10 Temmuz 2012, Salı 10:02:54

AIRBUS UÇUŞ MESAFESİNİ ARTIRIYOR

Avrupalı havacılık devi Airbus, A-330’un yeni modeliyle uçuş mesafesini 11 bin kilometreden, 13.000 kilometreye çıkaracağını açıkladı.
  • Basbakanliga alinan Airbus à 330 ne zaman teslim ediliyor bilen varmi
  • Tabiki 777 daha geniş bir koltuk mesafesi sunuyor ekonomi sınıfında. Ayrıca business sınıfta flat bed tam yatar koltuk var.
  • yine havacılıktan anlamayanlar burnunu sokmuş meseleye kaç kere uçağa bindiniz hayatınızda ayol?
  • hangisinin ekonomi sinifi koltuk mesafesi daha kisa acaba..bilen varsa yazsin lutfen
  • Yüzme havuzumu eksik acaba?.
  • Güle güle Thy'nin zarar makinesi 777'leri !!!
  • Hangi seferinde yaptınız bu istatistiği çok merak ettim. Aynı yük ve yolcuyla olduğuna kesinlikle inanmıyorum ancak full yüklendiğinde o kadar fazla yakıt yakması zaten normaldir 22 ton daha fazla kargo yüklenmesi ve 87 pax fazlasıyla. 332 den 87 fazla 333 den 48 fazla pax kapasitesi var malum. Flight time ıda muhtemelen daha kısadır. Emirates bu 777 lerle yapıyor her yıl rekor karları. TK nın bu uçaklardan en az 50 tane daha alması lazım 2015 sonrası için.
  • Haberin yazarı "en uç nokta" olarak San Diego yazmış. Arkadaş herhalde Hawaii eyaletini unutmuş. Honolulu en az 1200 mil daha uzak. Gcmapten kontrol edebilirsiniz.
  • sadece ucagi begenmekle olmuyor. elinizdeki filo, standart kokpit, bakim bir suru degisik etken var.Airbus ucak alim programi daha kisa, tedarikci agi genis, fiyati nisbeten ucuz en onemlisi daha hizli teslim. bir havayolu icin ucagi bir hafta erken almak bile 1 milyon dolar fark ettirebilir. sadece teknik ozelliklere bakip on yargili olmamak gerekir dusuncesindeyim. ayrica airbusta ucak icinde degisiklik yapmak cok kolaydir. ister icine mobil crew rest koyun ( kargoya) ister haberde bahsedilen kargo yakit tankiyla menzil uzatin. yapilacaklar biraz daha cesitli. bence TK nin yaptigi dogru, her buyuk havayolu sadece bir tek tip ucak tutmaz en verimlisi budur.
  • İst-JFK UCUSUNDA AYNİ PAYLOAD VE FLT. TİME İLE 17 T FAZLA YAKİT YAKAN 777 mi? Guldurmeyin adami, TK COK ZARAR EDER BU GİDİSLE. JET AİRWATS TK YA YOLLADİ 330 ALDİ BATMAKTAN KURTULDU.

Yeni modelle birlikte şu an ulaşılan en uzun mesafenin 2 bin kilometre yukarı çekileceğini bildiren Airbus yetkilileri bu sayede Londra’dan Tokyo’ya, Frankfurt’tan Cape Town’a direkt uçuşun önü açılacak.

Türkiye’den THY’nin İstanbul’dan Los Angeles uçuşu 11 bin kilometreye karşılık geliyor. Yeni uçakla birlikte İstanbul’dan ABD’nin en uç noktası San Diageo’ya direkt uçuş yapılabilecek.

Yeni model uçağın 2015 yılının ortalarında servise hazır olacağı bildiriliyor. Airbus’ın Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Başkan Yardımcısı John Leahy, “Birkaç havayolu şirketi bize şimdiden 2015 tarihini daha öne çekmeniz mümkün olur mu diye soruyor. Birkaç ay önceye çekebiliriz ama bizim hedefimiz 2015 yılının yaz aylarına bu uçakla giriyor olmak” diye konuştu.

AIRBUS UÇUŞ MESAFESİNİ ARTIRIYOR

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Airbus ~ 12 yıl önce
Basbakanliga alinan Airbus à 330 ne zaman teslim ediliyor bilen varmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koltuk mesafesi ~ 12 yıl önce
Tabiki 777 daha geniş bir koltuk mesafesi sunuyor ekonomi sınıfında. Ayrıca business sınıfta flat bed tam yatar koltuk var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leman ~ 12 yıl önce
yine havacılıktan anlamayanlar burnunu sokmuş meseleye kaç kere uçağa bindiniz hayatınızda ayol?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
koltuk arasi ~ 12 yıl önce
hangisinin ekonomi sinifi koltuk mesafesi daha kisa acaba..bilen varsa yazsin lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
konforsuz? ~ 12 yıl önce
Yüzme havuzumu eksik acaba?.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahir ~ 12 yıl önce
Güle güle Thy'nin zarar makinesi 777'leri !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ye şirket batıran yazana ~ 12 yıl önce
Hangi seferinde yaptınız bu istatistiği çok merak ettim. Aynı yük ve yolcuyla olduğuna kesinlikle inanmıyorum ancak full yüklendiğinde o kadar fazla yakıt yakması zaten normaldir 22 ton daha fazla kargo yüklenmesi ve 87 pax fazlasıyla. 332 den 87 fazla 333 den 48 fazla pax kapasitesi var malum. Flight time ıda muhtemelen daha kısadır. Emirates bu 777 lerle yapıyor her yıl rekor karları. TK nın bu uçaklardan en az 50 tane daha alması lazım 2015 sonrası için.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hawaii ~ 12 yıl önce
Haberin yazarı "en uç nokta" olarak San Diego yazmış. Arkadaş herhalde Hawaii eyaletini unutmuş. Honolulu en az 1200 mil daha uzak. Gcmapten kontrol edebilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 12 yıl önce
sadece ucagi begenmekle olmuyor. elinizdeki filo, standart kokpit, bakim bir suru degisik etken var.Airbus ucak alim programi daha kisa, tedarikci agi genis, fiyati nisbeten ucuz en onemlisi daha hizli teslim. bir havayolu icin ucagi bir hafta erken almak bile 1 milyon dolar fark ettirebilir. sadece teknik ozelliklere bakip on yargili olmamak gerekir dusuncesindeyim. ayrica airbusta ucak icinde degisiklik yapmak cok kolaydir. ister icine mobil crew rest koyun ( kargoya) ister haberde bahsedilen kargo yakit tankiyla menzil uzatin. yapilacaklar biraz daha cesitli. bence TK nin yaptigi dogru, her buyuk havayolu sadece bir tek tip ucak tutmaz en verimlisi budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 12 yıl önce
İst-JFK UCUSUNDA AYNİ PAYLOAD VE FLT. TİME İLE 17 T FAZLA YAKİT YAKAN 777 mi? Guldurmeyin adami, TK COK ZARAR EDER BU GİDİSLE. JET AİRWATS TK YA YOLLADİ 330 ALDİ BATMAKTAN KURTULDU.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000