12 Kasım 2011, Cumartesi 10:55:50

"LİSANSLI TÜRK PİLOT SAYISI 8 BİN OLDU"

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Türkiye'de yılda ortalama 300 pilot yetiştirildiğini belirterek, lisanslı Türk pilot sayısının 8 bine ulaştığını söyledi...
  • Son 8 yılını bu mesleğe vermiş sivil kökenli bir pilotum. Talebelik zamanımda birçok askeri kökenli pilotla haketmediğim gerginlikler yaşamış olsamda asker kökenli meslektaşlarım arasında çok sevdiğim kardeşlerim,çok saygı duyduğum abilerim var. Hepsinide canı yürekten sevdiğim gibi onlarında beni sevdiğini biliyorum. Hepimiz aynı mesleğin içerisinde beraberce çalışan meslektaşlarız. Birçok defa benim yerime uçuşa gittikleri gibi daha nice konuda birbirimize destek olduk. Bu bağlamda asker-sivil tartışması kadar aptalca bir tartışma yoktur diye düşünüyorum. Bu kalitesiz muhabbeti buraya taşıyan insanlar bu toplumun bölünmeye ne kadar meraklı olduğunu bir kere daha gözler önüne seriyor.
  • Piyasa da bugüne kadar çok hissedilmiyor gibi görünse de herkes aslında gelen dalgayı görüyordu. Yalnız dalga daha vurmadı. Bu yıl THY 3 tane DLR için Almanya ya gönderilecek torpillilerden başka kiimseyi almayacak ve bu en az iki yıl sürecek. Atlas kendi okulumdan ayağına yabancı cenneti oldu. Onur 10 uçağı kiralık olduğu için bu yıl yerinde saymayı başardı ama kar ve büyüme yok. Saga ve SKY çuvalladı adam çıkartıyor, bir tek cin Ali nin Pegasus u sistemli büyüyor ve şimdilik bir nebze de olsa piyasayı domine ediyor. Avrupa ve kuzey afrika yüzünden çoğu şirket sıkıntılı bir yıl geçirdi. Haa Uçuş Okulları veriyor gazı, SHGM sanki başkası sorumluymuş gibi günü kurtarmak için böyle böyle demeçlerle maçı idare ediyor kendince ama KRAL ÇIPLAK.
  • biz adam olmayız halen asker sivil tartışması var gavur gelmiş ekmeiğimizle oynuyor bunlar hala asker ve sivil vatan evlatları ile uğraşıyorlar.asıl sorun bu gavur pilotların bu ülkeden gitmesi ebediyen.
  • Turk sirketlerindeki yabanci pilotlar gonderilmeden ve yerlerine aylardir, yillardir issiz oturan 'lisanli' hatta bazilari 'tipli' Turk pilotlari yerlestirilmeden Bilal Bey o koltukta oturmayi haketmiyor. Havada ne zaman Turk sirketlerinde ucan bir pilotu duysam ben utaniyorum. Bilal Bey'de utanmali, ya bu isi cozume getirlmeli yada istifa edip bu isi yapacak kisiye yerini vermelidir.
  • Otorite sensin sayın genel müdür. Öyle konuşmakla olmuyor. Her yıl 200 pilota ihtiyaç varmış diyorlar. Öyle bir şey yok. Açık yabancı pilotlarla kapatılmıştır çoktan. Sen tut 1 yabancı pilota karşılık 5 Türk pilot çalıştırma zorunluluğunu 5 Türk personel olarak değiştir sonra öncelik verilmeli diye atıp tut. Bu perhiz bu ne lahana turşusu diye adama sorarlar sayın genel müdür.
