk Hava Yolları bununla baş edebilir, etti de... Ancak Atlasglobal gibi, Onur Air gibi şirketler bu süreçte ciddi şekilde yara aldı. Ve bu yaraları maalesef tedavi edilmedi! Adeta kaderlerine terk edildiler. Kaçınılmaz sona doğru ilerlediler. Olan da haliyle oldu.

İflasın sebebini tek bir gerekçe ile açıklamak doğru olmaz. Dediğim gibi bu bir süreç. Her zorluk aşamasında hasar alırsanız sonunda hasar alamayacak hale gelirsiniz...

Atlasglobal'in iflası beni üzmüştü. Ama şu an mağdur olan çalışanların durumu da beni üzüyor.

İnsanlar 3 yıla yakın bir zamandır alacaklarını bekliyor. Ama maalesef olmuyor. 

Alacaklıların bir kısmı en azından ücretlerin bir miktarını alabilimek için İstinafa başvurmadı. Ancak bazı alacaklılar İstinafa başvurdu. Yani yargı süreci devam ediyor.

Mahkeme süreçleri, yaşananlar vs. hakkında detaylara boğmak istemiyorum sizi. Durum şu ki; İnsanlar alın terlerinin karşılığını istiyor.

Bir de şu var; Süreç ilerledikçe alacaklı olanların ücretleri enflasyon ve döviz karşısında mum gibi eriyor. Alacaklar için tabi ki bir faiz kararı çıkması da muhtemel ama ne kadarını karşılar bilinmez. 

Atlasglobal bu ülke havacılığına aktif olduğu dönem büyük hizmet etmiş ve sıra dışı bir soluk getirmiştir. Keşke böyle sonlanmasaydı.

Ama Atlasglobal yönetimine düşen görev; Kuşkusuz insanların alacaklarını bir an önce ödemektir. Bu şirkete yakışan budur. 

En azından 'SON' dediğin Atlasglobal için budur.

Süreci takip etmeye devam edeceğiz.
 

Atlasglobal çalışanlarının bekleyişi sürüyor. Son durum ne?

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000