15 Haziran 2013, Cumartesi 10:31:58

EUROCONTROL'E "FIR" ŞİKAYETİ

Güney Kıbrıs Rum Kesimi, sözde FIR (uçuş bilgi bölgesi) hattındaki transit geçişlerde yaşanan gecikmeleri Eurocontrol Genel Müdürü Frank Brenner'e şikayet etti.

Fileleftheros gazetesi, Eurocontrol Genel Müdürü Brenner’in Rum Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tasos Mitsopulos’la görüştüğünü ve “Lefkoşa FIR” alanından uçuş yapan uçakların maruz kaldıkları gecikmeler ve yeterli hizmet alamamaları konusunu gündeme getirdiğini yazdı.

Gazete, görüşmede Mitsopulos’un, sivil havacılık alanında yaşanan ve Brenner tarafından gündeme getirilen sorunların en kısa sürede çözüleceği taahhüdünde bulunurken Ercan Havalimanı kontrol kulesi tarafından yapılan müdahaleler ve Türkiye yüzünden yaşadıkları sorunlara değindiğini yazdı.

Benner, AB Sivil Havacılık Örgütü ve ICAO’nun AB Bürosu Şefi’nin de aralarında bulunduğu birçok sivil havacılık kurumu yetkilisinin, “kriz döneminde uçuş güvenliği” konulu bir seminere katılmak amacıyla Güney Kıbrıs Rum Kesimi’ta bulunduklarını belirten gazete, katılımcılar onuruna düzenlenen yemekte Rum Uçuş Güvenliği Kurumu ile İsrail’in “Fisher Enstitüsü” arasında işbirliği anlaşması da imzalandığını duyurdu.

Gazete, AB’nin, dolayıysa da Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin önceki gün İsrail’le yeni bir anlaşmaya imza attığını, bu anlaşmanın İsrail’den AB’ye Güney Kıbrıs üzerinden uçuşlar konusunda yeni imkanlar sağlayacağını vurguladı.

EUROCONTROL'E "FIR" ŞİKAYETİ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000