23 Ocak 2014, Perşembe 10:18:36

THY PİLOT EĞİTİMİNDE SİSTEMİ DEĞİŞTİRİYOR

Türk Hava Yolları, pilot eğitiminde sistem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Pilot ihtiyacını karşılamak için tüm eğitim masraflarını karşılayan THY, bu sistemi kökünden değiştirecek. İşte detaylar.
  • Ben yabancıyım nasıl baş urabilirim bu okula ? Hevesim war yardimci olurmusiniz !!!
  • zeki insan şirketler için istenmez pilotlukta pilot uçağı indirsin kaldırsın yeterlidir.çok zeki olunca bir noktadan sonra insan sorgulamaya başlar olayları kendisine iş vereni ve oradan sonra iP kopar.sonra anlamaya başlar kimlerin kendisini yönettiğini ve kaçmak için yer arar.veya kimlerin onu yönettiğini veya aynı şirkette aynı işi yaptığını düşündüğü mevkiidaşına tanınan ayrıcalıkları öğrenir yani o hayvan gibi uçarken arkadaşı yan gelir yatar.sonra birilerinin sırtından işin döndüğünü anlar ve kaçmak ister.yani olay burada para değil sermayeyi nasıl kaptırmayız sonuçta yüksek lisans yapmış hatta doktora yapmış bir adam zaten iyi kazanıyorsa neden hayatını riske atıp uçsun ki?hava taşımacılığında ölümlü kaza oranı yüksektir yani siz inanmayın "en güvenli taşımacılık havayolu"denmesine çünkü 100bin araçtan 10bini kaza yapar 50kişi ölür 100bin uçaktan 3-5 i düşer 1000kişi ölür.yani aklı olan gidip zaten hem nükleer santralde çalışmış gibi radyasyon alıp hemde hayatını nedenRiskeAtsın
  • Parası olana bütün yollar açık olmayana yallah kit kemik ye deniliyor buralarda
  • parası olan degil aklı olan o yerlerde olsun ozaman eniyi pilot yetiştirirsin... vazgeçmeyin arkadaslar kendi ülkemizin filosu olmaz giderim abd en ucuza en iyi okullarda egitim görürüm hemde thy den daha sadık biçimde işin garantili.
  • tum taktigin icine ettiniz
  • Ne fark edecek oraya parasıyla gelen zengin çok mu sorumlu davranacak?
  • Ne yani parası olmayanlara bu yolda mı kapandı ? Pes diyorum tek hayalimdi şimdi en ufak bi umut kalmadı içimde oh paran varsa pilotsun ne alã.
  • okulumun bitmesine daha 3 yıl var ki sırf bu hayalim için istedikleri türden bir bölüme kaydolmuştum. daha şimdiden kendimi onların sınavlarına hazırlıyordum. Sınavlarına girip de başarısız olsam bu denli üzülmezdim. Çok feci bir haksızlık. Eminim benim gibi havacılığa gönül vermiş bir sürü kişi vardır ve en büyük umutlarını korkunç bir şekilde yıktınız.
  • en büyük hayalim lan ne yapcam ben şimdi
  • Parası olmayan genç yeteneklerin ve havacılık sevdalıların bu kapısı da kapanmış olmuyor mu?

Türk Hava Yolları, pilot eğitiminde sistem değişikliğine gitmeye hazırlanıyor. Pilot ihtiyacını karşılamak için tüm eğitim masraflarını karşılayan THY, bu sistemi kökünden değiştirecek.

Türk Hava Yolları pilot ihtiyacını karşılamak için eğitimlere yüklü miktarda bütçe ayırıyordu. Pilot eğitim masraflarını kendi kasasından karşılayan THY, bu yönetimini değiştirerek iş garantisi ile eğitim ücretini ödeyen öğrencileri pilot yapacak.

Her yıl beş yüzden fazla pilota ihtiyacı olan THY, bu pilotların eğitimi için milyonlarca dolar para harcıyor.

Türk Hava Yolları daha önce, Türk Hava Kurumu Üniversitesi ile yaptığı anlaşmayı kendisi de uygulamaya başlayacak.

