27 Kasım 2014, Perşembe 08:12:05

GAZİPAŞA'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Gazipaşa'da altı havaalanı viyadük, üstü pisti olan Türkiye'de tek proje özelliğine sahip çalışmanın Mayıs 2015'te bitmesi planlanıyor
  • gazipaşa havaalanında görduğüm eksilikler 17 03 2015 200 kişilik uçaktan gazipaşa havaalanına indik yolcularda tuvalet ihtiyaci ve orda sadece bir tuvalet mevcüttür biri bay biri bayan tuvalete kuyruk uzadi polis kontrolunden geçmek için sadece bir gişe açik gelin görün sikintılari çikiş için zaman çok uzadı
  • Gazipaşa Alanya Havalimanı'na siyasi diye bakmak yanlış. Bölgenin bu Havalimanı'na ihtiyacı var. Kesinlikle büyütülmeli.....
  • Maalesef çok sıkıntılı bir yerde. Pist sadece tek yön çalışabiliyor. Politik nedenlerle yapılmış. Yer seçimi hatalı. Pist uzatımı Aralık sonu bitecek deniyordu. Anlaşılan Mayıs'a kalmış. Ya da iki farklı uzatmadan bahsediliyor.
  • Terminal kısmıda hoş değil.
  • Çevresindeki tarım arazileri artık harap halde. Bu meydan, turizmi geliştirmesi yanı sıra bölgesel tarımı ciddi anlamda vurdu. ORGİ havalimanında olduğu gibi denize yapılabilirdi böylece hem tarım arazileri korunmuş olurdu hem de 08 pisti yönündeki dağ sorunu aşılmış olurdu.
  • Viyadük mü,Battı-çıktı Tünel mi?Yani karayolu üzerinden pist geçirecekseniz o, viyadük olamaz!Pist ne kadar oluyor,8.000 feet?
  • D400 karayolunun uzerinden gececek pist heralde Schiphol gibi

Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı üzerine başlatılan Antalya'nın Gazipaşa Havalimanı pisti uzatma çalışması hummalı bir şekilde sürdürülüyor. TAV Holding'e bağlı TAV İnşaat'ın yürüttüğü çalışma kapsamında 90 personel çift vardiya olarak geceli gündüzlü çalışıyor. TAV İnşaat Proje Müdürü Mert Köktürk, Karayolları'nın isteği üzerine viyadük çalışmasını da kendilerinin yaptığını söyledi. 36 metre genişliğindeki viyadüğü güçlendirmek için fore kazık çakıldığını belirten Köktürk, çok ciddi bir dolgu çalışması yaptıklarını kaydetti.

MAYIS AYINDA BİTECEK

Mayıs sonunda tamamlanması planlanan pist uzatma çalışmasının daha önce bitirilmesi için çift vardiya olarak çalıştıklarını ifade eden Köktürk, Akşam saat 16.00'ya kadar uçuş trafiği olduğu için bu saate kadar pistte çalışma yapamıyoruz. Saat 16.00'dan sonra havalimanı pistine girebiliyoruz. Çalışma bittiğinde Türkiye'de ilk olduğunu bildiğim güzel bir çalışma ortaya çıkacak" diye konuştu. Pist uzatma çalışması yaklaşık 40 milyon dolara mal olacak. 

GAZİPAŞA'DA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

mehmet bulanık ~ 9 yıl önce
gazipaşa havaalanında görduğüm eksilikler 17 03 2015 200 kişilik uçaktan gazipaşa havaalanına indik yolcularda tuvalet ihtiyaci ve orda sadece bir tuvalet mevcüttür biri bay biri bayan tuvalete kuyruk uzadi polis kontrolunden geçmek için sadece bir gişe açik gelin görün sikintılari çikiş için zaman çok uzadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Gazipaşa Alanya Havalimanı'na siyasi diye bakmak yanlış. Bölgenin bu Havalimanı'na ihtiyacı var. Kesinlikle büyütülmeli.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Maalesef çok sıkıntılı bir yerde. Pist sadece tek yön çalışabiliyor. Politik nedenlerle yapılmış. Yer seçimi hatalı. Pist uzatımı Aralık sonu bitecek deniyordu. Anlaşılan Mayıs'a kalmış. Ya da iki farklı uzatmadan bahsediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avio ~ 9 yıl önce
Terminal kısmıda hoş değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gazipaşa ~ 9 yıl önce
Çevresindeki tarım arazileri artık harap halde. Bu meydan, turizmi geliştirmesi yanı sıra bölgesel tarımı ciddi anlamda vurdu. ORGİ havalimanında olduğu gibi denize yapılabilirdi böylece hem tarım arazileri korunmuş olurdu hem de 08 pisti yönündeki dağ sorunu aşılmış olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Andro ~ 9 yıl önce
Denize yapinca denizin icindeki canlilarin yasam alanina zarar vermeyecekmiydi ? Hocam affina siginiyorum ama boyle elestiri olmaz ya karsisindir yada taraf. Iki ucu pis bir degnek bu. Maliyetlere gore hareket etmislerdir.Hem tarim alani sahibini susturmak kolaydir,Cevrecileri degil.
Tunnel ~ 9 yıl önce
Viyadük mü,Battı-çıktı Tünel mi?Yani karayolu üzerinden pist geçirecekseniz o, viyadük olamaz!Pist ne kadar oluyor,8.000 feet?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
D400 karayolunun uzerinden gececek pist heralde Schiphol gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000