27 Kasım 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

Ajet hayırlı olsun

Türk Hava Yolları'nın alt şirketi Anadolujet ayrı bir şirket olarak hafta içinde Ajet oldu. Ajet'in çok agresif büyüme planları var. Anadolujet olarak bir yere kadar büyüyen şirket Ajet olarak görünüşe göre çok da büyük adımlar atacak.

Sabiha Gökçen merkezli olarak hizmet verecek olan şirket, buradaki potansiyeli de epey artıracak gibi görünüyor.

-Ajet'in 10 yıl içinde 200 uçaklık filo hedefi,

-2024 yılında 24 Milyon 2033'te ise 55 Milyon yolcu hedefi,

-Uçuş ağı için 2033 itibarıyla 44 ülke hedefi var.

Bunlara ulaşacak potansiyel de bana göre Ajet'te var. Ancak personel geçişleri, aranan personellerin durumu, personel geçişleri sonrası çalışanların hakları gibi hususlarda bazı belirsizlikler var. Bunlara da bir an önce açıklık getirilirse herkes için en iyisi olur.

Pegasus CEO'su Güliz Öztürk 2 hafta önceki 10 Kasım Atatürk'ü anma gezisi sırasında çok önemli bir demeç vermişti. Biz adil rekabete hazırız demişti. Bu açıklamanın içine doğru biraz girince aslında ne demek istediği çok net anlaşılıyor.

Yıllardır bitirilemeyen 2. pist meselesi Demokles'in kılıcı gibi Pegasus'un tepesinde sallandı durdu. Bu da Pegasus'un daha büyük potansiyellere ulaşmasının önünde bir engel teşkil etti. Şimdi Anadolujet Ajet oldu ve 2. pistin de eli kulağında. Adaletten kastın ne olduğu az çok anlaşılabilir oluyor bu durumda. Rekabet adil olsun Türk havacılığı kazansın.

Bu arada Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki THY'nin özel yolcu salonunun da Anadolujet Ajet olunca kapanacağını duydum. Bu durumda oradaki yolcuların durumuyla ilgili de bir planlama yapılması gerekiyor. Sanırım netleşmesi gerekenlerden biri de bu.

Biraz da Antalya Havalimanı'nda yaşanan tehlikeye değinmekte fayda var. 

Cuma günü yaşanan olayı AirportHaber'de okumuşsunuzdur. Tehlikeli bir yakınlaşma yaşandı ve sorunsuz atlatıldı. Havacılık dediğiniz bir bütündür. Ama hava trafik kontrolörleri ve pilotlar havacılık güvenliği açısından en önemli unsurlar. 

İnisiyatif almadan çalışma meselesi tüm havayolu şirketlerini mevcut durumda zorluyor. Hava trafik kontrolörlerinin talebini görmezden gelmek konuyu yok etmiyor. Bu bizim galiba kronik tavrımız. Görmezden gelirsen konu yok olur. Ama olmuyor.

Ajet hayırlı olsun

Yorumlar

Liyakat olur umarım bagajj ~ 5 ay önce
Senelerdir tgs de liyakat e hasret kaldık . Bir minibüs tayfası senelerdir bagaja çoktu . Harekattan , kargodan tutup tutup getirip yönetici yaptı tayfasını . Bir Allah’ın kulu bunların yolcu ile konuşup konuşmadığına bile bakmadı . Adamlar da dil yok. Ama yönetici … Ajet umarım thy ye yakışır yöneticiler getirir . Yolcusu ile konuşmayan iş bilmeyen adamlara burda yer olmasın . Emek hırsızlarına yer vermeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce "BİZ neyi satacağımızı iyi biliriz" denildi ~ 5 ay önce
Bakan Mehmet Şimşek'in yerel seçim sonrası ciddi kaynak girişi beklediklerini açıklamasının hemen ardından satılabilecek assetlerden birinde bazı değişiklikler devreye alındı. Milli gururumuz Thy.yi gelecek çok ciddi tepkilerden çekinerek henüz satamadılar ama Ajet'i bağımsız hale getirip biraz cilala parlat yaptıktan sonra hazinemizin sürekli destekçileri Katar veya Birleşik Arap Emirliklerine satacaklar. Hala satılmadıys tabi. Zorda olan ülkemize müslüman kardeş olarak yardım ettiklerini düşünmek fazla saflık olur

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000