21 Ekim 2014, Salı 15:31:36

THY UÇAĞINDA ŞOKE EDEN ANONS: "DENİZE İNEBİLİRİZ"

Türk Hava Yolları'nın Atina - İstanbul seferini gerçekleştiren uçağında yapılan "denize iniş yapğacağız" anonsu yolcuları şoke etti. İşte detaylar...
  • şit sit hala su damısiniz. çik çik artı k şekerim dustan. su çok elektrik çekiyor derler - derleme. ucuş cuş günü hava biraz fazla yağıişlı. Havadaki alçak ve yüksek hava akımları sik lon bulutlarını biraz deniz seviyesine doğru çekmiş açıklama sivil aha havacılık kurumudan. motorlardan biri çok sessiz
  • Kapt A320 ???? İlgili yorumu yazan zati muhterem,Elemelerinizi daha dikkatli yapin o zaman. Biz ucakta amiri degilde eski memur varsa daha huzurlu oluyoruz. Tum filolara sorun boyle bu!
  • 2-3 senelik Kabin Memurları henüz Kabin Amiri yapılmıyor.Lütfen bildiğiniz konular hakkında yorum yapınız, diğer türlü insanlara yanlış bilgiler aktarmış oluyorsunuz. Çalışmaya başlayıp daha sonra annelik,askerlik vb. gibi konulardan çalışmaya ara vermiş kişiler, çalışan diğer kişilere istinaden "çalışılan iş günü" azaldığı için ister istemez kıdemi düşmektedir.Bu gibi olaylara ceza demek yanlış olur. Üstelik kişi bir çok elemeden, eğitimden geçtikten sonra amir ünvanı alabilir.
  • Açıklama tam fiyasko :) Bir süredir alçalma anonsları otomatik değil manuel olarak kabin amiri tarafından yapılıyor. Millet bilmiyor diye iteliyorlar bakalım. Yersen :))))
  • Emine hanimi haksiz here elestiren kompleksli kabin ekibin cok bilmis gulleri .Yeniliklerden memnunsunuz galiba.Abdest genelgesi icin egitimlerinizi tamamladiniz ise diger genelgelere hazir olun.Ama nedense bit see soluk ve tepki yok sizlerden.Emine hanim zamaninda yuzlerce sikayet yazilirdi.Rahatsiniz anlasilan
  • Cem Kozlu , Yusuf Bolayirli Sizi cok ozluyoruzzzz Ve tabiii Nilüfer Alataş :(
  • Kidemli memurlar Thy'de en az 500 kisilik bir grup var amir yapilmayan,annelik cezasi,askerlik cezasi,ucretsiz izin,gec yazilmasi yada amir raporu olan.Hepsi gercekten cok kalifiye isi uzun yillardir yapan,ucagin deyim yerindeyse civatasina kadar en az teknik kadar hakim,yolcuya hattina gore %100 tam profiling yapan...Ama eften püften sebeplerle Amir yapilmayip,hala memur olan. Oysa ki son 4 seneye bir bakildiginda 2-3 senelik tecrubesi bile dogru durust olmayan gencecik insanlari ki cogu gercekten cocuk yasta Koskoca ucagi ve 150-200 yolcuyu bu deneyimsiz amirlerin eline birakmak. Ne kadar guvenli? Tecrube mi ? Sicil mi? Toyluk mu? Olgunluk mu? Deneyimmi ? Yoksa sirasi geldiler mi?? Atesle oynuyorsunuz yoneticilerimiz... Lutfen kidemli memurlariniza yol acin artik,cocuklara emanet etmeyin...
  • Thy kidemli memurlarini hala amir yapmasin 3 senelik toy hostesleri hostlari amir yapmaya devam etsin..Bakin daha neler olacak!
  • Ne pas gecis ne de gecikme var seferde, tamamen yolcunun art niyetiyle ortaya cikmis bir haber.Insanlari ve sirketleri karalamak bu kadar kolay iste guzel ulkemde! Ayni zamanda saf ve kiskanc insanlarimizi inandirmakta cok basit...
  • hangi kafadasın dostum, olayı sxs'e bağladın? Ne IST operasyonu yapıyoruz ne de ekiplerimiz karışıyor. Herkes kendi kitabında yazanı uyguluyor. Yanlış yerde aranıyorsun. Vielen dank.