  • Yazılan bazı yorumları okurken resmen şaşıp kaldım. Bir insan ekmeğini yediği, havasını soluduğu vatanda; onu zamanında canı pahasına korumuş olan ve şu düşe kalka ilerleyen ülkemde hâlâ ülkesi ve içinde bulunduğu şirketlerde en öz verili ve iç kaynakları en üst düzeyde korumaya çalışan insanlar hakkında nasıl böyle HAİNCE bir yorum yapabilir? Asker mafyası pilotlar lafı o kadar komik ki... Bir pilot eğer siyasetin içinde değilse ki %99.9'udeğil, en fazla baş pilot olur ve yönetimde çok az etkisi olur. Ve siz Vatan Hainlerini ve kendini ve milletini sevemeyen sefil insancıklar, bizim Türk pilotlarımız çoğu konuda yabancı pilotlardan 1 gömlek üstünler kendiyle barışık olmayan sefil insan
  • Mafya varsa cumhuriyet savcılarının yeri belli. Senin zihniyetinle ne olur orası da meçhul. Herkesi karalamak yerine biraz dürüst olda aynaya bak.
  • ülkemizdeki havacılık şirketleri bu asker pilot mafyasından kurtulmadığı sürece vay sivil havacılığın haline....maalesef türkiyede havacılığın ilerlemesine tek engel bu asker mafyası pilotlar....şirketler bunların işine son verip yancı pilot alarak bu mafyadan kurtulabilirler...yoksa yandıülkem sivil havacılığı
  • şimdi şirketlere giderseniz kaptanlarla konuşursanız herkes türk pilot olsun memleketin adamı olsun der niyet böyle ama niyet ile olmuyor yani bu işe düzenleme gelmesi lazım yoksa uçuş işletme başkanları veya adam alan yöneticilerinde eli kolu baglı patronlar işin bu tarafını önemsemez çünkü kar önemlidir verimlilik önemlidir. şimdi ispanyada 1500 tane tecrübeli pilot açıkta biz saati olan bu adamlarla nasıl rekabet edelim işin birde haksız rekabet kısmı varki o konu ayrı bir sorun adam 3000 saatlik adamla yeni mezun adamı karşılaştırıyor sonuç olarak biz millet olarak niyet ile iş yapmayız kural ile hizaya geliriz.
  • Türkiye'deki şirket yöneticileri asker kökenli idarecilerin elinde. Bunlar da kendi aralrında bir mafya tarzı oluşum geçekleştirmişler. Pilotluk kariyerine son vermek istedikleri pilotlara ceza vererek bu cezayı SHGM ye göndererek insanların ekmeğiyle oynamaktadırlar. SHGM olark Siz bu olguya çanak tutuyorsunuz. VERİN 8000 TÜRK PİLOTUNA CEZA, ATIN HEPİSİNİ HAVACILIKTAN, KOYUN YERİNE YABANCI PİLOTU. İŞTE SİZ BUSUNUZ... İŞTE ASKER KÖKENLİ ÇETELERİN ÜLKEYİ SÜRÜKLEDİKLERİ FELAKETTE BUDUR. SİZ DEVLET OLARAK BUYURUN BU OLGUYU DEĞİŞTİRİN. ELİNİZDEN TUTAN MI VAR?
Ekşi, özel sektör havayolu kuruluşlarının pilot alımlarında tercihlerini Türk pilotlardan yana kullanmalarını istedi. Bilal Ekşi, uçak sayısındaki artış karşısında ortaya çıkan pilot açığının mevcut pilot yetiştiren çeşitli kuruluşlarla kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekerek, 19 uçuş eğitim organizasyonunda yılda ortalama 300 pilotun sektöre kazandırıldığını bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nden emeklilik veya istifa suretiyle ayrılanların lisans almasıyla pilot sayısının yılda 500'e ulaştığını ifade eden Ekşi, lisanslı pilot sayısının 8 bine ulaştığını kaydetti. Ekşi, havayolu işletmeleri tarafından istihdam edilecek pilotların seçimi esnasında yerli pilotlara öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