THY, Türk Hava Kurumu üniversitesi ile pilot eğitimi konusunda iş garantili anlaşma yapmış ve pilot olmak isteyenler THY’de bir dizi testten geçtikten sonra başarılı olanlar eğitime başlamıştı. Yüzlerce kişinin bu yolla pilot olmak için başvurması üzerine THY’de aynı sistemi uygulamak üzere harekete geçti. Çalışmaları hızla yürütülen sisteme göre THY kriterlerine uyan ve testlerden geçen pilot adayları kendi ceplerinden veya kredi kullanarak eğitim ücretlerini karşılayacaklar.

Bu sistemin kısa bir süre sonra uygulamaya konması bekleniyor. Uygulamanın başarılı olması halinde THY eğitim bütçesi kamburundan kurtulmuş olacak. Böylelikle öğrencilerin eğitim sürecinde daha sorumlu davranacağı düşünülüyor.

©Airporthaber.com

THY PİLOT EĞİTİMİNDE SİSTEMİ DEĞİŞTİRİYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

Murat ~ 7 yıl önce
Ben yabancıyım nasıl baş urabilirim bu okula ? Hevesim war yardimci olurmusiniz !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yardımcı ~ 6 yıl önce
yabancı olup türk soyluysan yaralanabilirsin diye biliyorum eğer mavi kartın varsa
HIGH ALTITUDE ~ 8 yıl önce
zeki insan şirketler için istenmez pilotlukta pilot uçağı indirsin kaldırsın yeterlidir.çok zeki olunca bir noktadan sonra insan sorgulamaya başlar olayları kendisine iş vereni ve oradan sonra iP kopar.sonra anlamaya başlar kimlerin kendisini yönettiğini ve kaçmak için yer arar.veya kimlerin onu yönettiğini veya aynı şirkette aynı işi yaptığını düşündüğü mevkiidaşına tanınan ayrıcalıkları öğrenir yani o hayvan gibi uçarken arkadaşı yan gelir yatar.sonra birilerinin sırtından işin döndüğünü anlar ve kaçmak ister.yani olay burada para değil sermayeyi nasıl kaptırmayız sonuçta yüksek lisans yapmış hatta doktora yapmış bir adam zaten iyi kazanıyorsa neden hayatını riske atıp uçsun ki?hava taşımacılığında ölümlü kaza oranı yüksektir yani siz inanmayın "en güvenli taşımacılık havayolu"denmesine çünkü 100bin araçtan 10bini kaza yapar 50kişi ölür 100bin uçaktan 3-5 i düşer 1000kişi ölür.yani aklı olan gidip zaten hem nükleer santralde çalışmış gibi radyasyon alıp hemde hayatını nedenRiskeAtsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
memet ~ 8 yıl önce
Parası olana bütün yollar açık olmayana yallah kit kemik ye deniliyor buralarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanadı kırık thy ~ 8 yıl önce
parası olan degil aklı olan o yerlerde olsun ozaman eniyi pilot yetiştirirsin... vazgeçmeyin arkadaslar kendi ülkemizin filosu olmaz giderim abd en ucuza en iyi okullarda egitim görürüm hemde thy den daha sadık biçimde işin garantili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ramo ~ 9 yıl önce
tum taktigin icine ettiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MAĞDUR ~ 9 yıl önce
Ne fark edecek oraya parasıyla gelen zengin çok mu sorumlu davranacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 10 yıl önce
Ne yani parası olmayanlara bu yolda mı kapandı ? Pes diyorum tek hayalimdi şimdi en ufak bi umut kalmadı içimde oh paran varsa pilotsun ne alã.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doigt ~ 10 yıl önce
okulumun bitmesine daha 3 yıl var ki sırf bu hayalim için istedikleri türden bir bölüme kaydolmuştum. daha şimdiden kendimi onların sınavlarına hazırlıyordum. Sınavlarına girip de başarısız olsam bu denli üzülmezdim. Çok feci bir haksızlık. Eminim benim gibi havacılığa gönül vermiş bir sürü kişi vardır ve en büyük umutlarını korkunç bir şekilde yıktınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
airismyplace ~ 4 yıl önce
merhaba! bu olaydan sonra ne yaptınız açıklayabilir misiniz?
cem ~ 10 yıl önce
en büyük hayalim lan ne yapcam ben şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atilla Öksüz ~ 10 yıl önce
Parası olmayan genç yeteneklerin ve havacılık sevdalıların bu kapısı da kapanmış olmuyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000