21 Eylül 2010, Salı 08:51:13

Bir ayda 38 adet 737

Ticari havacılığın önde gelen firmalarından Boeing, tek koridorlu uçağı Yeni Nesil 737 serisinin üretimini 2013 yılının ikinci çeyreğinden itibaren ayda 38 uçağa çıkaracağını bildirdi.
  • 757 yaşayan bir efsanedir ,öyle doğanla ,şahinle çift kuyruklu uçurtmadan bozma airbus ile falan da karşılaştırılamaz
  • 757, 737nin bir üst çıtası mı yapmayn allahaşkına. Airbusla nesini karşılaştırıyorsunuz 757nin. gerçi sadece çıta diyebiliriz boeing modellerine :))bu arada şahin tofaş renault sahibi olmak neyse boeing 737 veya a321 gibi modele sahip olmak da aynı. yerli sanayi malı gibi, yedek parçasını, bakım için gerekli takım taklavatı, uçurucak pilotu, bakacak teknisyeni de bulması en kolay modeller. farklı tip uçak getirip eğitimi bakımı vb ile uğraşmak kimsenin işine gelmez sanırım.
  • Son 757 nin 28 kasım 2005 de 1050'ci sinin shanghai airlines'a teslimi ile üretimi durmuştur. 757, 1000 adetten fazla üretilen 7 ticari uçak modelinden biridir. Halen 1030 adedi faaliyettedir.Boeing'in üretimde olan serileri 737-747-767-777 - 787' ve 737 'den üretilen BBJ'dir.
  • İf it's not Boeing İ'm not going... Bir zamanlar öyle derdik, gel gor ki Airbus ile uçmaya başladıktan sonra is değişti. Ama yine de Boeing ilk göz bebeğimiz, uçmayı onda öğrendik. Severim çok 737'yi... hele bir de NG ise...
  • 737 serisinin bir çıta üstü var zaten B757 var dünyada bir çok havayolu şirketinde bunlardan bulunmakta ve talep görmekte türkiyede nedense havacılığa insanlar gereğinden fazla çok elit şekilde baktıkları için dolayısıyla türkiyede uçak çeşitliliği çok fazla değil neden sonra tabi almaya başlıyorlar eğer türkiyede insanlar çok fazla elit gözüyle bakmasalar, TR deki uçak çeşitlerini gör ama uzun zaman sonra olacak biraz geç oluyor ama güç değil çok şükür
  • 1950 lerden kalan teknolijiyle isterse günde 38 kadet 737 üretsin. Asla küçümsemek için degil. Artik Boeing Airbusun yaptigini görsede, daha modern 737ler üretse diyorum. Saygilarimla
  • Boeing kendini ticari uçak tasarımının babası olarak görüp senelerce müşterilerine anlamsız yere ayak direttiği için bugün Airbus'ın gerisinde kaldı. Boeing müşterilerine belli bir noktaya kadar opsiyon sağlayıp "mal bu kardeşim, uçak böyle olur, işine gelirse" diyorken Airbus "Zor ama üstünde çalışalım, yaparız ama sizde şu şu konuda şöyle yapın" diyerek tüm müşterilerle uzlaştı. Bugün Boeing'in yarı yaşında olan Airbus, pazarın neredeyse yarısını almış durumda. Boeing bu kafayla devam ederse daha çoğunu da kaptırır.... Aynı segmentte artık 737'nin 1 çıta üstüne çıkacağı yeni bir model yapması gerekirken hala 737 ile pazarda, yeni bir model çıkarmaya sermayesi yok belliki.
  • Ticari havacılığın önde gelen firmalarından Boeing .....diye başlayan kısım Türk havacılığının önde gelen firmalarından Boeing... diye başlasaydı. İmkansız da değildi. Kayserideki fabrika kapanmasaydı şimdi daha farklı olurdu.Hislerimi paylaşmak istedim.
  • İyi uçaksın ama airbus kadar değil.. Boing in kaç adet üretim bantı varki tesisinde günde 1.2 uçak üreticek. Bilen varmı ?
Boeing Ticari Uçaklar Başkanı ve CEO'su Jim Albaugh konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Yolcularına daha iyi hizmet sunmak amacıyla bir an önce filolarını yenilemeyi planlayan havayolu şirketleri, bu yenilikçi uçağı mümkün olduğunca erken teslim almak istiyor. Biz de bu talep karşısında, tedarikçilerle birlikte kapsamlı bir değerlendirme yaptık ve aylık üretim sayısını yükseltmeye karar verdik." dedi.

