22 Temmuz 2014, Salı 12:01:01

RUSLAR THY’YE TAŞ KOYDU!

Türk Hava Yolları’nın henüz bu ay başında başlattığı Sabiha Gökçen-Vnukovo uçuşları Rus milli havayolu şirketi Aeroflot’un itirazı sonrası durdurmak zorunda kaldı! İşte ayrıntılar...
  • Rusları fazla zorlamayin, dusuverir uçağı
  • Mefail bey moskova noktasinda gerekli tedbirleri alabilecek ve harekete gecebelicek saygin bir mudurdur
  • Haftalik alinan 7 frekansin tamamina pegasus talip olmus ama pegasusa shgm tarafindan 3 ucus verilmis. Geri kalan uzun sure bos olarak kaldiktan sonra thy na peskes cekilmistir.
  • Pegasusa verilsinki iyice soysunlar artik ucak icindeki wc yide parayla kullanirsin
  • sağlam torpilli torun torba sahibi mefail devreye girer halleder işi !!!
  • Niye tamami pegasusa verilsin. Ben rahat ucmak istiyorum hizmetin oldugu firmayla ucmak istiyorum. 600gr fazlam var diye fazla bagaj ucreti alan firmayla ucmak istemiyorum.
  • Iyi de neden itiraz edildigi hakkinda bilgi yok... Tamamen havada kalmis bir haber...
  • bu verilen 7 gunluk hakkı tamamı pegasus'a veya baska bir ozel şirkete verilmeliydi. thy verince rekabet olmuyor ki

Türk Hava Yolları’nın 1 Temmuz 2014 tarihinde Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan başlattığı İstanbul-Moskova seferleri Aeroflot engeline takıldı.

AirportHaber’in edindiği bilgiye göre; Türkiye ve Rusya Sivil Havacılık Otoriteleri arasında sağlanan anlaşma gereği İstanbul-Moskova hattına 2 şirketin daha karşılıklı 7 frekansta uçuş yapmasına karar verildi. Rusya tarafında bu uçuşlar Transaero tarafından alınırken, Türkiye tarafından Pegasus 3 frekansla uçuşlara başladı. Türkiye’nin kalan 4 frekans hakkını da yine iki ülke sivil havacılığının izniyle Türk Hava Yolları aldı. Alınan izinler sonrası THY, 1 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Moskova Vnukovo Havalimanı’na sefer düzenlemeye başladı. Salı, Perşembe, Cuma ve Pazar günleri planlanan seferler ilk hafta sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Ancak Aeroflot’un itirazları sonrasında Türk Hava Yolları’nın bu hattaki uçuşları 8 Temmuz 2014 tarihinden itibaren gerçekleştirilemedi.

Konu hakkında AirportHaber’e konuşan THY Moskova Müdürü Mefail Deribaş, “Türk Hava Yolları olarak iki ülke arasında yapılan anlaşma gereği bizim tarafımıza doğan 7 frekans hakkında 3’ünü Pegasus aldı. Kalan 4 frekansa da biz talip olduk. İki tarafında onayını aldıktan sonra Sabiha Gökçen-Vnukovo arasındaki seferleri başlattık. Ancak ilk hafta sorunsuz bir şekilde uçuşlarımızı gerçekleştirdikten sonra Aeroflot’un Rus Sivil Havacılık İdaresi’ne yaptığı itirazlar neticesinde uçuşlarımızı durdurmak zorunda kaldık” dedi.

THY KARARA İTİRAZ ETTİ

Deribaş, “Konuyla ilgili yaşanan mağduriyeti gidermek için biz de gerekli itirazlarda bulunduk. Bu sorunun aşılması durumunda seferlerimize yeniden başlamak istiyoruz” ifadelerini kulandı.

Türk Hava Yolları tarafından bu aybaşında başlatılan uçuşların 24 Temmuz 2014 tarihine kadar Salı, Perşembe, Cuma, Pazar olmak üzere haftanın 4 günü karşılıklı olarak yapılması planlanıyordu.

 ©AirportHaber.com ÖZEL 

RUSLAR THY’YE TAŞ KOYDU!

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Rusları fazla zorlamayin, dusuverir uçağı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hsb ~ 10 yıl önce
Mefail bey moskova noktasinda gerekli tedbirleri alabilecek ve harekete gecebelicek saygin bir mudurdur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talip olmak ~ 10 yıl önce
Haftalik alinan 7 frekansin tamamina pegasus talip olmus ama pegasusa shgm tarafindan 3 ucus verilmis. Geri kalan uzun sure bos olarak kaldiktan sonra thy na peskes cekilmistir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ziko ~ 10 yıl önce
pegasusa 3 verilirken peşkeş olmuyor mu?
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Pegasusa verilsinki iyice soysunlar artik ucak icindeki wc yide parayla kullanirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
! ~ 10 yıl önce
sağlam torpilli torun torba sahibi mefail devreye girer halleder işi !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Niye tamami pegasusa verilsin. Ben rahat ucmak istiyorum hizmetin oldugu firmayla ucmak istiyorum. 600gr fazlam var diye fazla bagaj ucreti alan firmayla ucmak istemiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx ~ 10 yıl önce
thy ataturkten gunder 4 sefer ucuyor :-)))
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Iyi de neden itiraz edildigi hakkinda bilgi yok... Tamamen havada kalmis bir haber...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pg ~ 10 yıl önce
bu verilen 7 gunluk hakkı tamamı pegasus'a veya baska bir ozel şirkete verilmeliydi. thy verince rekabet olmuyor ki

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000