Türk Hava Yolları’nın (THY) dün Atina-İstanbul seferini yapan uçağının Atatürk Havalimanı’na inişe geçtiği sırada, görevli hostesin yanlışlıkla otomatik butona basmasıyla duyulan “Denize acil iniş yapacağız. Koltuklarınızı dik tutun. Kravatlarınızı ve fularlarınızı gevşetin, masalarınızı kapatın ve camlardaki güneşlikleri açın” anonsuyla büyük panik yaşandı.

THY’nin Atina-İstanbul seferini yapan TK- 1850 sefer sayılı Boeing 737-90 tipi uçağın yolcularından G.A. uçağın bu anonstan sonra üstelik bir de pas geçerek Marmara Denizi üzerinde 20 dakika kadar tur attığını belirterek, yaşadıkları anları şöyle anlattı: “Atina’ya bir iş görüşmesi için gitmiştim. THY uçağı ile dün İstanbul’a dönmek için Atina Havalimanı’ndan yolcu körüğünden saat tam 15.05’de ayrıldık. Uçağımızın oradan kalkış saati tahminen 15.15 civarındaydı. Güzel bir yolculuk yapıyorduk. Sanırım Balıkesir üzerine geldiğimiz sırada Kaptan Pilot, “ Atatürk Havalimanı’na iniş için alçalmaya başlıyoruz. 20 dakika içinde İstanbul’da olmayı bekliyoruz" şeklinde anons yaptı.

Bu anonstan birkaç dakika sonra otomatik olarak hostesin konuştuğu  “Atatürk Havalimanı’na inişe geçiyoruz. Koltuklarınızı dik duruma getirin. Kemerlerinizi bağlayın. Güneşlikler açık olsun" şeklindeki anonsu yapıldı.

“DENİZE ACİL İNİŞ YAPABİLİRİZ"
Bir otomotiv şirketinde görevli olan G.A.,  bu anonsla inişe hazırlanırken bir anda gelen “Denize acil iniş yapabiliriz” anonsu ile, oturdukları yerde büyük şok yaşadıklarını belirterek, şöyle devam etti: “İniş anonsu bittikten yaklaşık bir dakika sonra ikaz ışıkları bir kez daha yandı ve otomatik olarak hostesin konuştuğu şu anons yapıldı. ’Denize acil iniş yapabiliriz. Önünüzdeki güvenlik kartlarında yazılanları takip edin. Fularlarınızı açın ve kravatlarınızı gevşetin. Pencerelerdeki güneşlikleri açın’ Bir anda şok olmuştuk. Türkçe yapılan bu anonsun hemen ardın İngilizcesi takip etti. Şok olmuştuk. Korkmaya başladık. Türk yolcuların çoğu dua ediyordu. Bu sırada uçağın koridorunda bardak toplayan hostesle göz göze geldim. Anonsun yanlış olduğunu anlamıştı herhalde, gülümsüyordu. Ama ben tedirgin olmuştum. Ancak bu anonsun hemen ardından Business Class bölümünün perdesi açıldı ve oradan çıkan bir başka hostes, ellerini havaya kaldırarak, yanlışlık olduğunu ve yanlış anons olduğunu beden diliyle yolculara anlattı"...(Hürriyet)

THY'DEN AÇIKLAMA VAR

Bu arada Türk Hava Yolları tarafından Airporthaber'e verilen bilgide, otomatik olarak devreye giren alçalma anonsu yerine denize iniş anonsunun devreye girdiği belirtilerek kabin amirinin anonsu derhal durduğu ve yolcuları bilgilendirdiği vurgulandı. Uçağın pas geçmesinin sözkonusu olmadığı da belirtilerek yolcuların haberde anlatıldığı gibi yolcular arasında panik yaşanması durumunun sözkonusu olmadığı kaydedildi.

