23 Kasım 2010, Salı 11:35:22

KIŞ TEDBİRLERİ, YOLCU MAĞDURİYETİ ve DEVE TAŞIMACILIĞI

AirportHaber yazarından Oktay Erdağı bu hafta yine çok konuşulacak bir yazıya imza attı. Peki, Erdağı "KIŞ TEDBİRLERİ YOLCU MAĞDURİYETİ ve DEVE TAŞIMACILIĞI" başlıklı yazısında nelere değindi?
Ülkemiz Edirne’den Kars’a, 1651 kilometre olan büyük bir ülkedir. Türkiye’nin güneydoğusundan Türk hava sahasına giren bir uçak, kuzey batısından çıkıp  aynı süre uçarak, 5 ülkenin hava sahasını geçtikten sonra Avrupa’da herhangi bir şehre gidebiliyor. Ülkemizdeki değişken ve zor kış hava koşulları herkes tarafından ya yaşanarak veya  olumsuz yönde etkilenerek bir şekilde yakinen  bilinmektedir.
 
Ülkemizdeki ve havaalanlarımızın bulunduğu illerdeki hava şartlarının  kısa süreler içerisinde ve hızlı bir şekilde değişkenliği sebebiyle özellikle de kış aylarında yaşanan kötü hava koşullarından uçuş operasyonunun olumsuz olarak etkilenmemesi veya en az düzeyde etkilenmesi için  uçuş operasyonu, yolcu mağduriyeti, bakım ve yer emniyeti konularında alınması gereken hayati tedbirler vardır. Bu tedbirlerin zamanında ve eksiksiz olarak alınması, bunlara tam ve eksiksiz olarak uyulması, başta can ve mal emniyeti olmak üzere  uçuş ve yer emniyeti bakımından büyük önem taşımaktadır. Bu konu yolcu konforu ve maddi bakımdan da havayollarını  olumsuz olarak etkilemekte olup, katiyen ihmal edilemeyecek bir durumdur.
 
Özellikle kış şartlarında olması muhtemel rötarlar nedeniyle uçağın uzun süre yerde kalması hallerinde, yolcunun düzenli bir şekilde anons yapılarak bilgilendirilmesi ve rötar süresince yolcuya, Uluslararası Hava Taşımacıları Birliği (IATA) standartlarında ikram sunulması ve AB ve ECAC  tarafından yayınlanan yolcu haklarının uygulanması,  yolcu hakları ve  konforu bakımından önemli olduğu gibi hava taşıyıcıları ve anlaşmalı yer hizmetleri kuruluşları bakımından da bir zorunluluktur.

AirportHaber yazarlarından Oktay Erdağı'nın kaleme aldığı yazının tamamı için TIKLAYIN
KIŞ TEDBİRLERİ, YOLCU MAĞDURİYETİ ve DEVE TAŞIMACILIĞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000