Mustafa Gün / Zaman
"LİSANSLI TÜRK PİLOT SAYISI 8 BİN OLDU"

Yorumlar Tüm Yorumlar (61)

Misafir ~ 12 yıl önce
Son 8 yılını bu mesleğe vermiş sivil kökenli bir pilotum. Talebelik zamanımda birçok askeri kökenli pilotla haketmediğim gerginlikler yaşamış olsamda asker kökenli meslektaşlarım arasında çok sevdiğim kardeşlerim,çok saygı duyduğum abilerim var. Hepsinide canı yürekten sevdiğim gibi onlarında beni sevdiğini biliyorum. Hepimiz aynı mesleğin içerisinde beraberce çalışan meslektaşlarız. Birçok defa benim yerime uçuşa gittikleri gibi daha nice konuda birbirimize destek olduk. Bu bağlamda asker-sivil tartışması kadar aptalca bir tartışma yoktur diye düşünüyorum. Bu kalitesiz muhabbeti buraya taşıyan insanlar bu toplumun bölünmeye ne kadar meraklı olduğunu bir kere daha gözler önüne seriyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Piyasa da bugüne kadar çok hissedilmiyor gibi görünse de herkes aslında gelen dalgayı görüyordu. Yalnız dalga daha vurmadı. Bu yıl THY 3 tane DLR için Almanya ya gönderilecek torpillilerden başka kiimseyi almayacak ve bu en az iki yıl sürecek. Atlas kendi okulumdan ayağına yabancı cenneti oldu. Onur 10 uçağı kiralık olduğu için bu yıl yerinde saymayı başardı ama kar ve büyüme yok. Saga ve SKY çuvalladı adam çıkartıyor, bir tek cin Ali nin Pegasus u sistemli büyüyor ve şimdilik bir nebze de olsa piyasayı domine ediyor. Avrupa ve kuzey afrika yüzünden çoğu şirket sıkıntılı bir yıl geçirdi. Haa Uçuş Okulları veriyor gazı, SHGM sanki başkası sorumluymuş gibi günü kurtarmak için böyle böyle demeçlerle maçı idare ediyor kendince ama KRAL ÇIPLAK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
biz adam olmayız halen asker sivil tartışması var gavur gelmiş ekmeiğimizle oynuyor bunlar hala asker ve sivil vatan evlatları ile uğraşıyorlar.asıl sorun bu gavur pilotların bu ülkeden gitmesi ebediyen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Turk sirketlerindeki yabanci pilotlar gonderilmeden ve yerlerine aylardir, yillardir issiz oturan 'lisanli' hatta bazilari 'tipli' Turk pilotlari yerlestirilmeden Bilal Bey o koltukta oturmayi haketmiyor. Havada ne zaman Turk sirketlerinde ucan bir pilotu duysam ben utaniyorum. Bilal Bey'de utanmali, ya bu isi cozume getirlmeli yada istifa edip bu isi yapacak kisiye yerini vermelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Otorite sensin sayın genel müdür. Öyle konuşmakla olmuyor. Her yıl 200 pilota ihtiyaç varmış diyorlar. Öyle bir şey yok. Açık yabancı pilotlarla kapatılmıştır çoktan. Sen tut 1 yabancı pilota karşılık 5 Türk pilot çalıştırma zorunluluğunu 5 Türk personel olarak değiştir sonra öncelik verilmeli diye atıp tut. Bu perhiz bu ne lahana turşusu diye adama sorarlar sayın genel müdür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Yazılan bazı yorumları okurken resmen şaşıp kaldım. Bir insan ekmeğini yediği, havasını soluduğu vatanda; onu zamanında canı pahasına korumuş olan ve şu düşe kalka ilerleyen ülkemde hâlâ ülkesi ve içinde bulunduğu şirketlerde en öz verili ve iç kaynakları en üst düzeyde korumaya çalışan insanlar hakkında nasıl böyle HAİNCE bir yorum yapabilir? Asker mafyası pilotlar lafı o kadar komik ki... Bir pilot eğer siyasetin içinde değilse ki %99.9'udeğil, en fazla baş pilot olur ve yönetimde çok az etkisi olur. Ve siz Vatan Hainlerini ve kendini ve milletini sevemeyen sefil insancıklar, bizim Türk pilotlarımız çoğu konuda yabancı pilotlardan 1 gömlek üstünler kendiyle barışık olmayan sefil insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Mafya varsa cumhuriyet savcılarının yeri belli. Senin zihniyetinle ne olur orası da meçhul. Herkesi karalamak yerine biraz dürüst olda aynaya bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
ülkemizdeki havacılık şirketleri bu asker pilot mafyasından kurtulmadığı sürece vay sivil havacılığın haline....maalesef türkiyede havacılığın ilerlemesine tek engel bu asker mafyası pilotlar....şirketler bunların işine son verip yancı pilot alarak bu mafyadan kurtulabilirler...yoksa yandıülkem sivil havacılığı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
şimdi şirketlere giderseniz kaptanlarla konuşursanız herkes türk pilot olsun memleketin adamı olsun der niyet böyle ama niyet ile olmuyor yani bu işe düzenleme gelmesi lazım yoksa uçuş işletme başkanları veya adam alan yöneticilerinde eli kolu baglı patronlar işin bu tarafını önemsemez çünkü kar önemlidir verimlilik önemlidir. şimdi ispanyada 1500 tane tecrübeli pilot açıkta biz saati olan bu adamlarla nasıl rekabet edelim işin birde haksız rekabet kısmı varki o konu ayrı bir sorun adam 3000 saatlik adamla yeni mezun adamı karşılaştırıyor sonuç olarak biz millet olarak niyet ile iş yapmayız kural ile hizaya geliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Türkiye'deki şirket yöneticileri asker kökenli idarecilerin elinde. Bunlar da kendi aralrında bir mafya tarzı oluşum geçekleştirmişler. Pilotluk kariyerine son vermek istedikleri pilotlara ceza vererek bu cezayı SHGM ye göndererek insanların ekmeğiyle oynamaktadırlar. SHGM olark Siz bu olguya çanak tutuyorsunuz. VERİN 8000 TÜRK PİLOTUNA CEZA, ATIN HEPİSİNİ HAVACILIKTAN, KOYUN YERİNE YABANCI PİLOTU. İŞTE SİZ BUSUNUZ... İŞTE ASKER KÖKENLİ ÇETELERİN ÜLKEYİ SÜRÜKLEDİKLERİ FELAKETTE BUDUR. SİZ DEVLET OLARAK BUYURUN BU OLGUYU DEĞİŞTİRİN. ELİNİZDEN TUTAN MI VAR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000