 

THY UÇAĞINDA ŞOKE EDEN ANONS: "DENİZE İNEBİLİRİZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (68)

akbaba-ucantaş ~ 9 yıl önce
şit sit hala su damısiniz. çik çik artı k şekerim dustan. su çok elektrik çekiyor derler - derleme. ucuş cuş günü hava biraz fazla yağıişlı. Havadaki alçak ve yüksek hava akımları sik lon bulutlarını biraz deniz seviyesine doğru çekmiş açıklama sivil aha havacılık kurumudan. motorlardan biri çok sessiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kapt A320 ???? İlgili yorumu yazan zati muhterem,Elemelerinizi daha dikkatli yapin o zaman. Biz ucakta amiri degilde eski memur varsa daha huzurlu oluyoruz. Tum filolara sorun boyle bu!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
???? ~ 10 yıl önce
2-3 senelik Kabin Memurları henüz Kabin Amiri yapılmıyor.Lütfen bildiğiniz konular hakkında yorum yapınız, diğer türlü insanlara yanlış bilgiler aktarmış oluyorsunuz. Çalışmaya başlayıp daha sonra annelik,askerlik vb. gibi konulardan çalışmaya ara vermiş kişiler, çalışan diğer kişilere istinaden "çalışılan iş günü" azaldığı için ister istemez kıdemi düşmektedir.Bu gibi olaylara ceza demek yanlış olur. Üstelik kişi bir çok elemeden, eğitimden geçtikten sonra amir ünvanı alabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flyingbird ~ 10 yıl önce
Açıklama tam fiyasko :) Bir süredir alçalma anonsları otomatik değil manuel olarak kabin amiri tarafından yapılıyor. Millet bilmiyor diye iteliyorlar bakalım. Yersen :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mustehaktir ~ 10 yıl önce
Emine hanimi haksiz here elestiren kompleksli kabin ekibin cok bilmis gulleri .Yeniliklerden memnunsunuz galiba.Abdest genelgesi icin egitimlerinizi tamamladiniz ise diger genelgelere hazir olun.Ama nedense bit see soluk ve tepki yok sizlerden.Emine hanim zamaninda yuzlerce sikayet yazilirdi.Rahatsiniz anlasilan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Cem Kozlu , Yusuf Bolayirli Sizi cok ozluyoruzzzz Ve tabiii Nilüfer Alataş :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Kidemli memurlar Thy'de en az 500 kisilik bir grup var amir yapilmayan,annelik cezasi,askerlik cezasi,ucretsiz izin,gec yazilmasi yada amir raporu olan.Hepsi gercekten cok kalifiye isi uzun yillardir yapan,ucagin deyim yerindeyse civatasina kadar en az teknik kadar hakim,yolcuya hattina gore %100 tam profiling yapan...Ama eften püften sebeplerle Amir yapilmayip,hala memur olan. Oysa ki son 4 seneye bir bakildiginda 2-3 senelik tecrubesi bile dogru durust olmayan gencecik insanlari ki cogu gercekten cocuk yasta Koskoca ucagi ve 150-200 yolcuyu bu deneyimsiz amirlerin eline birakmak. Ne kadar guvenli? Tecrube mi ? Sicil mi? Toyluk mu? Olgunluk mu? Deneyimmi ? Yoksa sirasi geldiler mi?? Atesle oynuyorsunuz yoneticilerimiz... Lutfen kidemli memurlariniza yol acin artik,cocuklara emanet etmeyin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone a cvp ~ 10 yıl önce
ufak attta civcivler yesin...uçağın cıvatasına kadar bilirlermiş hadi ordan...arkada uyumaktan başka ne işiniz var...2 çay 1 kahve o kadar
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Thy kidemli memurlarini hala amir yapmasin 3 senelik toy hostesleri hostlari amir yapmaya devam etsin..Bakin daha neler olacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 10 yıl önce
Ne pas gecis ne de gecikme var seferde, tamamen yolcunun art niyetiyle ortaya cikmis bir haber.Insanlari ve sirketleri karalamak bu kadar kolay iste guzel ulkemde! Ayni zamanda saf ve kiskanc insanlarimizi inandirmakta cok basit...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs Fo ~ 10 yıl önce
hangi kafadasın dostum, olayı sxs'e bağladın? Ne IST operasyonu yapıyoruz ne de ekiplerimiz karışıyor. Herkes kendi kitabında yazanı uyguluyor. Yanlış yerde aranıyorsun. Vielen dank.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000