Boeing'in Yeni Nesil 737 serisinin aylık üretim sayısını artırmasının ana sebeplerini halen bekleyen 2 bini aşkın sipariş, havayolu şirketlerinin opsiyon haklarını kesin siparişe çevirmeleri beklentisi ve devam eden satış kampanyaları oluşturuyor. Firma, hazırladığı 2010 Pazara Bakış Raporu'nda, gelecek 20 yıl içinde, tek koridorlu uçak pazarında yaklaşık 21 bin yeni uçağa ihtiyaç duyulacağını ve toplam talebin yüzde 69'unu oluşturacak bu uçakların, 3,6 trilyon dolar büyüklüğe ulaşacak yeni uçak pazarından yüzde 47 pay alacağını öngörüyor.

Yeni Nesil Boeing 737 serisi, hizmete ilk sunulduğu 1997'den bu yana yenilikçi bir anlayışla sürekli gelişerek, havayolu şirketlerine değer katmaya devam ediyor. Bu kapsamda, Boeing'in Sky Interior kabin dizaynına sahip ilk Yeni Nesil 737'ler, yıl sonu itibarıyla teslim edilmeye başlanacak. Boeing ayrıca, uçağın motor ve gövde yapısıyla ilgili geliştirmeleriyle, 2012 yılının başında 737'lerin yakıt tüketimini yüzde 2 azaltacak.


(CİHAN)

Bir ayda 38 adet 737

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Misafir ~ 14 yıl önce
757 yaşayan bir efsanedir ,öyle doğanla ,şahinle çift kuyruklu uçurtmadan bozma airbus ile falan da karşılaştırılamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
757, 737nin bir üst çıtası mı yapmayn allahaşkına. Airbusla nesini karşılaştırıyorsunuz 757nin. gerçi sadece çıta diyebiliriz boeing modellerine :))bu arada şahin tofaş renault sahibi olmak neyse boeing 737 veya a321 gibi modele sahip olmak da aynı. yerli sanayi malı gibi, yedek parçasını, bakım için gerekli takım taklavatı, uçurucak pilotu, bakacak teknisyeni de bulması en kolay modeller. farklı tip uçak getirip eğitimi bakımı vb ile uğraşmak kimsenin işine gelmez sanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Son 757 nin 28 kasım 2005 de 1050'ci sinin shanghai airlines'a teslimi ile üretimi durmuştur. 757, 1000 adetten fazla üretilen 7 ticari uçak modelinden biridir. Halen 1030 adedi faaliyettedir.Boeing'in üretimde olan serileri 737-747-767-777 - 787' ve 737 'den üretilen BBJ'dir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İf it's not Boeing İ'm not going... Bir zamanlar öyle derdik, gel gor ki Airbus ile uçmaya başladıktan sonra is değişti. Ama yine de Boeing ilk göz bebeğimiz, uçmayı onda öğrendik. Severim çok 737'yi... hele bir de NG ise...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
737 serisinin bir çıta üstü var zaten B757 var dünyada bir çok havayolu şirketinde bunlardan bulunmakta ve talep görmekte türkiyede nedense havacılığa insanlar gereğinden fazla çok elit şekilde baktıkları için dolayısıyla türkiyede uçak çeşitliliği çok fazla değil neden sonra tabi almaya başlıyorlar eğer türkiyede insanlar çok fazla elit gözüyle bakmasalar, TR deki uçak çeşitlerini gör ama uzun zaman sonra olacak biraz geç oluyor ama güç değil çok şükür

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
1950 lerden kalan teknolijiyle isterse günde 38 kadet 737 üretsin. Asla küçümsemek için degil. Artik Boeing Airbusun yaptigini görsede, daha modern 737ler üretse diyorum. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Boeing kendini ticari uçak tasarımının babası olarak görüp senelerce müşterilerine anlamsız yere ayak direttiği için bugün Airbus'ın gerisinde kaldı. Boeing müşterilerine belli bir noktaya kadar opsiyon sağlayıp "mal bu kardeşim, uçak böyle olur, işine gelirse" diyorken Airbus "Zor ama üstünde çalışalım, yaparız ama sizde şu şu konuda şöyle yapın" diyerek tüm müşterilerle uzlaştı. Bugün Boeing'in yarı yaşında olan Airbus, pazarın neredeyse yarısını almış durumda. Boeing bu kafayla devam ederse daha çoğunu da kaptırır.... Aynı segmentte artık 737'nin 1 çıta üstüne çıkacağı yeni bir model yapması gerekirken hala 737 ile pazarda, yeni bir model çıkarmaya sermayesi yok belliki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Ticari havacılığın önde gelen firmalarından Boeing .....diye başlayan kısım Türk havacılığının önde gelen firmalarından Boeing... diye başlasaydı. İmkansız da değildi. Kayserideki fabrika kapanmasaydı şimdi daha farklı olurdu.Hislerimi paylaşmak istedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
İyi uçaksın ama airbus kadar değil.. Boing in kaç adet üretim bantı varki tesisinde günde 1.2 uçak üreticek. Bilen varmı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000